TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Fountain Fuel Uitbreiding emissieloze energiestations door succesvolle aanbestedingen

  Fountain Fuel bouwt emissieloze energiestations in Nederland, waar waterstof tanken en elektrisch opladen worden gecombineerd. TwynstraGudde hielp het relatief jonge bedrijf met de aanbestedingen voor juridische ondersteuning en ontwerp- en ingenieursdiensten. Zo heeft het bedrijf voldaan aan de subsidievoorwaarden van de Europese Investeringsbank.

  Fountain Fuel startte in 2020 en opende inmiddels een eerste zero emissie tankstation in Amersfoort. Ook in Rotterdam en Nijmegen gaan binnenkort stations open. Het doel is een netwerk van deze duurzame tankstations te bouwen, waar auto’s op waterstof kunnen tanken. Waterstofgas is een belangrijke katalysator in de energietransitie; het vervangt fossiele brandstoffen.

  Met dit initiatief in een nog onontgonnen markt, steekt Fountain Fuel de nek uit. Immers, investeringen zijn nodig om de energietransitie verder te brengen. Het leverde Fountain Fuel een subsidie op van de Europese Investeringsbank, die het bedrijf onder andere wilde gebruiken voor het vinden van juridische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het aangaan van joint ventures, en een ontwerp- en ingenieursbureau dat het bestaande ontwerp op locaties kan tweaken. Fountain Fuel is een private onderneming, maar heeft geen eigen inkoopafdeling. Omdat het hier echter publiek geld betreft, is de organisatie volgens de subsidievoorwaarden van de Europese Investeringsbank contractueel verplicht deze opdrachten aan te besteden. De experts van TwynstraGudde werden gevraagd de aanbestedingsprocedures te begeleiden.

  Marktverkenning, selectiecriteria

  Omdat elke aanbesteding in onze ogen maatwerk is en begint met een goede voorbereiding, gaan wij langs bij de opdrachtgever, gaan in gesprek en stellen vragen om zo tot een efficiënt en doelgericht aanbestedingsproces te komen. Dat begon met een marktverkenning aan de hand van selectiecriteria die wij samen met de opdrachtgever hebben opgesteld. Het advocatenkantoor moest kennis hebben van onder andere ondernemingsrecht, joint ventures, omgevingsrecht en vergunningsaanvragen. Ook kennis van de energiesector en ervaring met samenwerking met een notaris waren voorwaarden. Daarnaast was er de aanbesteding voor een ontwerp- en ingenieursbureau. We hebben tien geïnteresseerde partijen geselecteerd en deze longlist teruggebracht tot een shortlist van vijf.

  Minimaal bestede tijd, maximaal resultaat

  We hebben de opdrachtgever een overzichtelijk proces geboden, met concrete overlegmomenten. Daardoor bleef Fountain Fuel goed aangehaakt en kon zo nodig zelfstandige keuzes maken. Er zijn tijdig geschikte marktpartijen gecontracteerd. Met relatief beperkte tijdinzet kan Fountain Fuel daarom de komende twee tot vier jaar een beroep doen op professionele, gemotiveerde externe adviseurs. Tijdens de looptijd van de aanbestedingen konden de eigen medewerkers van Fountain Fuel bovendien worden ingezet voor de core business, het opbouwen van een netwerk van elf tot uiteindelijk vijftig stations, waar snelladen en waterstof tanken worden gecombineerd. Fountain Fuel heeft met deze twee aanbestedingen voldaan aan de subsidie-eisen van de Europese Investeringsbank.

  Waarom TwynstraGudde?

  Door onze kennis en ervaring met aanbestedingsprocedures en onze juridische achtergrond, kunnen wij anticiperen op mogelijke problematische situaties. Daardoor kunnen we de aanbestedingsprocedure tijdig in goede banen leiden en onnodige geschillen voorkomen. We denken proactief na, communiceren transparant met alle stakeholders en besteden voldoende tijd en aandacht aan alle facetten van het proces. Daarnaast hebben wij binnen TwynstraGudde veel kennis over de energietransitie en vinden we het fijn te werken voor en met opdrachtgevers die hieraan bijdragen en zo impact maken op morgen.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen