Nieuw boek ‘Exploring the Professional Identity of Management Consultants’ | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Nieuw boek ‘Exploring the Professional Identity of Management Consultants’

Léon de Caluwé (partner Twynstra Gudde en hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam) heeft de eindredactie gedaan van een nieuw boek getiteld ‘Exploring the Professional Identity of Management Consultants’.

Léon de Caluwé (partner Twynstra Gudde en hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam) heeft samen met Anthony F. Buono (hoogleraar Bentley University, Boston, USA) en Annemieke Stoppelenburg (docent Universiteit van Tilburg en SIOO) de eindredactie gedaan van een nieuw boek getiteld ‘Exploring the Professional Identity of Management Consultants’.

De inhoud van het boek is gebaseerd op de presentaties en beste papers van de vijfde Europese conferentie over Management Consulting van de Academy of Management, waarin het thema ‘Verkenning van de professionele identiteit van Management Consulting’ centraal stond. De conferentie werd gehouden in juni 2011 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De professionele identiteit van management consultants is voortdurend in ontwikkeling door het samenspel van de manier waarop adviseurs worden gezien en gewaardeerd door klanten en de samenleving, en hoe adviesbureaus en consultants zich identificeren en positioneren.

In het boek behandelen de schrijvers veel verschillende onderwerpen, die direct en indirect bijdragen tot identiteitsconstructie op het gebied van management consulting. De onderwerpen variëren van de interactie tussen consultants en hun klanten, de overvloed van boeken en media over consulting, human resources beleid en praktijken, kennis- en ontwikkelingsactiviteiten van adviesbureaus, carrière en levensverhalen van consultants en adviesbureaus tot onderwijsprogramma’s voor management consultants.

Meer informatie en bestellen ‘Exploring the Professional Identity of Management Consultants’

 

exploring_the_professional_identity_of_management_consultants_chapter_4_and_12.pdf

 

 

Reageer