Omgevingsmanagement Inzicht in je omgeving

Binnen een project heb je vaak te maken met omwonenden, bedrijven, mobiliteitsgebruikers, tal van belangenorganisaties, de wegbeheerder, hulpdiensten, overheid en politiek. Hoe houd je overzicht binnen die ingewikkelde omgeving?

Een zorgvuldige voorbereiding van een participatieproces met de omgeving is een cruciale factor voor succes. TwynstraGudde staat voor een doordachte aanpak met oog voor de mens. Wij helpen je structuur aan te brengen in de complexiteit van jouw project. Je krijgt inzicht in het krachtenveld rondom je project, zodat je weet welke zaken de meeste prioriteit hebben en hoe je problemen met je omgeving voorkomt of oplost.

Hoe pak je dat aan?

Met behulp van Strategisch Omgevingsmanagement analyseer je eerst de issues, waarna je alle relevante stakeholders in beeld brengt. Dit levert een completer beeld op en je voorkomt daarmee verrassingen. Om deze analyse makkelijk en gestructureerd te maken, heeft TwynstraGudde het Canvas Omgevingsmanagement ontwikkeld: Hét instrument om in korte tijd met sleutelfiguren rondom een opgave tot de essenties van Strategisch Omgevingsmanagement te komen. Op basis van de analyse kies je het participatieniveau van de stakeholders en ontwerp je een participatieproces waarin belanghebbenden in staat zijn om voor hun belang op te komen.

Is er binnen jouw project behoefte aan advies of inzet op het aanbrengen van structuur in de omgeving of sta jij aan de vooravond van een participatieproces? Neem dan contact op met onze adviseurs Omgevingsmanagement in jouw sector.

Virtueel Omgevingsmanagement

Contact en participatiemogelijkheden zijn van groot belang. Nu fysiek bijeenkomen niet mogelijk is, zijn veel organisaties op zoek naar manieren om online in contact te blijven met de omgeving. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij ervaring opgedaan met verschillende werkvormen om het Omgevingsmanagement effectief te laten zijn.

Cases

Cases

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.