TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  11 april 2024 Vastgoed Masterclasses

  Op alle vlakken wordt de transitieopgave complexer. De ambitie op het gebied van duurzaamheid en circulariteit wordt alleen maar hoger. Dat vraagt veel van de vastgoedprofessional én hun organisaties. Hoe ga je daarmee om? En hoe pak je dit soort omvangrijke uitdagingen aan?  Hierover gaan we tijdens de Vastgoed Masterclasses op 11 april 2024 graag met jou, als warme relatie van TwynstraGudde, in gesprek. 

  Toegevoegd door Wietske Theloesen op 3 oktober 2023

  Net als voorgaande jaren bieden we een mooi programma aan met diverse masterclasses en sprekers. Naast de masterclasses inspireren we je ook graag met andere innovaties in ons vakgebied, zoals Power-BI en het gebruik van VR brillen in projecten. We sluiten de middag af met een gezellige borrel.

  Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

  • 13.30 uur: Inloop
  • 14.00 uur: Opening – Renovatie Binnenhof
  • 15.00 uur: Masterclasses ronde 1
  • 15.45 uur: Pauze
  • 16.00 uur: Masterclasses ronde 2
  • 16.45 uur: Borrel

  Plenaire opening

  Renovatie Binnenhof
  Door Thijs Paardekooper (Rijksvastgoedbedrijf)
  De renovatie van het Binnenhof zorgt voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed. Na de renovatie kunnen de gebruikers van het Binnenhof weer op een verantwoorde, duurzame en moderne manier werken. Een dergelijke opgave ligt onder een vergrootglas en staat volop in de belangstelling. Hoe houd je koers in zo’n omgeving? Het Rijksvastgoedbedrijf deelt haar visie, aanpak en bijzondere verhalen over de uitvoering van de renovatie. 

  Masterclasses

  Tijdens de Vastgoed Masterclasses kun je in twee rondes deelnemen aan onderstaande masterclasses. 

  Ronde cijfers-voor-blog-01-2

  Van routekaart naar portefeuillesturing - de methodiek
  Door Wicher Schönau, Jurgen Jaakke en Lennert Hupkes
  Grote vastgoedeigenaren hebben bijna allemaal wel een routekaart voor verduurzaming. Maar wij zien dat het tempo van de verduurzamingsprojecten vaak achterblijft. Portefeuillesturing is een methode om de voortgang van projecten te bewaken en tijdig bij te sturen, zodat de duurzame doelen niet uit beeld raken. In deze masterclass leer je alles over deze methode.

  Duurzaam vastgoed: hoe richt je de organisatie in? 
  Door Fay van Zeijl
  Het halen van klimaatdoelen is, naast een technisch vraagstuk, vooral ook een organisatorisch vraagstuk. Vanuit vijf organisatorische invalshoeken gaan we in op in hoeverre jouw organisatie in staat is om haar klimaatambities waar te maken. Het volwassenheidsmodel geeft daarbij integraal inzicht in de opgave. We kijken naar het beleid, de processen, de besturing, de informatiestromen en de cultuur. Tijdens deze masterclass vullen we een quickscan in, zodat je gelijk een beeld hebt van jouw eigen organisatie.

  Nieuw onderdak van TwynstraGudde: over de impact op onze eigen vitaliteit en op onze huisvestingsadviespraktijk  
  Door Thomas Nobel
  TwynstraGudde is nu 4 jaar gehuisvest in haar nieuwe kantoor in Amersfoort, op het oude Prodent fabriekscomplex wat nu ‘De Nieuwe Stad’ heet. Een werk- en ontmoetingsplek dat is ontwikkeld aan de hand van het principe ‘vastgoed als een service’. Weinig is meer van ons en we worden overal in ontzorgd en gefaciliteerd. Ons kantoor verandert per dag in omvang en vele faciliteiten worden door lokale ondernemers verzorgd. We hebben dus nergens meer zorgen over… of toch wel? Een korte toelichting over ons huisvestingsconcept, hoe dat bevalt én de leerlessen die je hieruit kunt trekken voor jouw situatie.

  Resultaatgericht projecten realiseren met de juiste samenwerkingsvorm 
  Door Eric Brink en Mark Wevers
  De belangrijkste randvoorwaarde voor een succesvol bouwproject is hoe de samenwerking in het project wordt georganiseerd. Dat begint met het samenspel tussen opdrachtgever en projectmanager. In samenhang met het bepalen van de scope is samen nadenken over hoe de ontwerpende en uitvoerende partijen worden betrokken een goede start. Aan de hand van cases bespreken we in deze masterclass mogelijke samenwerkingsvormen die passen bij de context van bouwprojecten en de organisatie van de opdrachtgever. Ook bespreken we hoe daarbij weloverwogen keuzes kunnen worden gemaakt en krijg je concrete handvatten.

  Netcongestie oplossen door duurzaam en innovatief samenwerken 
  Door Carlijn Kramer, Zeb Holthuis en Marloes Emmen
  In steeds meer delen van Nederland is er sprake van netcongestie. Voor het realiseren van nieuw vastgoed is dit een groot risico, want een gebouw zonder energieaansluiting functioneert niet. Hoe kun je hier tijdig op anticiperen en welke maatregelen zijn er mogelijk? Hoe kom je samen met de energieleverancier tot innovatieve oplossingen? In deze masterclass gaan we vanuit het perspectief van de gemeente en energieleverancier met je in gesprek over deze vragen voor de omgang met netcongestie. We nemen je mee in onze ervaringen, waaronder een zwembad in Castricum, een nieuw gebouw met een grote energievraag. 

  Ronde cijfers-voor-blog-02b

  Hoe kom je tot een doordachte veranderaanpak om huisvesting werkend te maken
  Door Rogier van Es en Lian Bongers 
  Het implementeren van hybride werken en een nieuwe manier van samenwerken vraagt om een goed doordachte veranderaanpak. Wat beweegt mensen en wat is de kern van het verandervraagstuk? Hoe kom je tot een aanpak die echt helpt om je huisvesting werkend te maken? In deze masterclass nemen we je mee in onze aanpak aan de hand van onze adviespraktijk en gaan we in gesprek over wat wel en niet werkt.

  Het organiseren van circulair renoveren 
  Door Pieter Wackers
  De energiewetgeving wordt de komende jaren verder aangescherpt en gas wordt uitgefaseerd. Tel daarboven op de aanpassingen die moeten worden uitgevoerd voor het veranderende klimaat. Dan kom je tot de grootste veranderopgave van bestaand vastgoed in Nederland. Maar hoe maak je ook tijdens deze verander- en renovatietrajecten duurzame keuzes? Hoe maak je inzichtelijk welke circulaire ingrepen en maatregelen mogelijk zijn? Hoe maak je opbrengsten en resultaten inzichtelijk, ook voor een goede besluitvorming? Aan de hand van de renovatie van de Tweede Kamer nemen we je mee in het proces van circulair renoveren. Want als circulair renoveren zelfs bij het Binnenhof lukt, wat is dan nog jouw excuus?

  Hoe verduurzaam ik mijn facilitaire organisatie? 
  Door Froukje Terpstra en Esmee Voet 
  Vrijwel elke organisatie heeft strategische duurzaamheidsambities. Hoe vertaal je deze lange termijn doelstellingen naar een praktisch facilitair ontwikkelplan? En hoe betrek je facilitair medewerkers, contractpartners en klanten hier actief bij? Tijdens deze masterclass lichten we dit uit aan de hand van een praktijkcasus. Het geeft je inzichten hoe je duurzaamheid echt onderdeel uit laat maken van je lijnorganisatie.

  Campusontwikkeling en de effectenarena
  Door Jeroen Tazelaar en Gregor Heemskerk
  Innovatie wordt steeds belangrijker voor regionale economische groei. Campussen, clusters en innovatiedistricten zijn plekken waar kennis, kunde en kapitaal samenkomen, met een belangrijke spin-off naar de regionale arbeidsmarkt en economie. Maar wat maakt een campus meer dan het zoveelste bedrijventerrein? Wat zijn de succesfactoren en hoe betrek je de juiste partijen? In deze masterclass delen we onze ervaring.

  Sturen op vastgoed- en investeringsprogramma’s (DEZE MASTERCLASS ZIT VOL)
  Door Wouter Dreimüller en Wietske Theloesen
  Veel maatschappelijke organisaties staan voor grote vastgoedsopgaven. Dit komt voort uit onder andere een combinatie van vastgoed dat einde levensduur is, de duurzaamheids- en onderhoudsopgave en verandering in de werkomgeving. Je hebt hierbij te maken met een passend strategisch huisvestingsplan, vastgoedvisie, financiële kaders in combinatie met benodigde capaciteit, programma- en projectsturing en gebruikers. Alleen de samenhang van al deze onderdelen leidt tot succes. Hoe bouw je een stevige vastgoedorganisatie op voor de lange termijn? En hoe richt je een tijdelijke programma-organisatie in die een transitie in je portefeuille succesvol kan realiseren? In deze masterclass gaan we met je in gesprek over de randvoorwaarden van het managen van omvangrijke investeringsopgaven.

  Tijdens de masterclasses krijg je volop de gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met andere professionals die werken aan dezelfde vraagstukken als jij.

  Aanmelden

  Spreekt het programma van de Vastgoed Masterclasses je aan? Meld je dan via onderstaand inschrijfformulier aan voor deze middag, die plaatsvindt op ons kantoor in Amersfoort. In het formulier kun je aangeven aan welke masterclasses je wilt deelnemen. Een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvang je van ons een bevestiging met praktische informatie.

  Meer informatie

  Heb je vragen over de Vastgoed Masterclasses? Neem dan contact op met Karin Riksen-van de Grootevheen via kri@tg.nl

  masterclasses vastgoed_1

   

  Ja, ik meld me aan

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen