Opleidingen

De open opleidingen van Twynstra Gudde bieden de perfecte mogelijkheid om uw kennis op een specifiek expertisegebied uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van succesvol toegepaste theorieën en de organisatorische werkelijkheid.

‘Vastgoedsturing bij woningcorporaties: ervaringen en lessen uit de praktijk’ (Excursie Vreewijk)

Woensdag 23 augustus, 12.30-18.00 uur

Zoals u van Twynstra Gudde gewend bent, organiseren we jaarlijks een summercourse voor woningcorporaties, ditmaal op 23 augustus. Op veler verzoek zullen de cursussen in de toekomst in de winter worden aangeboden. In (januari) 2018 starten we dit experiment onder de naam 'Winterkost' in de tweede helft van januari.

Woningcorporaties Bekijk opleiding

Summercourse gemeentelijke herindelingen

Vrijdag 25 augustus (09.30-14.30 uur), Amersfoort

Sta je aan de vooravond van een gemeentelijke herindeling? Of ben je keihard aan het werk om de fusie tot een goed einde te brengen? Dan nodigen we je graag uit voor onze summercourse ‘Gemeentelijke herindelingen’! Tijdens deze summercourse willen we de betrokkenen bij diverse herindelingen met elkaar verbinden om van elkaar en van experts te leren.

GemeentenProvincies en regio's VerandermanagementOrganisatieontwikkelingStrategievormingProjectmanagementSamenwerken Bekijk opleiding

Leeratelier De Omgevinsgwet in de Waterpraktijk

20 en 21 september - Nieuwe vaardigheden in een veranderende maatschappij

In deze tweedaagse staan we stil bij de veranderende maatschappelijke context, waarop de Omgevingswet een reactie is. We gaan in op de hoofdlijnen van de nieuwe wet en staan stil bij de gevolgen voor collega’s in het waterdomein. Daarbij kijken we naar nieuwe vaardigheden die hierin gevraagd worden, zoals samenwerken en gaan we aan de slag met eigen casuïstiek.

Water Strategisch omgevingsmanagement Bekijk opleiding

Vormgeven aan organisatieontwikkeling

1e dag 22 september (09.00-17.00 uur)

Wilt u leren om effectieve interventies te ontwerpen? Om de ontwikkeling van de organisatie echt van de grond te krijgen? Resultaten te behalen? In deze 4-daagse training maakt u kennis met ontwerpen van effectieve organisatieontwikkeling. We werken met vraagstukken die in uw organisatie spelen. We gebruiken daarvoor het boek DRIE van Manon Ruijters en Ingelien Veldkamp.

VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Leiderschap en vakmanschap voor stakeholdermanagers

Onze najaarstraining is vol, nieuwe data volgen

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou.

LeiderschapsontwikkelingSamenwerkenStrategisch omgevingsmanagementCoaching Bekijk opleiding

Workshop Project en Program Canvas

Dinsdag 26 september

In deze workshop leert u werken met het Program Canvas, een nieuw instrument om snel en in samenwerking de kern van een programma te ontwikkelen. Na deze dag bent u in staat zelfstandig met het canvas te werken in uw eigen programma.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Workshop Reflectievormen - maak het onbesprokene bespreekbaar

Maandag 2 oktober, van 09.00-17.00 uur (Amersfoort)

In teams, gelegenheidscoalities en afdelingen blijven zaken vaak onbespreekbaar. Dit omdat mensen het niet durven te bespreken, niet weten hoe ze het moeten bespreken of omdat er maar weinig ruimte is erop door te gaan. Twynstra Gudde heeft met kunstenaars Ida van der Lee en Marjolijn Zwakman de workshop Reflectievormen ontwikkeld, die organisaties verder helpt en het onbesprokene bespreekbaar maakt.

Bekijk opleiding

Training Strategisch Omgevingsmagement voor Waterprofessionals

Dinsdag 3 en woensdag 4 oktober, beide dagen van 09.00-17.00 uur

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Water Strategisch omgevingsmanagement Bekijk opleiding

Masterclass Maatschappelijk Vastgoed – Voorzieningenbeleid

Donderdag 12 oktober om 14.30 uur

De meeste gemeenten beschikken wel over een vastgoedbeleid en hebben in het verleden ook al eens een accommodatiebeleid opgesteld. Maar hoe zijn beide vormen van beleid nu logisch in elkaar te vlechten? In deze masterclass leert u de fijne kneepjes van het Voorzieningenbeleid.

Huisvesting en vastgoed Bekijk opleiding

Training Risicoanalyse/risicomanagement

Maandag 30 oktober

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. U inventariseert de risico's die uw project of programma bedreigen, kent ze een bepaald gewicht toe en verbindt er, als dat nodig blijkt, maatregelen aan.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Tweedaagse training Programmamanagement voor waterprofessionals

woensdag 1 en donderdag 2 november 2017

Tijdens deze tweedaagse staan wij stil bij de essenties van programmamanagement en zoomen daarbij specifiek in op de opgaven voor het waterdomein. Vraagstukken als klimaatadaptatie en samenwerking in de waterketen vragen om een programmatische aanpak, maar hoe organiseer je dat programma zodat je de vaak meervoudige doelen van deze opgaven realiseert? En hoe stuur je op resultaat als je afhankelijk bent van andere partijen bij de uitvoering van je programma? En hoe werk je effectief samen?

Water Programmamanagement Bekijk opleiding

Leeratelier Samenwerken voor Waterprofessionals - met focus op het waterdomein

8 en 9 november (incl. tussenliggende avond op 8 november)

In dit tweedaagse leeratelier leer je verschillende vormen van samenwerken herkennen. Welke vorm past bij welk vraagstuk? Daarnaast krijg je inzicht in je eigen gedrag en handelen en de effectiviteit ervan. Samenwerken is namelijk ook mensenwerk. We bieden praktisch toepasbaar handelingsrepertoire om aan het werk te gaan.

Water Samenwerken Bekijk opleiding

Twee-daagse workshop Dans en Reflectie

15-17 november

Als professional loopt u vast wel eens tegen dingen aan. U voelt dat u ergens een blinde vlek heeft, maar u kunt er uw vinger niet op leggen. U vraagt zich af: zit ik op de juiste plek? Ga ik wel goed om met mijn energie? Ervaar ik stress? Ervaar ik verveling? Daagt het me uit wat ik doe? Ben ik geïnspireerd? Twynstra Gudde en Lyan van der Meulen organiseren de twee-daagse workshop ‘Dans en Reflectie’, waarin u kijkt in gebieden waar u met uw hoofd nog niet aan had gedacht. Bent u er klaar voor om te ontdekken wat uw lijf en hart u te zeggen hebben? Afgestemd met uw denken?

Bekijk opleiding

Training Projectmanagement (met het nieuw ontwikkelde Project Canvas)

Maandag 20 en dinsdag 21 november (beide dagen 09.00-17.00 uur)

Onze training van 12-13 juni is vol; op maandag 20 en dinsdag 21 november wordt de training opnieuw aangeboden. In deze cursus wordt de theorie afgewisseld met de praktische oefeningen: u wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar uw eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding

Tweedaagse training Strategisch Omgevingsmanagement (SOM)

Deze training is vol: donderdag 30 november en vrijdag 1 december, nieuwe data (2018) volgen

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding