Opleidingen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Opleidingen

De 'open opleidingen' van Twynstra Gudde zijn bedoeld voor individuele deelnemers van organisaties en bieden de perfecte mogelijkheid om jouw kennis op een specifiek expertisegebied uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van succesvol toegepaste theorieën en de organisatorische werkelijkheid. Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door adviseurs/docenten van Twynstra Gudde met ruime praktijkervaring. Jij bent van harte welkom om je in te schrijven!

Eendaagse training Conflictmanagement

Donderdag 29 augustus van 09.30-17.00 uur

Omgaan met spanning en conflicten in je werk ... Organisaties staan meer en meer onder druk. Die druk leidt tot ‘gedoe’ in interne relaties. Daar kun je last van hebben in je werk. En dan is de vraag: wat kun je doen? In deze ééndaagse training leer je hoe je spanningen en irritaties signaleert en hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan. We koppelen concepten en theorie aan jouw eigen werk en de puzzels die jij daarin tegenkomt.

Bekijk opleiding

Leeratelier samenwerken: Leer coalities bouwen en jezelf bewust inzetten

nieuwe data volgen, maak uw interesse kenbaar!

Wil jij bewuster en succesvoller worden in het samenwerken met andere partijen? Dan is dit tweedaagse leeratelier iets voor jou!

Samenwerken Bekijk opleiding

Training 'Projectmanagement - Projectmatig Werken' (PMW)

Nog enkele plaatsen vrij: donderdag 12 en vrijdag 13 september 2019, beide dagen van 09.00-17.00 uur

Tijdens deze training wisselen we de theorie af met praktische oefeningen: je wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar je eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding

Leernetwerk Woningcorporaties voor bestuurders en directieleden

Inschrijven kan tot 1 juli; start maandag 16 september (15.00-18.00 uur)

Op 26 november jl. zijn de Aedes benchmarkscores bekendgemaakt. Voor het eerst in jaren is het huurdersoordeel niet verder gestegen. Alhoewel de scores van individuele woningcorporaties voldoende haakjes geven om te verbeteren (bijvoorbeeld door het verbeteren van reparatieverzoeken), is mogelijk een grotere winst te behalen door de totale customer experience van huurders onder de loep te nemen.

Woningcorporaties Bekijk opleiding

Tweedaagse training 'Strategisch Omgevingsmanagement' (SOM)

Nog één plaats vrij: maandag en dinsdag 23-24 september, beide dagen 09.00-17.00 uur

In deze tweedaagse training maak je kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Je vergroot je kennis en versterkt je vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. Tijdens de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot je je handelingsrepertoire en ben je in staat SOM in je eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding

Leernetwerk Woningcorporaties voor managers en leidinggevenden met een klantgerichte functie

Inschrijven kan tot 1 juli, start donderdag 26 september 2019 (14.30-19.00 uur)

Op 26 november jl. zijn de AEDES benchmarkscores bekendgemaakt. Voor het eerst in jaren is het huurdersoordeel niet verder gestegen. Alhoewel de scores van individuele woningcorporaties voldoende haakjes geven om te verbeteren (bijvoorbeeld door het verbeteren van reparatieverzoeken), is mogelijk een grotere winst te behalen door de totale customer experience van huurders onder de loep te nemen.

Woningcorporaties Bekijk opleiding

Workshop Leiderschap van de programmamanager

Donderdag 26 september 2019 (09.00-17.00 uur)

Er is inmiddels het nodige gepubliceerd over de methodische kant van programmamanagement, maar minder over de rol en het leiderschap van de programmamanager. Met het boek 'Leiderschap van de programmamanager - Hoe jij het verschil maakt in doelgerichte opgaven' vullen Björn Prevaas, Jo Bos en Helmuth Stoop die lacune op. Cruciaal, want de programmamanager maakt het verschil tussen succes en falen van programma’s. In deze workshop gaan zij dieper in op een aantal thema’s uit het boek om je zodoende te helpen je leiderschap te versterken. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

ProgrammamanagementLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Leiderschapsprogramma 'On Purpose'

Onze 1e module start op maandag 7 oktober 2019

Leiders van de toekomst laten zich zien, staan ergens voor. Ze durven richting te kiezen en te volharden. Je herkent ze aan hun moedige kwetsbare houding. Ze verstaan de kunst een dialoog te voeren, even stil te staan en te reflecteren op zichzelf. Ze nemen hun aandeel in het grotere geheel en hebben zo direct invloed op de ontwikkelingen van morgen.

Leiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Training 'Risicoanalyse/risicomanagement'

Maandag 7 oktober van 09.00-16.30 uur + online module

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. Je inventariseert de risico's die je project of programma bedreigen en kent ze een bepaald gewicht toe. En, als dat nodig blijkt, verbind je er passende maatregelen aan. De deelnemers van mei jl. hebben deze training met gemiddeld een 9 beoordeeld!

RisicomanagementProjectbeheersing Bekijk opleiding

Eendaagse training Stap IN - Oriëntatie op jouw maatschappelijk leiderschap

Donderdag 31 oktober van 09.00-20.00 uur

Voel je de urgentie om maatschappelijk van betekenis te zijn? Om impact te hebben op de maatschappij? Als (programma)leider, in welke positie dan ook, ben je zelf verantwoordelijk om leiding te nemen en de maatschappelijke relevantie te vergroten. Dat vergt focus, eerlijkheid en het loslaten van overtuigingen. Zodat je op een andere manier kunt samenwerken, creëren en doen. Met de eendaagse training 'Oriëntatie op jouw maatschappelijk leiderschap' stap je in je eigen leiderschap en maatschappelijke relevantie.

Bekijk opleiding

Masterclass 'Verandermanagement'

Nieuwe data volgen spoedig! Maak uw interesse vast kenbaar!

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Ben jij als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass jou de helpende hand.

EerstelijnszorgGemeentenMobiliteit en infrastructuurWaterCareCureRuimtelijke ontwikkelingEnergie VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Tweedaagse training 'Strategisch Omgevingsmanagement' (SOM)

Nog één plaats vrij: maandag en dinsdag 23-24 september, beide dagen 09.00-17.00 uur

In deze tweedaagse training maak je kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Je vergroot je kennis en versterkt je vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. Tijdens de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot je je handelingsrepertoire en ben je in staat SOM in je eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding

Training 'Begeleiden risicosessies'

Donderdag 28 november 2019 van 09.00-17.00 uur

Een manier om risico’s te analyseren en bespreekbaar te maken, is het houden van een risicosessie. Het goede gesprek kunnen faciliteren vraagt specifieke vaardigheden: doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand, ieders inbreng respecteren etc. En dat allemaal tegelijk, terwijl je in korte tijd veel resultaat wilt boeken.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Training 'Programmamanagement' (3 blokken)

Startdatum 1e blok: dinsdag en woensdag 21-22 januari 2020

Met deze training leg je een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee je in programma’s te maken krijgt. Hiermee ben je beter in staat je eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit drie blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Training 'Programmamanagement' (2 blokken)

Onze 1-2 okt. training is vol, nieuwe datum 2020: start 1e blok 12-13 mei

Met deze training leg je een stevig fundament voor het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee je in programma’s te maken krijgt. Hiermee ben je beter in staat je eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit twee blokken van 2,5 dag. Eerdere deelnemers beoordeelden deze training met gemiddeld een 9!

Programmamanagement Bekijk opleiding