Aanpak Omgevingsmanagement ook in online vorm mogelijk

Bij Omgevingsmanagement zijn contact en participatiemogelijkheden van groot belang. Nu fysiek bijeenkomen anders is geworden, zijn veel organisaties op zoek naar manieren om online in contact te blijven met de omgeving. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij ervaring opgedaan met verschillende werkvormen om het Omgevingsmanagement – ook in deze tijd - effectief te laten zijn.

Deze praktijkervaring zetten wij graag in voor jouw organisatie en project.

Wij zien op dit moment minimaal twee manieren om jouw te ondersteunen in virtueel Omgevingsmanagement.

1. Online vragenuurtje

Door een online vragenuurtje te organiseren blijf je op een laagdrempelige wijze toegankelijk voor jouw omgeving en stakeholders. Deelnemers en de organisator zijn beiden positief. Deelnemers zijn tevreden doordat hun vragen snel worden beantwoord. En jijzelf, als organisator, blijft op de hoogte wat er speelt in de omgeving. Een bijkomend voordeel is dat het makkelijk is om te organiseren en om aan te sluiten. Er is immers geen reistijd.

Het vraagt wel de juiste faciliteiten, zoals een goed werkende internetverbinding, microfoon en geluid. Ook vraagt het een strak georganiseerd proces. Zorg ervoor dat er een host is, die bepaalt wie aan het woord is, iemand is die de vragen beantwoord én iemand die de gestelde vragen en antwoorden bijhoudt. Het meest makkelijke is om vooraf te vragen of deelnemers een vraag willen indienen. Heb je dat liever niet, vraag of de deelnemers via de chat een vraag willen indienen. Op deze manier voorkom je dat deelnemers door elkaar heen gaan praten.

Tenslotte kun je de gestelde vragen en gegeven antwoorden nog publiceren in een Q&A en verspreiden onder de deelnemers en op de website. Op die manier profiteert jouw hele omgeving mee. Lees onze ervaring voor het project MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam.

2. Online inloopbijeenkomst

We bellen, Skypen en Zoomen er op los. In deze tijd is het een uitdaging om goed contact met je stakeholders te hebben en te houden. Het is belangrijk om bewoners en ondernemers te betrekken bij de plannen voor bijvoorbeeld een windpark.

Het liefst organiseer je een laagdrempelige bewonersavond op een lokale plek, waar bewoners persoonlijk met de initiatiefnemers in gesprek kunnen over de plannen. Maar online is ook een oplossing voor zo’n bewonersavond. Lees onze ervaring met de bewonersavond met 90 deelnemers voor een windpark. En de vijf lessen voor een succesvolle virtuele bewonersavond.

Nieuwe werkvormen?

Wij zullen onze ervaringen uit de praktijk blijven delen. Wil je hiervan als eerste op de hoogte zijn? Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier.

Geef je op om de nieuwste werkvormen te ontvangen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.