Samenwerken | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Samenwerken

Iedere organisatie wil tegenwoordig beter samenwerken. Omdat ingewikkelde opgaven alleen oplossen niet meer werkt. Wij stappen in op momenten dat u de samenwerking zoekt en dus partijen nodig heeft. Of juist halverwege, als u het gevoel heeft dat het veel beter kan, maar daar hulp bij nodig heeft. Wij helpen u samenwerkingsvaardiger te worden, op alle fronten en op allerlei manieren.

 

U wilt samenwerkingsvaardiger worden

U werkt samen met andere partijen, maar het wil niet vlotten. Ligt de oorzaak in uw eigen organisatie? Wij helpen u die belemmeringen op te sporen en weg te nemen. Zo wordt uw organisatie samenwerkingsvaardiger.

Lees verder

Welke vorm van samenwerken kiest u

U heeft samen met uw partners besloten tot samenwerking, maar in welke vorm? U moet rekening houden met de doelstellingen en ambitie, de visie van de verschillende partners, er zijn juridische overwegingen. Wij helpen u de best mogelijke keuze te maken.

 

Lees verder

Samenwerkingsstrategie opstellen

U wilt graag samenwerken, maar met wie, en waarom eigenlijk?. Het is tijd om een solide samenwerkingsstrategie op te stellen. Wij helpen u daarbij. Met als resultaat dat u uw samenwerkingsrelaties beter kunt invullen.

Lees verder

Zo effectief mogelijk samenwerken

U heeft te maken met een vraagstuk dat u zonder versterking van buitenaf niet kunt overzien, of ziet een kans die u niet alleen aankunt. U zoekt samenwerking, maar ook een onafhankelijke derde. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Lees verder

Hoe leert u beter samen te werken

U werkt in steeds meer samenwerkings-verbanden, met steeds meer participanten. Daarbij stelt u zich vragen als: ‘Doen we de goede dingen?’, ‘Zijn we een goede en betrouwbare partner?’ Wij ondersteunen u bij het zoeken naar antwoorden.

Lees verder

Bestaande samenwerking beter laten lopen

U zit al een tijd in een samenwerkingsverband, maar eigenlijk loopt het niet lekker. U vraagt zich af wat er aan de hand is en hoe het beter kan. Of is stoppen het beste antwoord? Wij helpen u met het doen van slimme interventies.

Lees verder

Uw samenwerking evalueren

U bent partner in een samenwerking. Het gaat niet per se slecht. Maar u vraagt zich af hoe u de samenwerking succesvol houdt, het maximale eruit haalt. Met onze expertise op het gebied van samenwerken staan wij u terzijde.

Lees verder

Mensen

Martine de Jong

Senior adviseur, procesbegeleider en onderzoeker

Pim Nijssen

Partner

Has Bakker

Adviseur, Procesbegeleider en Aanjager

Actuele opleidingen

Masterclass 'Tweebenig samenwerken' in de Zorg: in 3 stappen naar een succesvolle samenwerking

Donderdag 23 mei van 09.00-17.00 uur

Wil jij succesvoller samenwerken met andere (zorg)organisaties? Volg dan de masterclass 'Tweebenig samenwerken in de Zorg' van Twynstra Gudde! Ketenzorg, decentralisaties, substitutie, integrale bekostiging, vergrijzing, personeelskrapte, kwaliteitskaders en een bredere kijk op gezondheid: allemaal ontwikkelingen die ertoe leiden dat samenwerken in de zorg nóg belangrijker is geworden. Professionals zijn schaars en zullen steeds vaker met andere organisaties gedeeld worden. Ondersteuning, ontwikkeling en innovatie vragen om investeringen die gezamenlijk makkelijker te dragen zijn. Je kunt als zorginstelling niet meer alles zélf doen. Specialisatie wordt steeds belangrijker voor zorginstellingen: Wat trek je naar je toe (wat wordt mijn portfolio) en wat laat je over aan partners? Dit alles vraagt van jou - als zorgprofessional, manager, projectleider of adviseur in de zorg om nog meer over de grenzen van je eigen organisatie heen te kijken en je bewust te zijn van de positie die je in neemt in het totale netwerk.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Leiderschap en vakmanschap voor stakeholdermanagers

23-24 september module 1, 28-29 oktober module 2, 2-3 december module 3

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Wizard

Martine de Jong

Senior adviseur, procesbegeleider en onderzoeker

Neem contact op

Vind de expert in uw markt