Opleiden Workshop Canvas Omgevingsmanagement

Donderdagmiddag 16 juni, start 13.00 uur

Hoe kom je in korte tijd tot een gestructureerde en doordachte aanpak om je omgeving te betrekken in jouw project of opgave? En hoe voorkom je dat je je bij omgevingsmanagement laat leiden door de dynamiek  van een project, de waan van de dag en partijen die dominant aanwezig zijn? Het Canvas Omgevingsmanagement biedt houvast en structuur om samen met je team en omgeving tot een doordachte omgevingsstrategie te komen. In een dagdeel maak je kennis met dit instrument en leg je een solide basis om deze zelf toe te passen. Je maakt je het Canvas eigen en we dagen je uit het Canvas met je eigen ervaringen te doorlopen. Na afloop:

  • Ben je bekend met de uitgangspunten van professioneel belangenmanagement.
  • Ken je de verschillende onderdelen van het Canvas en weet je hoe deze onderling met elkaar verband houden.
  • Begrijp je het analysekader en de toepassing met verschillende stakeholders.
  • Kun je het Canvas zelf invullen en gebruiken, zowel met collega's als andere stakeholders.
  • Kun je het Canvas toepassen in je werk, door je analyse om te zetten in een goed onderbouwde omgevingsstrategie.

In het kort

Datum

Donderdag 16 juni van 13.00-17.30 uur.

Duur van de opleiding

4,5 uur

Prijs

€ 449,00 exclusief btw

Doelgroep

Project- en Programmamanagers, Omgevingsmanagers

Locatie

bij TwynstraGudde in Amersfoort
Routebeschrijving

Inschrijven

TwynstraGudde heeft het Canvas ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met omgevingsmanagement. Het is een praktisch hulpmiddel dat organisaties en teams in staat stelt om vooraf goed na te denken over wat een opgave betekent voor de omgeving en hoe stakeholders betrokken kunnen worden bij de opgave.

Professioneel omgevingsmanagement is gericht op samenwerking. Het biedt ruimte aan mensen en groepen om zo goed mogelijk voor hun eigen belangen op te komen, ook als er grote verschillen zijn. De insteek is dat de omgeving meer deelnemer wordt dan toeschouwer, vanuit de overtuiging dat deze werkwijze tot een beter resultaat leidt. Centraal staan het werken aan vertrouwen en het realiseren van een opgave die van waarde is voor de initiatiefnemers én voor de stakeholders.

Het Canvas is een hulpmiddel om een goede analyse uit te voeren van de opgave, de verschillende stakeholders en issues en de mogelijkheden hiermee om te gaan. Door met behulp van het Canvas Omgevingsmanagement een project of programma te analyseren, leg je een sterke basis voor de aanpak van je (strategisch) omgevingsmanagement.

Het Canvas Omgevingsmanagement wordt ook uitgelicht in Het Groot Interventieboek.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor iedereen die  werkt in de wereld van projecten of programmas en kennis wil nemen van het Canvas Omgevingsmanagement. Deelnemers zijn afkomstig uit zowel bedrijfsleven als (semi)overheid.  

Docenten

Hanna Rentmeester en Koen van Bezu verzorgen de workshop. Zij zijn beiden ervaren adviseurs op het gebied van omgevingsmanagement en communicatie. Koen en Hanna acteren zelf ook in diverse projecten en programma's als omgevings- of communicatiemanager en werken vanuit de praktijk. Door inbreng van hun ervaring en het oefenen met voorbeelden van deelnemers zorgen zij voor ervoor dat alle deelnemers na afloop het Canvas kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 449,-  (exclusief btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, en een exemplaar van het boek Canvas Omgevingsmanangement. Het boek krijg je vooraf thuisgestuurd.  
Mocht de datum niet passen of als je de workshop incompany wilt houden: neem dan contact met ons op via opleidingen@tg.nl.

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van de workshop en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen gaan deelnemen. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de workshop ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs van de bijeenkomst in rekening te brengen.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.