Online Opleiding samenwerken

E-learning die bestaat uit vier modules, die je los van elkaar kunt bestellen.

Werk jij vaak thuis? Volg dan nu onze online opleiding samenwerken met een mooie korting en een gratis boek met praktijkvoorbeelden. Samenwerken is een vak waar je als organisatie het verschil mee maakt. We staan voor grote uitdagingen. Hoe maken we de zorg beter? Hoe schakelen we om naar een duurzame wereld? Echt iets bereiken begint met goed samenwerken. Maar hoe doe je dat? Hiervoor hebben wij een zeer uitgebreide online training ontwikkeld.

In het kort

Duur van de opleiding

De online opleiding bestaat uit vier modules, die los van elkaar zijn te bestellen. Elke module biedt je tussen de 2,5 en 4 uur aan kennis en inspiratie.

Inschrijven

De online opleiding samenwerken is een prikkelende mix van theorie, korte filmpjes, inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen. We stellen vragen die je aan het denken zetten. Je ontvangt werkplaten die je direct in de praktijk kan toepassen. Je kunt persoonlijke testen maken. Deze opleiding biedt alles wat je nodig hebt om je het vak van samenwerken eigen te maken.

Vier losse modules

De online opleiding bestaat uit vier modules, die los van elkaar zijn te bestellen. Elke module bied je tussen de 2,5 en 4 uur aan kennis en inspiratie.

1. Werken op het grensvlak

Steeds meer mensen werken op het grensvlak van hun eigen organisatie en het netwerk van betrokken partijen en personen. De eerste online cursus gaat over dit grensvlak: wat vraagt samenwerken van jouw organisatie en van jou als professional? Ben jij zelf bijvoorbeeld ook een ‘grenswerker’ en wat zijn de talenten die je daarvoor nodig hebt?

2. Drie grondvormen van Samenwerken

Samenwerken kan op verschillende manieren. In deze module maak je kennis met de drie vormen van samenwerken die wij onderscheiden - met elk hun eigen sterke kanten en valkuilen? Waaraan herken je deze samenwerkingsvormen en wat vraagt het van jouw organisatie als je in de ene of de andere samenwerkingsvorm werkt? En kun je ertussen switchen?

'Na de training hebben we binnen de afdeling afgesproken dat we bij de start van elk nieuw project eerst intervisie doen en ook reflecteren op de projectopzet vanuit de drie coalitievormen.'
Beleidsmedewerker Ministerie IenM

3. Jouw persoonlijke handtekening

Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen karakter en daarmee ook een eigen persoonlijke stijl van handelen. In deze module kom je achter jouw eigen stijl in samenwerken en wat daarvan de kwaliteiten en valkuilen zijn. Deze training helpt je jouw stijl effectiever in te zetten en de stijl van anderen te herkennen.

4. Tweebenig leren spelen

Samenwerken op het grensvlak is spannend, want juist op dat grensvlak worden verschillen tussen organisaties en mensen voelbaar. Verschillen in belangen, stijlen, culturen en taal. In deze module maak je kennis met het concept van tweebenigheid en leer je om te gaan met de spanningsvelden die je op het grensvlak tegenkomt. Je vergroot daarmee je handelings-repertoire om deze spanningsvelden productief te maken.

'Heel nuttig voor mijn eigen reflectie en om bij lastige keuzes breder te zoeken naar alternatieven die anders niet meteen in mij op zouden komen. Ik hoop dat dat zometeen een natuurlijke reflex wordt.'
Projectmedewerker Rijkswaterstaat

Kennis en inspiratie

In de leeromgeving vind je de laatste kennis en inspiratie. Dat komt omdat we ook wetenschappelijk onderzoek doen naar de samenwerkingspraktijk en met jullie antwoorden en inzichten weer nieuwe handvatten kunnen ontwikkelen. Mocht je hier vragen over hebben dan kun je altijd contact opnemen met je trainer. 

'Van nature werk ik vanuit de stijl van de ‘gedreven voorvechter’, maar sinds de opleiding realiseer ik me dat deze stijl voor mij nu minder effectief is dan in het verleden. Ik werk nu vanuit de ‘betrokken relatiebouwer’ en merk dat ik mijn eigen ambities kan waarmaken zonder dat mijn collega's zich gepasseerd of genegeerd voelen.'
Beleidsadviseur ROC

Aanbieding: vierde opleiding gratis!

Elke losse module kost € 149,-. We hebben een speciale aanbieding, waarbij we alle vier de opleidingen aanbieden voor € 447,-.

Nieuw: online consult voor € 199,-

Vaak koppelen we de online opleiding aan fysieke trainingsbijeenkomsten. Maar we  bieden we ook persoonlijke consults online aan. Tijdens dat gesprek hebben wij de opdrachten die je hebt uitgevoerd gelezen en geven wij hierop feedback. Daarnaast beantwoorden we alle vragen die je nog hebt. Dit consult duurt circa 1,5 uur. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. 

Inclusief gratis boek 'Tweebenig samen werken'

Tweebenig samen werken

De perfectie online en offline combinatie. Verdiep je kennis op het gebied van samenwerken met dit boek dat bomvol staat met verhalen uit de praktijk. Het boek 'Tweebenig samen werken' geeft je daarmee nog meer diepgang en inspiratie. 

Honderden deelnemers gingen je voor

Deze online opleiding is zeer succesvol. Al veel professionals gingen je voor. Mensen van gemeenten, Rijksdiensten, zorg- en onderwijsinstellingen, provincies, bedrijven.

Schermvoorbeelden

Online opleiding samenwerken

Heldere uitleg met video. Spelen en pauzeren wanneer jij dat wil.

Online opleiding samenwerken

Duidelijke infographics

Online opleiding samenwerken

Inzicht in jouw vaardigheden en persoonlijkheid

Online opleiding samenwerken

Schema's en tekeningen die écht wat toevoegen

Overtuigd? Schrijf je nu in!

Startmodule 'Werken op het snijvlak' voor € 149,- ex.btw

4 modules Samenwerken voor de prijs van drie - € 447,- ex.BTW

Online Consult - € 199,- ex.BTW

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.