Afstand doet wonderen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Afstand doet wonderen

Een beetje afstand doet een mens goed; dat ervaren we allemaal weer na een zonnige vakantie ! Even de blik op iets anders werpen en eens van buitenaf naar jezelf en je werk kijken, geeft vaak weer heldere inzichten . Even niets doen…. ofwel echt vertragen om daarna pas te versnellen. Eigenlijk doen we dat in ons werk veel te weinig en het blijkt ook best lastig om in het werk die afstand, wat stilstand, en een heldere blik te organiseren.

Toch is dat meer dan noodzakelijk als je de schrijnende voorbeelden in de krant leest, bedacht ik me toen de ‘wantoestanden bij de amsterdamse brandweer’ de kranten weer eens haalden.

“Stones taught me to fly”  van Damien Rice

Waar is die gezonde blik van buiten om met elkaar binnen in die organisatie (systeem) vraagtekens te zetten bij de wijze waarop (samen)gewerkt wordt. Hoe belangrijk is het om in de aanpak ervoor te zorgen dat je echt iets doorbreekt en niet aan symptoombestrijding doet? Daarvoor is een frisse, andere blik van buiten de organisatie essentieel. Onze masterclass verandermanagement kan helpen om je eigen kijk en patroon van handelen eens onder de loep te nemen bij veranderingen.

En ook van harte aanbevolen: lees het boek : ‘De steenstrategie, “de kunst van niet handelen”, van Holm Friebe. Voor als je echt even niets wilt doen en het belang van op je handen zitten, wilt doorgronden!

Lees hier meer over de Masterclass Verandermanagement

Dorine Wesel, Hanna Boersema

Reageer