TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Studiereis Campussen, innovatieve werklocaties en start-ups

  Wereldwijd verandert de economie in een kenniseconomie. De werkgelegenheid op campussen groeit veel harder dan op andere plekken. Op campussen, innovatieve werklocaties en in start-up omgevingen komen beide opgaven samen. Op woensdag 17 en donderdag 18 april reizen we langs vijf succesvolle campussen, innovatieve werklocaties en start-up incubators in Nederland. 

  Toegevoegd door Gregor Heemskerk op 13 februari 2024

  Ontwikkelruimte voor kennisclusters en campussen is één van de vier speerpunten van het Nationaal Programma Ruimte voor Economie, met bijzondere aandacht voor de fysieke doorgroeimogelijkheden voor start-ups en scale-ups. Dat is ook niet zo vreemd, de economie verandert in een kenniseconomie. Daarnaast werkt het kabinet aan maatregelen om de arbeidsmarktkrapte tegen te gaan. Het zijn dé plekken waar bedrijven innoveren en waar talent wordt opgeleid, met belangrijke spin-off naar de regionale arbeidsmarkt en economie.

  De aanwezigheid van talent is voor bedrijven een steeds belangrijker motief om zich op een campus te willen vestigen, naast voorzieningen en het ecosysteem. Het is dan ook niet gek dat bijna elke gemeente of regio in Nederland haar eigen campus, innovatieve werklocatie of start-up omgeving wil hebben. Campussen heb je in vele soorten en maten. Van klassieke scienceparken en bedrijvencampussen tot campussen rond hbo- en mbo-instellingen, waar leren en werken samensmelt. Gemene deler is dat ze vaak voorzien in betaalbare bedrijfsruimte voor startende ondernemingen.

  En elke stad wil start-ups de ruimte geven. Maar hoe organiseer je dat? Want marktpartijen investeren niet zomaar in hun huisvesting. Er is sprake van marktfalen. Moeten overheden en onderwijs deze rol op zich nemen? Of kan het op een of andere manier tóch uit?

  Foto's van: Media Park Hilversum, RDM Rotterdam, The New Farm, BlueCity en YES!Delft.

  Tweedaagse studiereis

  Na drie succesvolle eerdere edities, organiseren vakblad BT en Twynstra Gudde een nieuwe studiereis ‘Campussen, innovatieve werklocaties en start-ups’. Op woensdag 17 en donderdag 18 april reizen we langs vijf succesvolle campussen, innovatieve werklocaties en start-up incubators die antwoorden bieden op bovenstaande en andere vragen.

  Bezoek aan vijf innovatiehotspots

  Tijdens de reis, die onder inhoudelijke leiding staat van campus-expert Gregor Heemskerk, onderzoeken we wat de lessons learned zijn van de onderstaande innovatiehotspots:

  • Media Park Hilversum: van besloten bedrijventerrein naar open campus met mbo en hbo.
  • RDM Rotterdam: unieke leer-werkomgeving in de haven met ruimte voor nieuwe bedrijven die méér halen uit het mbo-onderwijs.
  • BlueCity: dit voormalige tropische zwembad aan de Maasboulervard is getransformeerd tot een hub met start-ups die zich richten op circulariteit.
  • YES!Delft en Green Village: bezoek de bekendste incubator van de Nederland + testfaciliteit voor innovatieve duurzaamheid.
  • The New Farm: Den Haag haalt de maakindustrie terug in de stad. Bezoek het eerste gestapelde bedrijfsverzamelgebouw voor kleinschalige, stedelijke maakbedrijven.

  Aan de slag met de antwoorden op deze vragen

  Hoe campussen te organiseren en te financieren?

  Subvragen zijn:

  • Hoe organiseer je vastgoedontwikkeling op campussen en innovatieve werklocaties?
  • Hoe zorg je voor huisvesting voor start-ups, hoe bekostig je deze onrendabele faciliteit?
  • Hoe betrek je onderwijsinstellingen en bedrijven bij de campus? 
  • Hoe zet je een triple helix-community of campusorganisatie op en hoe bekostig je dit? 
  • Hoe zorg je voor een cultuur van open innovatie waar bedrijven en onderwijs kunnen samenwerken en wat is daarbij de rol van de campusorganisatie? 
  • Hoe zet je een innovatieprogramma op? 
  • Hoe maak je van een campus een bruisend stukje stad?

  Facts & figures

  • Wat: tweedaagse campusreis - volledig programma met tijden volgt spoedig.
  • Wanneer: woensdag 17 & donderdag 18 april 2024.
  • Voor wie: ambtenaren van gemeenten en provincie, medewerkers van regionale ontwikkelingsmaatschappijen, mensen uit het onderwijs en iedereen die bij het ontwikkelen en organiseren van campussen en innovatieve werklocaties betrokken is.
  • Inclusief: compleet verzorgd met lunches, diner, consumpties, overnachting, mogelijke entreegelden, vervoer, reisbegeleiding en een reisverslag achteraf.
  • Kosten: € 1.450,- (ex. btw). 

   

  Ontvang als eerste de uitnodiging voor de 2025 studiereis

  Stel je vraag aan

  Alle mensen

  Stel je vraag aan

  Alle mensen