TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blog Was getekend, de grenswerker

  Bent u omgevingsmanager, communicatieadviseur, procesmanager, participatieprofessional? Hallo grenswerker! Met een van deze én andere functies is de kans groot dat u valt onder de steeds groter wordende groep ‘grenswerkers’; mensen die hun werk doen op het grensvlak van de eigen organisatie en andere partijen in een netwerk.

  Toegevoegd door Martine de Jong op 12 juli 2015

  Dat grensvlak is nog relatief onontgonnen terrein. We weten wél al dat het op zo’n grensvlak niet zozeer gaat om de systemen, maar om de mensen. Die maken er het verschil.

  Ieder mens zijn eigen stijl

  Ieder mens is uniek, natuurlijk. En ieder mens heeft zijn eigen, persoonlijke werkwijze in het verbinden van de eigen organisatie met de andere partijen in een netwerk. Toch zijn er bepaalde stijlen te herkennen in een samenwerkingsproces. En al die stijlen hebben zo hun eigen, persoonlijke impact op het proces. Jij als grenswerker bent een gedreven voorvechter, een betrokken relatiebouwer, grondige ontwerper, gezaghebbende onderhandelaar, vindingrijke vormer of combinaties daarvan. Wist je dat?

  Signaturen voor samenwerking

  Elke grenswerker laat namelijk zijn eigen handtekening -of signatuur- achter op een samenwerkingsproces. Jouw voorkeurs-signatuur bepaalt welk type grenswerker je bent. Bouw je eerst persoonlijke relaties? Of is een goed inzicht in de partijen en gedeelde processtappen het beste begin? Creëer je eerst een setting om iets te laten gebeuren? Of benadruk je juist wat er te halen valt voor de belangrijkste partijen? In een samenwerkingsproces ben je zelf het instrument. Jouw gedrag zal het gedrag van andere bepalen en uitlokken. Daarmee beïnvloed je de omgeving, maar de omgeving beïnvloedt jou ook.

  Eigen handelingsrepertoire

  Op basis van vele interviews, groepsgesprekken, theorie en praktijksituaties ontwikkelde TwynstraGudde vijf signaturen voor samenwerking. Ze gaan in op de eigenschappen en het gedrag van de grenswerker en de accenten die hij daarin aanbrengt. Verondersteld wordt dat iedere grenswerker één à twee voorkeurssignaturen heeft. Deze zijn te herkennen als het handelingsrepertoire waarop iemand teruggrijpt wanneer een samenwerkingsproces spannend of complex wordt. Elke signatuur heeft zijn eigen valkuilen, ambities en voorkeuren. Kijk maar:

  • De gedreven voorvechter is overtuigend, activerend en principieel. Hij is verbindend door het schetsen van een gezamenlijk toekomstperspectief voor een betere leefomgeving.
  • De betrokken relatiebouwer is begaan, persoonlijk en informeel. Hij verbindt door het creëeren van een veilige setting voor de kwetsbaarheid van mensen en het bouwen van vertrouwen.
  • Dan de grondige ontwerper. Deze is analytisch, betrouwbaar en structurerend. Verbindend door het bieden van overzicht en inzicht in vragen, belangen en perspectieven voor betere oplossingen.
  • De gezaghebbende onderhandelaar is pragmatisch, charismatisch en daadkrachtig. Benadrukt onderlinge afhankelijkheden en creëert een momentum voor besluitvorming.
  • Tot slot de vindingrijke vormer: onconventioneel, verrassend en verwarrend. Verbindend door het laten ontstaan van een beweging in een uitnodigende setting.
  'In een samenwerkingsproces bent u zelf het instrument. Uw gedrag zal het gedrag van andere bepalen en uitlokken.'

  Mogelijkheden ontdekken

  De signaturen helpen om een impasse te doorbreken en anders met dilemma’s om te gaan. Door je te verplaatsen in een andere signatuur, kom je er misschien achter dat jouw dilemma geen dilemma is. Zodra je buiten je vertrouwde repertoire treedt en de handelingsrepertoires van andere signaturen verkent, ontdek je mogelijkheden die je anders niet zou hebben gezien.

  Effectiever in improviseren

  Door inzicht te hebben in je persoonlijke signaturen, weet je onder welke omstandigheden je het meest effectief bent. Je wordt effectiever in improviseren. En werken op het complexe en dynamische grensvlak tussen organisaties, waarbij je vaak moet inspelen op spontane en onverwachte situaties, maakt improviseren eerder regel dan uitzondering.

  Dág gedreven voorvechter, betrokken relatiebouwer, grondige ontwerper, gezaghebbende onderhandelaar, vindingrijke vormer! Improviseer, ben jezelf én ontdek mogelijkheden.

  Meer lezen over samenwerken?

  Wil je meer weten over samenwerken in de markt(en) waarin je actief bent? Download dan een van de e-magazines over samenwerken die we voor je hebben samengesteld.
  Download e-magazine

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen