Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Boek Tweebenig samen werken

  In samenwerking met Vakmedianet hebben wij het boek ‘Tweebenig samen werken’ uitgebracht. Hierin staat het thema spanningen in samenwerken centraal. In ruim 40 artikelen wordt gebouwd aan nieuw gedachtegoed, worden concrete handvatten gegeven, en worden persoonlijke inzichten en ervaringen gedeeld. 

  Toegevoegd door Martine de Jong op 11 juli 2019

  Taaie maatschappelijke opgaven vragen om steeds meer samenwerking tussen publieke, maatschappelijke en private partijen. Vaak ontstaat op het grensvlak tussen deze organisaties spanning: belangen, identiteiten, werkwijzen en loyaliteiten botsen. Mensen die op dit grensvlak (samen)werken – de grenswerkers – staan met één been in hun eigen organisatie en één been in de buitenwereld en ervaren de spanning vaak het eerst. De spanningen zijn voelbaar tussen organisaties, maar ook binnen organisaties en maken zowel de interne als externe samenwerking uitdagend. In het bedrijfsleven zien we dit terug in de spanningen tussen innovatie (‘exploratie’) en efficiëntie (‘exploitatie’). Voor overheidsorganisaties gelden door hun publieke functie en financiering specifieke spanningen. Aan de ene kant moet de overheid meer naar buiten treden, loslaten en deelnemen in netwerken, aan de andere kant wordt verwacht dat de overheid in control is, belastinggeld rechtmatig besteed en risico’s beperkt.

  'Is het gelukt, het gedachtegoed van een kleine vijftig auteurs, te stroomlijnen naar nieuw gedachtegoed? Welnu, dat is buitengewoon goed gelukt en de redacteuren verdienen daarvoor alle lof. Ik heb verschillende pareltjes van hoofdstukken gelezen.'
  Rijk Binnekamp (Management & Consulting)

  En-en

  Spanningen zien we vaak als negatief. Ten onrechte, want spanningen vertegenwoordigen veel waarde. Juist daar waar de grenswerker met één been binnen en één been buiten werkt, wordt het door de verschillen spannend en staat iets waardevols op het spel. Bekende voetballers als Cruijff en Van Basten waren succesvol omdat zij tweebenige voetballers waren. Voetballers die acties met beide benen kunnen inzetten, zijn creatiever in het maken van combinaties en kunnen vanuit meer posities scoren. Ook organisaties en professionals kunnen tweebenig zijn. Organisaties en mensen die beide kanten van de spanning kunnen combineren, zijn succesvoller. Zij lossen de spanningen niet op, maar maken de (schijnbare) tegenstellingen hanteerbaar en productief. Het is niet ‘het een of het ander’, het is en-en. Dit noemen wij ‘tweebenig samen werken’ en dit vormt de rode draad van dit boek.

  Na het lezen van dit boek gaat u spanningen niet meer uit de weg, maar grijpt u ze aan voor vernieuwing en creativiteit. Bestel nu uw exemplaar

  Vernieuwing en creativiteit

  In Tweebenig samen werken wordt in verschillende essays gebouwd aan nieuw gedachtegoed, in cases uit de praktijk worden concrete handvatten gegeven om zelf aan de slag te gaan, en in interviews en columns worden persoonlijke inzichten en ervaringen gedeeld. Tweebenig samen werken geeft diepgang en inspiratie, persoonlijke reflectie, en nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan. Want het hanteren van spanningen gaat niet alleen om samen denken, maar ook om samen doen en proberen. Om samen wérken. Na het lezen van dit boek gaat u spanningen dan ook niet meer uit de weg, maar grijpt u ze aan voor vernieuwing en creativiteit.

  tweebenigheid

  In deze video van Management Boek vertellen twee hoofdredacteuren Martine de Jong en Has Bakker in het kort wat u van het boek kunt verwachten. Lees ook de boekrecensie van Management & Consulting en Management Boek.

  Wilt u een exemplaar bestellen? Dat kan via de webshop van Boom Uitgevers.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen