Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Interview Bestaat er een handleiding om interventies succesvol in de praktijk te brengen?

  Mijn praktijkstage vormde een deep dive in zowel de Interventiekunde als het repertoire van TwynstraGudde. Sinds ik mij heb verdiept in het vak, realiseer ik mij hoe oneindig het arsenaal aan interventies is. Niet alleen binnen TwynstraGudde, maar ook buiten de organisatie worden tal van handelingen verricht om bewust beweging te creëren in de praktijk. Interventiekunde blijft in ontwikkeling en het nodigt uit om aan mee te bouwen: door te experimenteren, kennis op te doen en te verbinden met andere professionals. 

  Toegevoegd door Babette Richter op 2 juni 2023

  Er is geen kant-en-klare handleiding om interventies succesvol in de praktijk te brengen. Dat is één van de conclusies die ik trek uit het schrijven van Het Groot Interventieboek. De vorm die wij in dit boek hebben gekozen laat ruimte over om de eigen stijl te ontwikkelen. Er zijn interventies die rijker, eenvoudiger of effectiever in het boek hadden kunnen staan. Die ontwikkelingsruimte laat ik er graag zijn om ook andere adviseurs uit te nodigen om hier het gesprek over aan te gaan.

  Babette RichterWat is jouw ervaring met de interventies? Hoe zet je ze in? Wat kom je tegen in de praktijk? Bij deze de oproep om voorbeelden van geslaagde interventies en missers met mij te delen. Dit helpt om elkaar te inspireren om de reikwijdte van interveniëren verder te verkennen. Het heeft mij bij TwynstraGudde verrast hoe goed wij het gesprek kunnen aangaan over de handelingen in het vak.

  Voor de ene collega kost het heel veel moeite om de jarenlange ervaring expliciet te maken en te beperken tot ‘slechts’ een interventie. Bij de ander kwam veel energie los en was de inbreng oneindig. Ook binnen de organisatie kunnen we elkaar blijven inspireren, om kennis en ervaring te delen en elkaars kracht in opdrachten te benutten. Deze ‘kruisbestuiving’ zie ik graag gebeuren. Ik wil iedereen dan ook aanmoedigen om met elkaar het gesprek aan te gaan over de eigen interventies, de interventies van de ander en hoe deze verschillende kunnen worden toegepast in het werkveld.

  Interventietest

  Interventietest TwynstraGuddeOp basis van de zelftest interventielijst uit Het Groot Interventieboek is de interventietest ontwikkeld. De interventietest bestaat uit een selectie van 35 interventies. Hoe bewust zijn jouw interventies? Vaak zijn we geneigd om instrumenten in te zetten waarmee we bekend zijn of die ons in het verleden een dienst hebben bewezen. Maar is die interventie ook het meest effectief voor jouw huidige opgave? Gebruik de interventietest om er achter te komen hoe jouw interventierepertoire er uit ziet en hoe je dit kunt vergroten.

  Boek bestellen

  Het Groot Interventieboek kun je via onderstaande bestelknop bestellen. Het boek is te bestellen voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bestel je het boek particulier? Vul dan in het bestelformulier bij de verplichte organisatievelden je privé gegevens in.

  Bestellen

  ISBN 9789464028102 I NUR 801 | 407 pagina's | € 76,90 (incl. btw) | hardcover | 3e druk

  Neem contact op

  Alle mensen

  Neem contact op

  Alle mensen