Opleidingen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Opleidingen

De 'open opleidingen' van Twynstra Gudde zijn bedoeld voor individuele deelnemers van organisaties en bieden de perfecte mogelijkheid om uw kennis op een specifiek expertisegebied uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van succesvol toegepaste theorieën en de organisatorische werkelijkheid. Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door adviseurs/docenten van Twynstra Gudde met ruime praktijkervaring. U bent van harte welkom om zich in te schrijven!

Masterclass 'Verandermanagement'

21+22 januari 2019 en 18 februari (1 dagdeel)

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

EerstelijnszorgGemeentenMobiliteit en infrastructuurWaterCareCureRuimtelijke ontwikkelingEnergie VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Tweedaagse ontwerpsessie ‘Kansen voor een mensgerichte energietransitie’

Donderdag 24 en vrijdag 25 januari (beide dagen van 09.00-17.00 uur)

De energietransitie als banenmotor, vrijmarkt, datumprikker of make-over? Werk mee aan een nieuw, mensgericht perspectief op de energietransitie in de gebouwde omgeving!

Bekijk opleiding

Training 'Risicoanalyse/risicomanagement'

8 februari 2019 van 09.00-16.30 uur

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. U inventariseert de risico's die uw project of programma bedreigen, kent ze een bepaald gewicht toe en verbindt er, als dat nodig blijkt, maatregelen aan.

RisicomanagementProjectbeheersing Bekijk opleiding

Training 'Begeleiden risicosessies'

Donderdag 14 maart 2019 van 09.00-17.00 uur

Een manier om risico’s te analyseren en bespreekbaar te maken, is het houden van een risicosessie. Het goede gesprek kunnen faciliteren vraagt specifieke vaardigheden: doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand, ieders inbreng respecteren etc. En dat allemaal tegelijk, terwijl je in korte tijd veel resultaat wilt boeken.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Masterclass 'Tweebenig samenwerken' in de Zorg: in 3 stappen naar een succesvolle samenwerking

Donderdag 28 maart 2019

Wil jij succesvoller samenwerken met andere (zorg)organisaties? Volg dan de masterclass 'Tweebenig samenwerken in de Zorg' van Twynstra Gudde! Ketenzorg, decentralisaties, substitutie, integrale bekostiging, vergrijzing, personeelskrapte, kwaliteitskaders en een bredere kijk op gezondheid: allemaal ontwikkelingen die ertoe leiden dat samenwerken in de zorg nóg belangrijker is geworden. Professionals zijn schaars en zullen steeds vaker met andere organisaties gedeeld worden. Ondersteuning, ontwikkeling en innovatie vragen om investeringen die gezamenlijk makkelijker te dragen zijn. Je kunt als zorginstelling niet meer alles zélf doen. Specialisatie wordt steeds belangrijker voor zorginstellingen: Wat trek je naar je toe (wat wordt mijn portfolio) en wat laat je over aan partners? Dit alles vraagt van jou - als zorgprofessional, manager, projectleider of adviseur in de zorg om nog meer over de grenzen van je eigen organisatie heen te kijken en je bewust te zijn van de positie die je in neemt in het totale netwerk.

Samenwerken Bekijk opleiding

Workshop Leiderschap van de programmamanager

Donderdagmiddag 28 maart 2019 van 13.00-17.00 uur

Je nam in de afgelopen jaren deel aan één van onze trainingen programmamanagement. In elk van die trainingen was ’Leiderschap van de programmamanager’ steeds een onderwerp. Dat heeft ons mede geïnspireerd om daar een boek over te schrijven en - na ruim twee jaar noeste arbeid - is het boek dan eindelijk klaar! Op donderdagmiddag 28 maart verzorgen we een workshop hierover. We nodigen je daar van harte voor uit.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Training 'Programmamanagement' (3 blokken)

3 blokken: 2-3 april, 14-15 mei en 25-26 juni 2019

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit drie blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Leiderschap en vakmanschap voor stakeholdermanagers

data nog niet bekend (voorjaar 2019)

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou.

LeiderschapsontwikkelingSamenwerkenStrategisch omgevingsmanagementCoaching Bekijk opleiding

Stap IN - 'Ontwikkelprogramma maatschappelijk leiderschap'

Start zondagavond 7 april om 17.00 uur

Je voelt een grote urgentie om maatschappelijk van betekenis te zijn. Je wilt impact hebben op de maatschappij. Daar werk je al aan, maar toch. Geregeld lijkt je werk vast te zitten in procedures of loop je tegen andere blokkades aan die je daarvan weerhouden. Als leider, in welke positie dan ook, ben je zelf verantwoordelijk om leiding te nemen en de maatschappelijke relevantie te vergroten. Dat vergt focus, eerlijkheid en het loslaten van overtuigingen. Zodat je op een andere manier kunt samenwerken, creëren en doen. Met Stap IN stap je in je eigen leiderschap en maatschappelijke relevantie.

Bekijk opleiding

Training 'Projectmanagement - Projectmatig Werken' (PMW)

Maandag 8 en dinsdag 9 april 2019, beide dagen van 09.00-17.00 uur

In deze training wisselen we de theorie af met praktische oefeningen: u wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar uw eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding

Masterclass Design Thinking, als aanpak voor vernieuwing

Wordt spoedig gepland, voorjaar 2019

Design Thinking omvat hanteerbare methoden en technieken waarmee ’s werelds beste ontwerpers tot innovatieve ideeën komen. Design thinking leidt tot verrassende resultaten: onverwachte inzichten, creatieve ideeën en 'unusual suspects' die een belangrijke rol vervullen. Tegelijkertijd is design thinking geen toeval: het proces is opgebouwd uit heldere stappen en er gelden duidelijke spelregels. In deze bijeenkomst nemen we u mee in de wereld van design thinking en hopen we u te inspireren om op zoek te gaan naar andere en nieuwe manieren van samenwerken en het winnen van vertrouwen.

Bekijk opleiding

Tweedaagse cursus 'Persoonlijk leiderschap'

Maandag 6 en dinsdag 7 mei 2019: Werk aan je persoonlijke ontwikkeling!

Werken aan persoonlijk leiderschap is niet nieuw voor je. Je bent iemand die zich daar graag mee bezig houdt en het gedrag van jezelf en anderen interessant vindt. Je kent je kwaliteiten en uitdagingen en het valt je op dat je 'in de waan van de dag' soms toch weer in die valkuil trapt ...

GemeentenProvincies en regio'sEnergie LeiderschapsontwikkelingSamenwerkenStrategisch omgevingsmanagementCoaching Bekijk opleiding

Tweedaagse training 'Strategisch Omgevingsmanagement' (SOM)

Maandag en dinsdag 20 en 21 mei 2019, beide dagen van 09.00-17.00 uur

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding

Training 'Programmamanagement' (2 blokken)

1e blok op 1 en 2 oktober 2019 met 2e blok op 12-13 november 2019

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit twee blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding