Opleiden Masterclass Verandermanagement

Informeer naar de incompany mogelijkheden (opleidingen@tg.nl)

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiency-programma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Ben jij als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass jou de helpende hand.

Na afloop heb je:

  • Een goed beeld van de kunst en de kunde van het vormgeven aan verandertrajecten.
  • Inzicht in verschillende theorieën over en aanpakken van veranderen.
  • Bewustzijn van jouw eigen voorkeur van handelen tijdens een verandering.
  • Het handelingsrepertoire vergroot om je eigen veranderopgave/casus verder vorm te geven.

In het kort

Datum

Momenteel zijn er alleen incompany mogelijkheden

Duur van de opleiding

in overleg.

Doelgroep

Manager en/of (interne of externe) adviseur.

Locatie

Bij TwynstraGudde in Amersfoort.
Routebeschrijving

Inschrijven

We gaan tijdens in op de laatste inzichten van verandermanagement. Aan bod komt hoe gecompliceerd veranderingsprocessen eigenlijk zijn. Wat speelt onder de oppervlakte? Wat maakt veranderen lastig? Vervolgens gaan we in op wat veranderen juist mogelijk maakt: vijf fundamenteel verschillende manieren waarop je tegen verandering kunt aankijken, uitgewerkt in de zogeheten kleurentheorie.
De theorie wordt vervolgens naar de praktijk gebracht door te kijken hoe je geplande veranderingen kunt vormgeven. Welke stadia kun je onderscheiden? Hoe bestuur je de verandering, het veranderprogramma? Hoe ontwerp je een veranderplan? En hoe houd jij het daarna op gang?

De docenten reiken een uitgebreide set instrumenten aan: interventiemethoden die je kunt gebruiken om de situatie te beïnvloeden. De hotseat is één van de interventies die we gebruiken tijdens de masterclass. Wil je meer weten over de hotseat? Lees dan verder in Het Groot Interventieboek  (deze ontvang je tjidens de masterclass) of doe alvast de digitale interventietest om te zien welke interventies jouw voorkeur hebben.

Je wordt verrijkt met state-of-the-art veranderkundige inzichten en veranderinstrumenten. We sluiten af met de toepassing van opgedane kennis en ervaringen in een verandergame.

Deze masterclass bestaat uit een tweedaagse workshop en een terugkom-dagdeel. De eerste dag (09.00-19.00 uur) staat in het teken van het verbreden van je eigen manier van kijken naar een vraagstuk en hoe je dit in een diagnose van een veranderopgave kunt toepassen. Aan de orde komt:

  • Veranderen is complex en hoe komt dat?
  • Kleurendenken: vijf manieren om naar veranderingen te kijken. De deelnemers vullen de kleurentest in; zo weten ze wat hun eigen voorkeursstijl voor veranderen is.
  • De diagnose: het verbreden van de eigen blik; het eigen waarnemen.

De tweede dag (09.00-16.30 uur) staat in het teken van het bepalen van een aanpak voor een veranderopgave en gaat over de volgende onderwerpen:

  • Veranderstrategie: het komen tot een aanpak op hoofdlijnen.
  • Het vormgeven en managen van een veranderaanpak.
  • Toepassing van de opgedane kennis en ervaringen in een verandergame.

De terugkomdag (1 ochtend 09.00-13.00 uur) vullen we in op basis van nader te bepalen behoeftes en ervaringen van de deelnemers. Omdat de groep klein is, kan iedereen aan de slag met de veranderaanpak voor zijn eigen casus. In het programma wisselen we theorie af met de concrete toepassing op jouw eigen vraagstuk. We maken vooral gebruik van de concrete ervaringen van de deelnemers en docenten.

Wil je weten welke voorkeursstijl jij hebt bij veranderen? Doe de kleurentest.

Doelgroep

Deze masterclass is in eerste instantie bedoeld voor iedere (programma)manager of (interne of externe) adviseur die verantwoordelijkheid neemt voor het (helpen) sturen van veranderingen. Heb je een andere rol, neem dan even contact met ons op, zodat wij met jou kunnen afstemmen of deze bijeenkomst geschikt voor je is.

Trainers/docenten

Deze training wordt verzorgd door Lian Bongers en Aniek Jansen. Zij zijn beiden ervaren adviseurs en begeleiders op het gebied van verandermanagement en werken veelal vanuit de praktijk.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deelname bedragen € 1.950,-- (exclusief btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief het trainingsmateriaal, een exemplaar van Het Groot Interventieboek en catering gedurende de dag. Een eventuele overnachting is niet inbegrepen in het programma. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van deelname.

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van de opleiding en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen er zullen deelnemen aan een opleiding. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de opleiding ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je de opleiding wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang van de opleiding door te geven aan opleidingen@tg.nl. Bij een niet tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de opleiding in rekening te brengen.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.