Verandermanagement

Ketensamenwerking, meer klantgericht werken, efficiencyverhoging, fusie, outsourcing,… Het zijn veranderingen met veel impact op de manier waarop mensen in organisaties hun werk doen, hoe ze samenwerken. Verandermanagement (of veranderkunde) is het vak dat helpt om deze veranderingen te concretiseren én te realiseren. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met grote en complexe verandervraagstukken. En we hebben een samenhangend geheel van instrumenten en methoden ontwikkeld waarvan bewezen is dat die een verandering tot een succes kunnen maken. 

Kleurendenken: handvatten voor verandermanagement

Organisaties veranderen voortdurend door groei, krimp, nieuwe samenwerkingen, nieuwe processen en nieuwe manieren van werken. Wat betekenen die veranderingen voor uw organisatie en uw medewerkers? Het kleurendenken helpt u om sturing te geven aan veranderingen. 

Lees verder

Uw veranderprogramma ontwerpen, monitoren en bijsturen

Een veranderprogramma opstellen is een vak apart. Een concreet plan, gericht op de doelstellingen van de verandering in relatie tot het primaire proces van uw organisatie, is essentieel om vaart in het proces te houden. Twynstra Gudde kan u daarbij helpen. 

Lees verder

Het verandervermogen van uw organisatie vergroten

Bij een verandering in uw organisatie, ontmoet u kritiek en toenemende weerstand. Hoe kunt u die weerstand productief maken? Twynstra Gudde helpt om mensen in hun kracht te zetten en daarmee het verandervermogen van uw organisatie te vergroten. 

Lees verder

Strategische cultuurverandering

Culturele patronen geven ‘kleur’ aan een organisatie en hebben een grote invloed op het al dan niet slagen van een verandering. Twynstra Gudde maakt ‘cultuur’ concreet in houding en gedrag en helpt bestaande culturele patronen te veranderen. 

Lees verder

Uw managers trainen in verandering

U wilt dat uw managers nieuw gedrag gaan ontwikkelen, passend bij de koers van uw organisatie. Wij bieden u daarom een management development traject aan dat het gedrag van uw managers daadwerkelijk zal veranderen.

Lees verder

Cases

Veranderprogramma begeleiden voor grote verzekeraar

Onze adviseurs leidden de cultuurverandering van één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Hiervoor formuleerden wij samen met de opdrachtgever een veranderprogramma en implementeerden we een nieuwe organisatiestructuur en besturingsmodel, maar vooral een nieuwe manier van werken.

Lees de case

Actuele opleidingen

Masterclass Verandermanagement

donderdag 22 en vrijdag 23 juni, inclusief tussenliggende avond

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Leiderschapsontwikkeling: Managen in de onderstroom: Grip op irrationele processen

1e blok 18-19 september met 3e trainingsdag op 30 oktober

Er speelt iets bij uw organisatie waar u de vinger niet helemaal achter krijgt. Het lukt bijvoorbeeld niet om meer extern gericht te worden, terwijl hier al meerdere acties voor ingezet zijn. Of het werken in (zelfsturende) teams komt maar niet echt van de grond en mensen blijven terugvallen op oude patronen. Grote kans dat er iets speelt in de onderstroom, terwijl u in de bovenstroom hard werkt om het voor elkaar te krijgen. Wat dan helpt is effectief beïnvloeden van die onderstroom.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Opleidingen

het Ontwerpen van Organisatieontwikkeling

1e dag 22 september (09.00-17.00 uur)

Overal wordt gewerkt aan organisatieontwikkeling. Strategische sessies, productontwikkeling, cultuurverandering, opleidingen en heidagen, ze zijn niet meer weg te denken uit organisaties die steeds complexer worden en voortdurend voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Vaak worden al deze vormen van organisatieontwikkeling ‘uit de losse pols’ en op basis van persoonlijke ervaringen en overtuigingen in gang gezet.

VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling
Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Wizard

Hanna Boersema - Vermeer

Senior adviseur

Neem contact op

Vind de expert in uw markt