Signaturen voor Samenwerking | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Signaturen voor Samenwerking

Samenwerken is mensenwerk. Samenwerken is niet gemakkelijk en vraagt nieuwe competenties. Samenwerken in de energieke samenleving vraagt een verbreding van je repertoire. Allemaal terechte opmerkingen, maar hoe geef je er handen en voeten aan in de praktijk, zodat je voorbij platitudes en open deuren komt? Wat is iemands persoonlijke stijl in het verbinden van de eigen organisatie met de andere partijen in een netwerk?

Om houvast te krijgen op de persoonlijke impact die mensen hebben in een samenwerkingsproces zijn op basis van vele interviews, groepsgesprekken, theorie en praktijksituaties, vijf ‘Signaturen voor Samenwerking’ onderscheiden. Elk Signatuur staat voor een eigen handelingsrepertoire. Jouw voorkeursignaturen geven inzicht in de handtekening die je, vaak onbewust, achterlaat op een samenwerkingsproces. Tegelijkertijd geeft dat ook inzicht in hoe de samenwerkingscontext jou tekent en wat je alternatieven zijn om effectiever te worden op het grensvlak tussen organisaties. 

Klik op de onderstaande link voor een artikel over de Signaturen voor Samenwerking in een netwerkomgeving, verschenen in de bundel 'RIJKSOVERHEID zkt. PARTNER' en leer hoe je kunt schakelen tussen verschillende handelingsrepertoires om partijen in een netwerk te verbinden:
Signaturen voor Samenwerking in een netwerkomgeving

En klink op de onderstaande link voor een uitgebreider artikel.
Signaturen voor Samenwerking

 

 

Reageer