Blog | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blog

Op dit weblog publiceren adviseurs van Twynstra Gudde over hun vakgebied. Zij delen graag nieuwe inzichten, die ze na studie of ervaring in de dagelijkse praktijk hebben opgedaan. 

Filter op markten en sectoren
Filter op expertises
Wicher Schönau

Maatschappelijk vastgoed: Hoe pak ik mijn verduurzamingsstrategie aan?

19-06-2019
reageer
Wicher Schönau

Bij het verduurzamen van de kernportefeuille is er altijd een balans tussen de politieke duurzaamheidsambities, het financieel beleid en de wensen van de eindgebruikers. Hoe vind je hier balans in? En hoe krijg je de organisatie mee in de verduurzamingsslag? De routekaart helpt bij het opzetten van een verduurzamingsstrategie en laat verschillende tools zien die hierbij gebruikt kunnen worden.

Martijn Jansen

Oplossingen voor middenmanagers - Omgaan met tegenstrijdigheden

19-06-2019
reageer
Martijn Jansen

Bij het ontwikkelen van organisaties is er momenteel veel aandacht voor het invoeren van zelfsturende teams en het eventuele afscheid van middenmanagers. Paradoxaal genoeg blijkt dat er juist door meer mensen gemanaged wordt als er geen middenmanagers meer zijn. Deze ‘paradox van managen’ is niet de enige die we tegenkomen.

Elske Schrijvers

The proof of the pudding is in the… simulation

13-06-2019
reageer
Elske Schrijvers

Voorkom onnodige verrassingen door de marktbenaderingsstrategie vooraf te testen. Het gebeurt zelden, maar ook een marktbenaderingsstrategie kun je goed vooraf testen. Met concrete uitkomsten voor verbeteringen. En verrassende resultaten die verder gaan dan de strategie alleen. Met meer vertrouwen vernieuwend de markt benaderen door eerst stage te lopen in de toekomst. Zouden we veel vaker moeten doen!

Aanbesteden en contracteren
Bas Drijfhout

Slimme gebouwtechnologie: eerst weten, dan meten

18-06-2019
reageer
Bas Drijfhout

De markt van slimme gebouwtechnologie ontwikkelt zich met een sneltreinvaart. Buzzwords zoals slimmere gebouwen, gezonde gebouwen en smart buildings en grids vliegen ons om de oren. Elke maand dienen zich nieuwe partijen aan in deze markt. Nieuwe hardware en verbeterde toepassingen zijn aan de orde van de dag. De data die wordt verzamelt is steeds meer bruikbaar en accurater. Echter staat de technologie en de toepassing daarvan nog in de kinderschoenen. De toepassingen van vandaag zijn morgen alweer verder ontwikkelt. En de investeringskosten zijn nog relatief hoog voor kleine en middelgrote organisaties die iets met ‘sensoren’ willen. En welke data gebruikt u nu echt? Het is gemakkelijk om een kantoor vol te hangen met de technologie om zodoende een hele bak met data te verzamelen. Maar het is eerst van belang dat u als opdrachtgever vooraf goed nadenkt wat u wil weten. Het toepassen van slimme gebouwtechnologie kan vervolgens een oplossingsrichting zijn die de waarde gaat toevoegen en de (hoge) investering waard is.

Huisvesting en vastgoed Huisvestingsadvies