TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Aanpak Ontdek de programmavriendelijkheid van jouw organisatie met KOMPAS

  Steeds meer organisaties werken in, aan en met programma’s. Programmamanagement als aanpak voor het doelgericht managen van tijdelijke, complexe (transitie)opgaven, is in steeds meer organisaties onderdeel geworden van de organisatie- en/of (be)sturingsfilosofie. Maar het ‘werkend krijgen’ van programmamanagement vraagt veel meer dan dat. 

  Het KOMPAS is een analysemodel om de huidige mate van programmavriendelijkheid van jouw organisatie te bepalen én te zoeken naar de hefboom voor (verdere) professionalisering. Het helpt je inzicht te krijgen in de elementen van de organisatie die belemmerend en bevorderend zijn voor programmatisch werken.

  Daar waar "de naald van een kompas" normaliter altijd de juiste richting aangeeft, is dat hier anders. Het geeft inzicht en een richting. Niet dé richting, want er is niet één waarheid voor de te kiezen aanpak voor professionalisering en in te zetten interventies.

  Meervoudige kijk

  Het KOMPAS biedt het een meervoudige kijk op alle organisatie-elementen. Uit ervaring weten we dat organisatiekenmerken, -karakteristieken en -dynamieken in grote mate bepalend zijn voor succesvol programmatisch werken.

  De organisatie-elementen zijn: cultuur, strategie, structuur, systemen, managementstijl en personeel. Deze elementen zijn als het ware "brillen" waardoor je naar de organisatie kijkt.

  Het KOMPAS geeft geen waardeoordeel en bevat geen voorschrijvende plateaus van ontwikkeling of kwalificatie voor volwassenheidsniveaus (zoals maturity models/ volwassenheidsmodellen). Het KOMPAS bevat ruim 50 jaar gebundelde advieservaring op het gebied van programmatisch werken. Geen theoretisch kader maar een evidence based diagnosemodel. In 2017 ontwikkelden we de eerste versie van het KOMPAS. Met de ervaringen van de afgelopen jaren in het achterhoofd en nieuwe inzichten in de werking van programma’s hebben we een update gemaakt. 

  Zelf aan de slag

  Ben je benieuwd hoe programmavriendelijk jouw organisatie is? Vul het KOMPAS in en krijg inzicht in belemmerde en bevorderende organisatie-elementen.

  Voor het invullen van de scan selecteer je sleutelfiguren uit de organisatie met "gevoel voor de materie" (bijvoorbeeld programmamanagers, opdrachtgevers, controller, interne organisatieadviseur). Na het (individueel) invullen van de scan leg je de bevindingen naast elkaar. Maak met de betrokkenen een gezamenlijke diagnose van de huidige mate van programmavriendelijkheid.

  mockup-brochure-staand-nbg

   

  Download het KOMPAS

  Cases

  Cases

  Aan de slag met het KOMPAS

  Alle mensen

  Aan de slag met het KOMPAS

  Alle mensen