Verandermanagement | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Verandermanagement

Ketensamenwerking, meer klantgericht werken, efficiencyverhoging, fusie, outsourcing,… Het zijn veranderingen met veel impact op de manier waarop mensen in organisaties hun werk doen, hoe ze samenwerken. Verandermanagement (of veranderkunde) is het vak dat helpt om deze veranderingen te concretiseren én te realiseren. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met grote en complexe verandervraagstukken. En we hebben een samenhangend geheel van instrumenten en methoden ontwikkeld waarvan bewezen is dat die een verandering tot een succes kunnen maken. 

Kleurendenken: handvatten voor verandermanagement

Organisaties veranderen voortdurend door groei, krimp, nieuwe samenwerkingen, nieuwe processen en nieuwe manieren van werken. Wat betekenen die veranderingen voor uw organisatie en uw medewerkers? Het kleurendenken helpt u om sturing te geven aan veranderingen. 

Lees verder

Uw veranderprogramma ontwerpen, monitoren en bijsturen

Een veranderprogramma opstellen is een vak apart. Een concreet plan, gericht op de doelstellingen van de verandering in relatie tot het primaire proces van uw organisatie, is essentieel om vaart in het proces te houden. Twynstra Gudde kan u daarbij helpen. 

Lees verder

Het verandervermogen van uw organisatie vergroten

Bij een verandering in uw organisatie, ontmoet u kritiek en toenemende weerstand. Hoe kunt u die weerstand productief maken? Twynstra Gudde helpt om mensen in hun kracht te zetten en daarmee het verandervermogen van uw organisatie te vergroten. 

Lees verder

Strategische cultuurverandering

Culturele patronen geven ‘kleur’ aan een organisatie en hebben een grote invloed op het al dan niet slagen van een verandering. Twynstra Gudde maakt ‘cultuur’ concreet in houding en gedrag en helpt bestaande culturele patronen te veranderen. 

Lees verder

Uw managers trainen in verandering

U wilt dat uw managers nieuw gedrag gaan ontwikkelen, passend bij de koers van uw organisatie. Wij bieden u daarom een management development traject aan dat het gedrag van uw managers daadwerkelijk zal veranderen.

Lees verder

Cases

Veranderprogramma begeleiden voor grote verzekeraar

Onze adviseurs leidden de cultuurverandering van één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Hiervoor formuleerden wij samen met de opdrachtgever een veranderprogramma en implementeerden we een nieuwe organisatiestructuur en besturingsmodel, maar vooral een nieuwe manier van werken.

Lees de case

Actuele opleidingen

Masterclass gemeentelijke herindelingen

Donderdag 11 oktober 2018 te Amersfoort - van 14.30-17.30 uur

Samenwerking, fusies en herindelingen zijn niet meer weg te denken uit het lokaal openbaar bestuur. Het zijn belangrijke instrumenten die worden ingezet om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen, de bestuurskracht te versterken en/of (nieuwe) taken adequaat uit te voeren. Met name gemeentelijke herindelingen hebben veel impact, niet alleen op de betrokken inwoners, bestuurders en medewerkers maar ook op de regio. Een herindeling is een dynamisch en omvangrijk proces en wij vinden het belangrijk om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Niet alleen onze kennis en ervaring, maar juist ook die van gemeenten en provincies in Nederland die te maken hebben of hebben gehad met een herindeling.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Masterclass Verandermanagement

21+22 januari 2019 en 18 februari (1 dagdeel)

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Wizard

Dorine Wesel

Senior adviseur

Neem contact op

Vind de expert in uw markt