Programmamanagement | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Programmamanagement

U wilt veranderingen tot stand brengen en doelen bereiken met uw eigen organisatie, zoals meer klanttevredenheid of een hogere leefbaarheid in de wijk. U merkt dat bestaande werkwijzen tekort schieten en wilt meer grip op de realisatie van die doelen. Misschien wilt u hierbij wel samenwerken met andere organisaties. Programmamanagement kan dan uitkomst bieden. Onze adviseurs en managers helpen u samenhang, samenwerking en synergie in uw veranderopgaven te realiseren via programmamanagement.

Kennismaken met programmamanagement

U vraagt zich af wat programmamanagement is, of het bij uw organisatie past en hoe uw organisatie er beter in wordt. Wij begeleiden u in de kennismaking, besluitvorming en ontwikkeling van uw mensen.

Lees verder

Uw programma van een passende aanpak voorzien

Programma’s vragen om een inhoudelijke aanpak, die op maat gemaakt is bij de onderliggende opgave. Het bedenken van zo’n aanpak vraagt om inhoudelijke kennis en ervaring. Wij ondersteunen u zodat u daarna tot doelgerichte actie over kunt gaan.

Lees verder

Inrichten van uw slagvaardige programmaorganisatie

U heeft gekozen voor de programma-aanpak om een doelgerichte opgave te realiseren. Nu nog een slagvaardige programmaorganisatie inrichten. Wij helpen u te komen tot een goede invulling met heldere rollen.

Lees verder

Uw ingewikkelde programma laten managen

U staat voor een lastige opgave, met veel activiteiten, ambitieuze doelstellingen, groot afbreukrisico, onoverzichtelijke context en groot aantal belanghebbenden. Wij begeleiden uw programmamanager of stellen deze beschikbaar.

Lees verder

Samenwerking voor uw programma vormgeven

In uw programma is samenwerking belangrijk, tussen mensen binnen uw eigen organisatie en met mensen in andere organisaties. Wij begeleiden u in het vormgeven van een doelgericht samenspel.

Lees verder

Grip leren houden op uw programma

Programma’s zijn gericht op concrete effecten in een organisatie of daarbuiten. Tijdens de looptijd van het programma wilt u weten hoe u ervoor staat en bij kunnen sturen. Wij richten de besturing van uw programma met u in.

Lees verder

Uw programma door de besluitvorming loodsen

Uw programma vindt plaats in een complex speelveld met veel belanghebbenden, van binnen én buiten de organisatie. U moet uw programma daar doorheen zien te loodsen en intussen wilt u ook draagvlak creëren. Wij helpen u met het besluitvormingsproces.

Lees verder

Cases

Ambitie programmatisch werken bij Dierenbescherming verder brengen

Als onderdeel van de organisatieontwikkeling heeft de Dierenbescherming Nederland de ambitie om programmatisch te gaan werken. De Dierenbescherming ziet programmamanagement als middel om doelgerichter aan haar ambities te werken.

Lees de case

Actuele opleidingen

Training 'Programmamanagement' (3 blokken)

3 blokken: 2-3 april, 14-15 mei en 25-26 juni 2019

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit drie blokken van 2,5 dag.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Tweedaagse training 'Strategisch Omgevingsmanagement' (SOM)

Maandag en dinsdag 20 en 21 mei 2019, beide dagen van 09.00-17.00 uur

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Opleidingen

Training 'Programmamanagement' (2 blokken)

1e blok op 1 en 2 oktober 2019 met 2e blok op 12-13 november 2019

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit twee blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement
Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Wizard

Helmuth Stoop

Partner

Neem contact op

Vind de expert in uw markt