TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Opleiden Strategisch Omgevingsmanagement

  In deze tweedaagse training maak je kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Je vergroot je kennis en versterkt je vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. Tijdens de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot je je handelingsrepertoire en ben je in staat SOM in je eigen opgave toe te passen.
  In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Een integraal beeld van omgevingsmanagement.
  • De visie achter SOM; de Mutual Gains Approach (MGA).
  • De planmatige werkwijze (SOM cirkel).
  • De competenties en rollen van een omgevingsprofessional.
  • Praktische instrumenten ter ondersteuning van het vak.
  • Houvast bij het inrichten en organiseren van SOM in je eigen context.
  • Gevoel voor hoe je zelf het beste je rol kunt invullen in de opgave.

  In het kort

  Datum

  25 en 26 november 2024

  Duur van de opleiding

  2 dagen van 09.00-17.00 uur

  Prijs

  € 1.950,- exclusief btw

  Doelgroep

  Project- en Programmamanagers, Omgevingsmanagers

  Locatie

  Hotel Babylon, Bezuidenhoutseweg 53 te Den Haag
  Routebeschrijving

  Inschrijven

  Organisaties zijn voor het bereiken van hun (strategische) doelen in steeds grotere mate afhankelijk van hun omgeving. Dat kan zowel intern als extern zijn. Als professional ben je gebaat bij constructieve relaties in een voorspelbare omgeving. Een omgeving die per sector of organisatie kan verschillen. De opgaven waar professionals voor staan, zijn vaak wel overeenkomstig: een resultaat dat aansluit op het eigen belang, houdbaar over tijd en tot stand gekomen met oog voor goede persoonlijke verhoudingen.

  Het toepassen van SOM is niet eenvoudig. Voor het bereiken van resultaten die goed zijn voor de eigen organisatie en voor betrokken stakeholders, is een betrouwbare en transparante manier van handelen nodig. En soms ook een hoop geduld en doorzettingsvermogen. Om projecten of programma’s tot een goed einde te brengen speelt degene die zich met stakeholders bezighoudt een belangrijke rol. Met deze training leg je de basis voor je eigen visie op omgevingsmanagement en de wijze waarop je het inzet bij je eigen opgave. En werken wij met het Canvas Omgevingsmanagement. Het instrument om in korte tijd met sleutelfiguren rondom een opgave tot de essenties van Strategisch Omgevingsmanagement te komen.

  De training is geschikt voor een ieder die werkt in de wereld van projecten en programma's en die zijn of haar competenties op het gebied van omgevingsmanagement en professioneel onderhandelen wil verbeteren.
  In de training is veel ruimte voor dialoog tussen de deelnemers en uitwisseling van ervaringen en dilemma's. Juist dit aspect wordt hoog gewaardeerd door de deelnemers.

  Doelgroep

  De training is bedoeld voor professionals die zich verder willen verdiepen in het vak van omgevingsmanagement en de vertaling willen maken naar hun eigen praktijk. De ervaring leert dat we vaak een mix aan deelnemers hebben: project- en programmamanagers, omgevingsmanagers en communicatieadviseurs. Deelnemers zijn afkomstig uit diverse sectoren. Van de deelnemers wordt wel enige ervaring gevraagd met het werken met stakeholders, projectmanagement of programmamanagement. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

  Deelnemer aan het woord

  'Na de SOM-training ging ik vol energie en met heel veel nieuwe inzichten en ideeën naar huis! Niels en Koen verstaan de kunst om twee dagen lang te blijven boeien met een mooie mix van theorie en -aan de slag met- de (eigen) praktijk. De interactieve werkvormen hebben mij een andere kijk gegeven op mijn werkwijze, mijn (voorkeurs)stijl en hoe ik effectiever kan zijn door hier pro-actief en bewuster mee om te gaan. Ook de vele voorbeelden uit de praktijk van anderen wierpen nieuw licht op mijn eigen vraagstukken. Heel handig was het werken met de canvassen, ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. En andere enthousiastelingen met mij.'

  Trainers/docenten

  Deze training wordt verzorgd door twee docenten uit ons team, nl.  Pim Nijssen of Niels Vrije samen met Koen van Bezu. Zij zijn allen ervaren adviseurs op het gebied van omgevingsmanagement, project- en programmamanagement en communicatie. Onze docenten acteren zelf ook in diverse projecten en programma's als omgevings- of communicatiemanager en werken vanuit de praktijk.

  Kosten

  De kosten voor deze tweedaagse training bedragen € 1.950,- (ex. btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, een reader met artikelen over Strategisch Omgevingsmanagement in theorie en praktijk en catering gedurende de dag. Onze training is zonder overnachting(en). Het gaat om twee losse dagen van 09.00-17.00 uur. Indien je wilt (voor)overnachten, dan vragen wij je de hotelreservering(en) voor eigen rekening te nemen.

  Als extra bieden we bij deze training ook (kosteloos) de e-learning SOM aan via onze de leeromgeving, zodat je na de training kunt terugbladeren en oefenen.

  Annuleringsvoorwaarden

  In het belang van de training en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen gaan deelnemen. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de opleiding ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs van de bijeenkomst in rekening te brengen.

  Neem contact op

  Alle mensen

  Neem contact op

  Alle mensen