Artikelen Omgevingswet in vakblad Water Governance: bestuurlijke veranderopgave en tweebenigheid | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Artikelen Omgevingswet in vakblad Water Governance: bestuurlijke veranderopgave en tweebenigheid

Het blad Water Governance heeft recent een thema-editie gewijd aan de Omgevingswet. Onze adviseurs waren gastauteur en hebben een tweetal artikelen mogen schrijven; over de bestuurlijke veranderopgave voor waterschapsbestuurders en over de tweebenige waterschapper.

Arjan Löesink en Koen van Bezu hebben zich met hun artikel gericht op de veranderopgave voor waterschapbestuurders onder de Omgevingswet en dan met name hoe bestuurders deze wetswijziging en alles daaromheen ervaren in de praktijk. Daarvoor interviewden zij bestuurders van drie verschillende waterschappen, zowel van het algemeen als dagelijks bestuur.

Pim Nijssen en Martien Aartsen gaan verder in op het concept tweebenigheid en waarom dat zo belangrijk is voor een waterschapper om in de geest van de Omgevingswet te gaan werken. Tweebenigheid gaat over het combineren van vaardigheden en het kunnen vertegenwoordigen van de belangen van de eigen organisatie en tegelijkertijd ontwikkelingen van buiten naar binnen kunnen halen. Werken op het grensvlak van organisaties zal onder de Omgevingswet steeds belangrijker worden, om samenwerkingen op te zoeken en te weten wat er speelt buiten de eigen organisatie.

Benieuwd naar de artikelen? Lees hieronder verder:

Reageer