Opleidingen

De open opleidingen van Twynstra Gudde bieden de perfecte mogelijkheid om uw kennis op een specifiek expertisegebied uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van succesvol toegepaste theorieën en de organisatorische werkelijkheid.

Training Risicoanalyse/risicomanagement

mei training is vol, nieuwe datum volgt spoedig

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. U inventariseert de risico's die uw project of programma bedreigen, kent ze een bepaald gewicht toe en verbindt er, als dat nodig blijkt, maatregelen aan.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Training Programmamanagement

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten aan waarmee u in deze manier van werken te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Training Projectmanagement (met het nieuw ontwikkelde Project Canvas)

Nog 2 plaatsen vrij: maandag 12 en dinsdag 13 juni (beide dagen 09.00-17.00 uur)

In deze cursus wordt de theorie afgewisseld met de praktische oefeningen: u wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar uw eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding

Masterclass Maatschappelijk Vastgoed – Voorzieningenbeleid

maandag 19 juni

De meeste gemeenten beschikken wel over een vastgoedbeleid en hebben in het verleden ook al eens een accommodatiebeleid opgesteld. Maar hoe zijn beide vormen van beleid nu logisch in elkaar te vlechten? In deze masterclass leert u de fijne kneepjes van het Voorzieningenbeleid.

Huisvesting en vastgoed Bekijk opleiding

Masterclass Verandermanagement

donderdag 22 en vrijdag 23 juni, inclusief tussenliggende avond

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

VerandermanagementOrganisatieontwikkeling Bekijk opleiding

Tweedaagse training Strategisch Omgevingsmanagement (SOM)

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding

Leiderschapsontwikkeling: Managen in de onderstroom: Grip op irrationele processen

1e blok 18-19 september met 3e trainingsdag op 30 oktober

Er speelt iets bij uw organisatie waar u de vinger niet helemaal achter krijgt. Het lukt bijvoorbeeld niet om meer extern gericht te worden, terwijl hier al meerdere acties voor ingezet zijn. Of het werken in (zelfsturende) teams komt maar niet echt van de grond en mensen blijven terugvallen op oude patronen. Grote kans dat er iets speelt in de onderstroom, terwijl u in de bovenstroom hard werkt om het voor elkaar te krijgen. Wat dan helpt is effectief beïnvloeden van die onderstroom.

VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Leeratelier De Omgevinsgwet in de Waterpraktijk

Nieuwe vaardigheden in een veranderende maatschappij

In deze tweedaagse staan wij stil bij de veranderende maatschappelijke context, waarop de Omgevingswet een reactie is. We gaan in op de hoofdlijnen van de nieuwe wet en staan stil bij de gevolgen ervan voor de collega’s in het waterdomein. Daarbij kijken wij met naar de nieuwe vaardigheden die hierin gevraagd worden, zoals samenwerken en gaan we aan de slag met eigen casiustiek.

Water Strategisch omgevingsmanagement Bekijk opleiding

het Ontwerpen van Organisatieontwikkeling

1e dag 22 september (09.00-17.00 uur)

Overal wordt gewerkt aan organisatieontwikkeling. Strategische sessies, productontwikkeling, cultuurverandering, opleidingen en heidagen, ze zijn niet meer weg te denken uit organisaties die steeds complexer worden en voortdurend voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Vaak worden al deze vormen van organisatieontwikkeling ‘uit de losse pols’ en op basis van persoonlijke ervaringen en overtuigingen in gang gezet.

VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Leiderschap en vakmanschap voor stakeholdermanagers

25+26 september, 30+31 oktober en 11+12 december 2017

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou.

LeiderschapsontwikkelingSamenwerkenStrategisch omgevingsmanagementCoaching Bekijk opleiding

Workshop Project en Program Canvas

Dinsdag 26 september

In deze workshop leert u werken met het Program Canvas, een nieuw instrument om snel en in samenwerking de kern van een programma te ontwikkelen. Na deze dag bent u in staat zelfstandig met het canvas te werken in uw eigen programma.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Leeratelier Samenwerken voor Waterprofessionals

Met focus op het waterdomein

In dit tweedaagse leeratelier leer je verschillende vormen van samenwerken herkennen. Welke vorm past bij welk vraagstuk? Daarnaast krijgt u inzicht in uw eigen gedrag en handelen en de effectiviteit ervan. Samenwerken is namelijk ook mensenwerk. We bieden praktisch toepasbaar handelingsrepertoire om aan het werk te gaan.

Water Samenwerken Bekijk opleiding