Boek Leiderschap van de programmamanager

In programma’s werken mensen op een bijzondere manier samen aan het nastreven van doelen, zoals het verbeteren van de zorg in een regio of het vergroten van de bereikbaarheid van een stad. Programmamanagement is het bijzondere vak dat de betrokkenen helpt om dit soort complexe opgaven doelgericht en samenhangend aan te pakken.

Toegevoegd door Helmuth Stoop op 14 juli 2019

Er is veel gepubliceerd over de methodische kant van programmamanagement, maar veel minder over de specifieke rol en het leiderschap van de programmamanager. Met dit boek vullen we die lacune in. De manier waarop een programmamanager zijn leiderschap vormgeeft, maakt in belangrijke mate het verschil tussen programma’s die slagen en programma’s die mislukken.

Op basis van vele praktijkgesprekken hebben we thema’s geselecteerd die wat ons betreft het fundament vormen onder het leiderschap van een programmamanager. Daarmee willen we je aanzetten tot reflectie op je eigen rolopvatting en rolinvulling, het diepgaander aanboren van je professionele norm en het vergroten van je bewustzijn over jouw leiderschap.

'Een uitgebreid naslagwerk waarin maar liefst veertien thema’s keurig zijn uitgewerkt en beschreven. Niet alleen voorzien van de laatste state of the art qua literatuur, maar ook steeds met uitstapjes naar de praktijk en een reeks van reflectievragen'
Boekrecensie Dirk-Jan de Bruijn van Tulip Truckplatooning

Lees de hele boekrecensie van Dirk-Jan de Bruijn op ManagementSite

Het boek 'Leiderschap van de programmamanager' is onder andere geschreven door Helmuth Stoop van TwynstraGudde. Kijk op de website www.leiderschapvandeprogrammamanager.nl voor meer informatie over het boek, de auteurs en inhoudelijke blogs. Via deze website kunt u het boek ook bestellen.

Leiderschap-van-de-programmamanager_3d-1-e1541794806338

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.