Opleidingen

De open opleidingen van Twynstra Gudde bieden de perfecte mogelijkheid om uw kennis op een specifiek expertisegebied uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van succesvol toegepaste theorieën en de organisatorische werkelijkheid.

Vormgeven aan organisatieontwikkeling

1e dag 22 september (09.00-17.00 uur)

Wilt u leren om effectieve interventies te ontwerpen? Om de ontwikkeling van de organisatie echt van de grond te krijgen? Resultaten te behalen? In deze 4-daagse training maakt u kennis met ontwerpen van effectieve organisatieontwikkeling. We werken met vraagstukken die in uw organisatie spelen. We gebruiken daarvoor het boek DRIE van Manon Ruijters en Ingelien Veldkamp.

VerandermanagementOrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkeling Bekijk opleiding

Leiderschap en vakmanschap voor stakeholdermanagers

Nieuwe data: module 1: 23-24 april 2018

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou.

LeiderschapsontwikkelingSamenwerkenStrategisch omgevingsmanagementCoaching Bekijk opleiding

Workshop Reflectievormen - maak het onbesprokene bespreekbaar

Nog plaatsen vrij, inschrijven kan tot 22 september: maandag 2 oktober, van 09.00-17.00 uur (Amersfoort)

In teams, gelegenheidscoalities en afdelingen blijven zaken vaak onbespreekbaar. Dit omdat mensen het niet durven te bespreken, niet weten hoe ze het moeten bespreken of omdat er maar weinig ruimte is erop door te gaan. Dit staat een effectief team of afdeling in de weg. Twynstra Gudde heeft met kunstenaars Ida van der Lee en Marjolijn Zwakman de workshop Reflectievormen ontwikkeld, die organisaties verder helpt door het onbesprokene bespreekbaar te maken. Hierdoor krijgt u weer grip op uw team en hebben u en uw teamleden krachtige metaforen in handen om elkaar in de samenwerking te vinden.

Bekijk opleiding

Masterclass Maatschappelijk Vastgoed – Voorzieningenbeleid

Donderdag 12 oktober om 14.30 uur

De meeste gemeenten beschikken wel over een vastgoedbeleid en hebben in het verleden ook al eens een accommodatiebeleid opgesteld. Maar hoe zijn beide vormen van beleid nu logisch in elkaar te vlechten? In deze masterclass leert u de fijne kneepjes van het Voorzieningenbeleid.

Huisvesting en vastgoed Bekijk opleiding

Training Risicoanalyse/risicomanagement

Maandag 30 oktober

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. U inventariseert de risico's die uw project of programma bedreigen, kent ze een bepaald gewicht toe en verbindt er, als dat nodig blijkt, maatregelen aan.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Leeratelier Samenwerken voor Waterprofessionals - met focus op het waterdomein

8 en 9 november (incl. tussenliggende avond op 8 november)

In dit tweedaagse leeratelier leer je verschillende vormen van samenwerken herkennen. Welke vorm past bij welk vraagstuk? Daarnaast krijg je inzicht in je eigen gedrag en handelen en de effectiviteit ervan. Samenwerken is namelijk ook mensenwerk. We bieden praktisch toepasbaar handelingsrepertoire om aan het werk te gaan.

Water Samenwerken Bekijk opleiding

Twee-daagse workshop Dans en Reflectie

15-17 november

Iedere professional ervaart wel eens een bepaalde onzekerheid, waarbij u zich afvraagt of u nog wel op de juiste plek zit, de dingen wel goed doet of u nog wel uitgedaagd wordt. Vaak voelt u dat u ergens een blinde vlek heeft, maar u kunt er uw vinger niet op leggen. Om hier meer inzicht in te krijgen organiseren Twynstra Gudde en Lyan van der Meulen de twee-daagse workshop ‘Dans en Reflectie’, waarin u niet alleen rationeel naar uw vragen kijkt, maar ook ervaart wat uw lijf en uw hart hierbij aangeven.

Bekijk opleiding

Training Projectmanagement (met het nieuw ontwikkelde Project Canvas)

Maandag 20 en dinsdag 21 november (beide dagen 09.00-17.00 uur)

Onze training van 12-13 juni is vol; op maandag 20 en dinsdag 21 november wordt de training opnieuw aangeboden. In deze cursus wordt de theorie afgewisseld met de praktische oefeningen: u wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar uw eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding

Training Strategie in transities

Woensdag 22 en donderdag 23 november, inclusief tussenliggende avond en overnachting

Worstelt uw organisatie met het maken van keuzes in onzekere ontwikkelingen? Wilt u uw repertoire met strategiemethoden verrijken? En met anderen in gesprek gaan over ervaringen, do’s en dont’s bij strategie in transities? Wij bieden strategisch handelingsperspectief voor organisaties en samenwerkingsverbanden in de transities.

Water Bekijk opleiding

Tweedaagse training Strategisch Omgevingsmanagement (SOM)

2 nieuwe cursussen: 25-26 januari en 15-16 maart 2018

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding

Training Begeleiden Risicosessies

vrijdag 1 december 2017 van 9.00 - 17.00 uur

Een manier om risico’s te analyseren en bespreekbaar te maken, is het houden van een risicosessie. Het goede gesprek kunnen faciliteren vraagt specifieke vaardigheden: doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand, ieders inbreng respecteren, etc., etc. En dat allemaal tegelijk, terwijl je in korte tijd veel resultaat wilt boeken.

Risicomanagement Bekijk opleiding

Training Programmamanagement

Onze najaarstraining (3-4 oktober '17) is vol, nieuwe data: blok 1: 6-7 februari + blok 2: 20-21 maart 2018

Met deze training legt u een stevig fundament voor het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt passeren de revue. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit twee blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding

Masterclass Verandermanagement

donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2018, inclusief tussenliggende avond

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

VerandermanagementOrganisatieontwikkeling Bekijk opleiding