Webinar: De gemeente als vastgoedregisseur | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Webinar: De gemeente als vastgoedregisseur

Bijna een kwart van de gemeentelijke balans bestaat uit gebouwen. Deze gebouwen zijn een belangrijk middel om beleidsdoelen te bereiken. De vraag is of voor het bereiken van deze beleidsdoelen eigen beheer en bezit noodzakelijk is. Is het niet effectiever alleen de regie over deze gebouwen te voeren? En hoe ziet de rol van vastgoedregisseur voor gemeenten er dan uit?

Tijdens dit webinar werd het concept van de regiegemeente besproken. De regiegemeente is een veel gehoord antwoord op ontwikkelingen als een terugtrekkende overheid, de noodzaak op kosten te besparen en de wens om op prestaties te kunnen sturen.

Desondanks zien wij in de praktijk nog maar weinig voorbeelden van gemeentelijke vastgoedregisseurs. Is de regiefunctie inderdaad de volgende stap in professionalisering van de gemeentelijke vastgoedorganisatie? 

Op 21 januari 2016 was Jeroen Tazelaar te gast bij het VastgoedLAB. Hij besprak met Ingrid Janssen (TIAS, school for business and society) wat het regieconcept betekent voor gemeenten en haar samenwerkingspartners.

Heb je de webinar gemist en wil je hem toch bekijken klik dan hier.

 

 

 

Markten & Sectoren

Huisvesting en vastgoed

Reageer