Organisatieontwikkeling

Onder druk van de economische crisis en de vele veranderingen in de markt, ziet vrijwel elke organisatie zich gedwongen om het roer om te gooien. Soms radicaal, soms slechts op deelgebieden. Maar altijd gezamenlijk. Een verandering kan alleen plaatsvinden wanneer de mensen in uw organisatie mee-veranderen. Wij hebben vele middelen en instrumenten om uw medewerkers én uw organisatie te helpen ontwikkelen. 

Professionalisering handen en voeten geven

Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden vragen om veerkrachtige, zelfsturende professionals. Om te kunnen excelleren in een voortdurend veranderende omgeving, wordt er veel van hen verwacht. Twynstra Gudde helpt organisaties om professionals de ruimte te geven.

Lees verder

Haal het beste uit uw medewerkers

Medewerkers in uw organisatie doen voortdurend nieuwe kennis op. Hoe kunt u bevorderen dat die kennis door anderen wordt benut zodat de hele organisatie er beter van wordt? Met inzicht in leer- en ontwikkelprocessen helpen wij u het beste uit uw mensen te halen. 

Lees verder

De ontwikkeling van uw organisatie versterken

Uw organisatie verandert. U heeft ambities op het vlak van samenwerking of zelfsturing. Maar wat vraagt dat van uw medewerkers en leidinggevenden? Met een ontwerp op maat en goed gekozen interventies leggen wij een krachtig fundament voor ontwikkeling van uw organisatie.

Lees verder

Uw mensen meenemen in uw nieuwe strategie

Uw organisatie is zich aan het vernieuwen en daarin wilt u uw mensen meekrijgen. Dat vereist gedragsveranderingen. Een eerste stap is inzicht verkrijgen ín, en bewust worden ván gedrag. Daarna draait het om snappen, voelen en daadwerkelijk dóen.

Lees verder

Investeren in mensen, ondanks een krap budget

U heeft een krap budget, maar u wilt wel investeren in uw mensen en uw organisatie. Wij bieden u daarom een gedegen aanpak aan, waarmee u in maximaal een jaar tijd een aantal stappen zet in de richting van een vernieuwde organisatie.

Lees verder

Omgaan met spanningen in uw organisatie

U merkt aan het ziekteverzuim dat er spanningen en irritaties zijn binnen uw organisatie. Dat heeft te maken met de economische crisis en met bezuinigingen. Via een ontwikkeltraject helpen wij uw managers hiermee om te gaan.

Lees verder

Cases

Veranderprogramma begeleiden voor grote verzekeraar

Onze adviseurs leidden de cultuurverandering van één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Hiervoor formuleerden wij samen met de opdrachtgever een veranderprogramma en implementeerden we een nieuwe organisatiestructuur en besturingsmodel, maar vooral een nieuwe manier van werken.

Lees de case

Actuele opleidingen

Masterclass Verandermanagement

donderdag 22 en vrijdag 23 juni, inclusief tussenliggende avond

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Leiderschapsontwikkeling: Managen in de onderstroom: Grip op irrationele processen

1e blok 18-19 september met 3e trainingsdag op 30 oktober

Er speelt iets bij uw organisatie waar u de vinger niet helemaal achter krijgt. Het lukt bijvoorbeeld niet om meer extern gericht te worden, terwijl hier al meerdere acties voor ingezet zijn. Of het werken in (zelfsturende) teams komt maar niet echt van de grond en mensen blijven terugvallen op oude patronen. Grote kans dat er iets speelt in de onderstroom, terwijl u in de bovenstroom hard werkt om het voor elkaar te krijgen. Wat dan helpt is effectief beïnvloeden van die onderstroom.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Opleidingen

het Ontwerpen van Organisatieontwikkeling

1e dag 22 september (09.00-17.00 uur)

Overal wordt gewerkt aan organisatieontwikkeling. Strategische sessies, productontwikkeling, cultuurverandering, opleidingen en heidagen, ze zijn niet meer weg te denken uit organisaties die steeds complexer worden en voortdurend voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Vaak worden al deze vormen van organisatieontwikkeling ‘uit de losse pols’ en op basis van persoonlijke ervaringen en overtuigingen in gang gezet.

VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling
Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Wizard

Britta Gielen

Partner

Neem contact op

Vind de expert in uw markt

Referenties