Opleidingen

De open opleidingen van Twynstra Gudde bieden de perfecte mogelijkheid om uw kennis op een specifiek expertisegebied uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van succesvol toegepaste theorieën en de organisatorische werkelijkheid.

Training Risicoanalyse/risicomanagement

Nog twee plaatsen vrij, maandag 30 oktober (inschrijven graag voor 24 oktober)

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. U inventariseert de risico's die uw project of programma bedreigen, kent ze een bepaald gewicht toe en verbindt er, als dat nodig blijkt, maatregelen aan.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Training Projectmanagement (met het nieuw ontwikkelde Project Canvas)

20-21 november (deze training is vol), nieuwe data 9-10 april 2018

In deze cursus wordt de theorie afgewisseld met de praktische oefeningen: u wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar uw eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding

24 uur oningevuld

Opzij, opzij, opzij, we hebben ongelofelijke haast… Er is zoveel te doen, we zijn het hele jaar druk. Zelfs reflectie en zelfontwikkeling is gepland en geplooid. We doen aan mindfullness om nog productiever te worden en proberen álles uit onze vakantie te halen. Die jachtigheid, die planmatigheid van ons leven, dat staat ons even niet aan. Het ontneemt ons verrassing, het ontneemt ons nieuwe inspiratie, het ontneemt openheid voor toeval en voor onverwachte verbindingen.

Bekijk opleiding

Tweedaagse training Strategisch Omgevingsmanagement (SOM)

2 nieuwe cursussen: 25-26 januari en 15-16 maart 2018

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding

Training Begeleiden Risicosessies

vrijdag 1 december 2017 van 9.00 - 17.00 uur (inschrijvingen graag voor 1 november)

Een manier om risico’s te analyseren en bespreekbaar te maken, is het houden van een risicosessie. Het goede gesprek kunnen faciliteren vraagt specifieke vaardigheden: doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand, ieders inbreng respecteren, etc., etc. En dat allemaal tegelijk, terwijl je in korte tijd veel resultaat wilt boeken.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Training Programmamanagement (2 blokken)

2018: blok 1: 6-7 februari + blok 2: 20-21 maart

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit twee blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Masterclass Verandermanagement

donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2018, inclusief tussenliggende avond

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

VerandermanagementOrganisatieontwikkeling Bekijk opleiding

Leiderschap en vakmanschap voor stakeholdermanagers

Nieuwe data: module 1: 23-24 april 2018

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou.

LeiderschapsontwikkelingSamenwerkenStrategisch omgevingsmanagementCoaching Bekijk opleiding

Training Programmamanagement (3 blokken van 2,5 dag)

15-16 mei (1e blok), 19-20 juni (2e blok) en 2-3 oktober (3e blok)

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit drie blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding