TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blogreeks Wat kenmerkt het leiderschap van de programmamanager?

  De manier waarop een programmamanager invulling geeft aan zijn leiderschap maakt het verschil tussen programma’s die slagen of mislukken. Het is daarbij essentieel te weten wie je bent en wat jouw professionele identiteit is. Dat vraagt dat je weet waar jouw kracht én je grenzen liggen en dat je in alle omstandigheden conform je waarden acteert.

  Toegevoegd door Hans Frints op 2 juni 2021

  Hoe lukt het de programmamanager om zichzelf in te zetten en dienend te zijn aan het programma? Ik heb mooie vormen van leiderschap gezien. Programmamanagers die met passie, moed, durf en lef optreden en grenzen durven overschrijden. Ik zag ze doorgaan waar anderen zouden stoppen. Zag ook het balanceren tussen kwetsbaarheid en zelfverzekerdheid. Mee- en tegenbewegen met opdrachtgevers en stakeholders. Omgaan met situaties waarin gezag boven macht gaat. Switchen tussen korte termijn (resultaten) en lange termijn (effecten), tussen operationeel en strategisch handelen, tussen ratio en irratio, tussen weten en ‘niet weten’, tussen koersvast en toch flexibel.

  Als programmamanager ben je zelf een van de belangrijkste interventies in je programma; je kunt jezelf niet úitzetten, maar wel zo optimaal mogelijk ínzetten. Dat vraagt dat je weet waar jouw grenzen liggen en in alle omstandigheden conform je waarden acteert. Maar ook dat je je in je rol kenmerkt door ‘gezond zakelijke’ afwegingen en betrokkenheid met distantie. In je rol als programmamanager is eigenlijk ook geen scheidslijn tussen mens en manager zijn. Je krijgt mensen mee, omdat je vertrouwen wekt en de passie en het plezier uit je ogen spatten. Je ego is een stevige bondgenoot maar ook een grote tegenstander. En daarom is programmamens misschien wel een betere benaming dan programmamanager.

  Jezelf worden

  In alle gesprekken heb ik ontdekt dat een sterke professionele identiteit en stevig geankerd leiderschap de basis zijn om goed vorm te geven aan een programma. Het is dus belangrijk te weten wat je basis is, waar je van bent, waar je in gelooft, wat onvervreemdbaar van jou is en wat je kleur geeft. Dit lukt steeds beter naarmate je jezelf beter kent en je jezelf hiervoor weet in te zetten. Het mooiste wat je kunt worden in de rol van programmamanager, is helemaal jezelf.

  Wat kenmerkt het leiderschap van de programmamanager

  Boek Leiderschap van programmamanager

  De programmamanager als toppresteerderEr is inmiddels veel gepubliceerd over de methodische kant van programmamanagement, maar veel minder over de rol en het leiderschap van de programmamanager. Met dit boek Leiderschap van de programmamanager vullen we die lacune op. Cruciaal, want de programmamanager maakt het verschil tussen succes en falen van programma’s. Bestel het boek.

  Blogreeks

  In een blogreeks nemen Helmuth Stoop en ik je mee in het leiderschap van een programmamanager en wat nodig is om te bouwen aan jouw professionele identiteit. We gaan onder andere in op het belang van bouwen aan vertrouwen, hoe belangrijk integriteit is en hoe je dit goed onderhoudt.  

  Lees ook:

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen