TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Inspiratiebijeenkomst - 18 juni 2024 Energiesysteem van de toekomst – van technologische opgave naar samenwerkingsopgave

    Op dinsdag 18 juni organiseren we van 13.30 - 17.00 uur de inspiratiebijeenkomst ‘Energiesysteem van de toekomst – van technologische- naar samenwerkingsopgave’. Deze bijeenkomst is voor alle professionals, jong en oud, die meebouwen aan een duurzaam, robuust, slim, efficiënt, en rechtvaardig energiesysteem.  

    Toegevoegd door Mike van Moerkerk op 26 april 2024

    Heb jij, net als wij, nog onzekerheden bij het bouwen aan een duurzaam energiesysteem? Kom dan naar onze inspiratiebijeenkomst, en wij helpen elkaar op weg door ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren! Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door TwynstraGudde en OchtendMensen.
    Logo OchtendMensen

    Programma

    Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

    • 13.30 uur - Inloop en ontvangst
    • 14.00 uur - Plenaire opening ‘Introductie Energiesysteem van de toekomst’
    • 15.00 uur - Interactieve workshops, ronde 1
    • 15.45 uur - Pauze
    • 16.00 uur - Interactieve workshops, ronde 2
    • 16.45 uur - In gesprek! - Delen van uitdagingen, kansen en leerervaringen onder het genot van een borrel.
    Energiesysteem van de toekomst - Blog

    Introductie Energiesysteem van de toekomst

    Dagvoorzitter Mike van Moerkerk schetst de uitdagingen die er op ons afkomen en vertelt over de rol van TwynstraGudde en OchtendMensen in de energietransitie. We gaan samen het gesprek aan over leerervaringen in het bouwen aan het energiesysteem van de toekomst. Hierbij delen we inzichten uit opdrachten in het maken van energievisies, integraal programmeren, het vinden van innovatieve oplossingen om zo slim mogelijk om te gaan met de capaciteit op het elektriciteitsnet, en publiek-private samenwerkingen in de energietransitie. Ook word je bijgepraat over actualiteiten rondom de toekomstige Wet collectieve warmte en de Energiewet en de impact hiervan op contracteren. 

    Interactieve workshops

    Gedurende de middag verzorgen we onderstaande interactieve workshops in twee verschillende rondes. Per ronde kun je je voor één workshop aanmelden. Dit doe je via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. 

    Interactieve workshops - ronde 1

    Werken aan het regionale energiesysteem
    Door: Wietse Kruijsse, Mike van Moerkerk en Arjan Raatgever

    In deze workshop staat het energiesysteem vanuit regionaal perspectief centraal. Gemeenten, provincies en netbeheerders werken veelal vanuit een regionaal perspectief aan het energiesysteem van de toekomst. Met name voor gemeenten en provincies is dit een nieuwe opgave, die vraagt om opbouw van nieuwe expertises en vaardigheden, ontwikkelen van nieuwe samenwerkingen, inrichten van nieuwe procedures en het voorbereiden en nemen van politieke besluiten hierover. Tijdens de workshop gaan we in op vragen als:

    • Hoe kan een lokale of regionale visie van het regionale energiesysteem van de toekomst eruit zien? Kies je voor een centraal of decentraal energiesysteem en in welke mate is energie sturend in de ruimte?
    • Hoe vertaal je zo’n regionale energievisie naar uitvoering, in het speelveld tussen provincies, gemeenten, netbeheerders, ondernemers en bewoners? Wie neemt de regie in wat en op welk niveau geef je sturing?
    • Hoe bepaal je het handelingsperspectief van jouw organisatie als stakeholder in een regionaal energiesysteem?
    • Welke (nieuwe) vaardigheden worden van (ons als) professionals gevraagd bij het (samen)werken aan het regionale energiesysteem?

    In de workshop word je meegenomen in de praktijkcasussen ‘Schets Energiesysteem van de Toekomst Regio Foodvalley’ en ‘Windverkenning Alblasserwaard’.

    De rol van de mobiliteitstransitie en laadinfrastructuur in het nieuwe energiesysteem
    Door: Sjoerd Jongsma, Rindert Oost en Jan Willem de Kleuver

    In deze workshop gaan we in op de mobiliteitstransitie en de rol binnen in het nieuwe energiesysteem. Op welke manier kunnen deze twee grote transities elkaar versterken, wat moeten we van elkaar weten en hoe organiseren we dit samen? In de workshop gaan we in op vragen als:

    • Welke rol speelt de mobiliteitstransitie in de energietransitie en vice versa? Welke beelden zijn er?
    • Welke cruciale rol kan specifiek laadinfra helpen in het nieuwe (lokale) energiesysteem en in de huidige problematiek van netcongestie? Wat zijn obstakels die we samen moeten overwinnen?
    • Op welke manier kunnen we het lokaal werkend maken? Wat is er voor nodig op gebied van samenwerken, organiseren en in praktijk brengen?

    Interactieve workshops - ronde 2

    Samenwerken aan slimme oplossingen voor netcongestie tot 2030 
    Door: Olatz Azurmendi, Emma van Rest en Zeb Holthuis

    Netcongestie raakt veel maatschappelijke thema’s, zoals verduurzaming, woningbouw en economische ontwikkeling. In deze workshop gaan we in op de samenwerking tussen verschillende organisaties om tot slimme oplossingen te komen voor netcongestie. Samen werken we in een pressure cooker aan een casus over netcongestieoplossingen voor de woningbouw. Vanuit de blik van verschillende organisaties kijken we naar de casus. Door in de rol te kruipen van een netbeheerder, provincie, gemeente of projectontwikkelaar komen we samen tot nieuwe perspectieven en oplossingen. 

    Publiek-private samenwerking om transitie-ambities te versnellen: de gouden driehoek voor PPS - casus H2GO 
    Door: Boris Berkhout en Frederik de Vries

    Op Goeree-Overflakkee (een eiland en gemeente in de provincie Zuid-Holland) werken publieke en private partijen onder naam H2GO samen aan de ontwikkeling van waterstofprojecten en de aansluiting van hun groene energieproductie op het waterstofnetwerk van Gasunie. TwynstraGudde begeleidde het samenwerkingsproces tussen provincie, gemeenten, netbeheerders, ondernemers en energiebedrijven.

    Bij het inrichten van de publiek-private samenwerking maakten we gebruik van een door TwynstraGudde ontwikkelde samenwerkingsmethode voor transitieopgaven. Deze methode geeft handvatten voor het verkennen, analyseren, opzetten en begeleiden van de samenwerking en governance tussen overheden onderling en/of overheden en bedrijfsleven. Tijdens de workshop gaan we aan de hand van de casus Goeree-Overflakke dieper in op deze methodiek en brengen we in beeld hoe deze inzetbaar is in samenwerkingsopgaven.

    Praktisch

    • Datum: dinsdag 18 juni van 13.30 – 17.00 uur.
    • Locatie: Kantoor van TwynstraGudde aan Oliemolenhof 14a in Amersfoort
    •  Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. 

    Genodigden zijn ambtenaren van de ministeries EZK/BZK, ruimtelijke en energie-experts van gemeenten en provincies, regio-samenwerkingen, netbeheerders, en energiecoöperaties.

    Meld je aan

    Kom jij ons inspireren, en leer je met ons mee? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier en geef aan welke workshops je graag bijwoont.

    Ja, ik ben aanwezig

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen