What business can learn from orchestras, from Solo to Symphony | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

What business can learn from orchestras, from Solo to Symphony

Wat kunnen wij leren van dirigenten.

Vandaag las ik op de nieuws app dat de WRR een rapport heeft uitgebracht ‘Samenleving en financiële sector in evenwicht’. De WRR roept op om de spanning tussen samenleving en financiële sector te verminderen. Dat deed me denken aan de lessen van Christian Gansch. 

Twee weken geleden mocht ik luisteren naar Christian Gansch, dirigent, producent en consultant. Tot 1990 was hij chef-dirigent van het Munchen Philharmonic en daarnaast van vele andere orkesten. Hij sprak over de overeenkomsten van een groot orkest en een grote organisatie van professionals. Enkele lessen die mij opvielen:

1. Elke afdeling in het orkest heeft een eigen leider, de cellisten, het koper, de violen, etc. De dirigent overlegt niet met de individuele musici maar laat dat over aan de leider van de afdeling. Daar vindt het gesprek plaats over hoe de afdeling het op gaat lossen. De dirigent geeft vertrouwen en respect aan de leiders van de afdelingen. 

2. Alleen het orkest krijgt feedback en niet de individuele speler. Iemand zal nooit zeggen “wat speelde de fluit slecht”, het is altijd ”wat was het orkest matig vandaag”, dus wordt ook het kleinste instrument gesteund door de anderen, omdat het nodig is voor het geheel. 

3. Elk nieuw optreden, elke dag in een nieuwe zaal, vraagt steeds weer een nieuwe strategie. Hoe moet in deze zaal gespeeld worden? Dus vergeet gister, hoe mooi de voorstelling ook was, en focus op vandaag. 

4. Elke volle zaal is een nieuwe groep klanten die betoverd wil worden door de muziek. Zij horen het stuk voor de eerste keer, ook al speelt het orkest het voor de 62 ste keer. 5. Na elke voorstelling wordt meteen nabesproken en geëvalueerd. Pas daarna verlaat het orkest de zaal. 

6. De dirigent geeft net iets eerder dan nodig de muziek aan, hij leidt, loopt voor en geeft zo de koers aan het stuk.Hoe maak je van je organisatie van professionals, met veel solisten en prima donna’s, een wel klinkend geheel van spelers die het beste geven voor de klanten die je hebt? 

“Work together, learn from each other” is het motto van Gansch met zijn orkest.

Reageer