Opleiden Workshop Canvas Omgevingsmanagement

Donderdag 11 juni van 13.00-17.00 uur

HetCanvas Omgevingsmanagement: t instrument om in korte tijd met sleutelfiguren rondom een opgave tot de essenties van Strategisch Omgevingsmanagement te komen. Maak kennis met dit nieuwe instrument en leer ermee werken vanuit de eigen praktijk! In een dagdeel leg je een solide basis voor een effectieve omgevingsstrategie, met behulp van het Canvas Omgevingsmanagement. Je vergroot je kennis en versterkt je vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. Na afloop:

  • Ben je bekend met de uitgangspunten van professioneel belangenmanagement.
  • Ken je de verschillende onderdelen van het Canvas en weet je hoe deze onderling met elkaar verband houden.
  • Begrijp je het analysekader en de toepassing met verschillende stakeholders
  • Kun je het Canvas zelf invullen en gebruiken, zowel met collega's als andere stakeholders.
  • Kun je het Canvas toepassen in je werk, door je analyse om te zetten in een goed onderbouwde omgevingsstrategie.

In het kort

Datum

Donderdag 11 juni van 13.00-17.00 uur

Duur van de opleiding

4 uur

Prijs

€ 450,00 exclusief btw

Doelgroep

Project- en Programmamanagers, Omgevingsmanagers

Locatie

bij TwynstraGudde in Amersfoort
Routebeschrijving

Inschrijven

TwynstraGudde heeft het Canvas ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met omgevingsmanagement. Het is een praktisch hulpmiddel dat organisaties en teams in staat stelt om vooraf goed na te denken over wat een opgave betekent voor de omgeving en hoe stakeholders betrokken kunnen worden bij de opgave.

Professioneel omgevingsmanagement is gericht op samenwerking. Het biedt ruimte aan mensen en groepen om zo goed mogelijk voor hun eigen belangen op te komen, ook als er grote verschillen zijn. De insteek is dat de omgeving meer deelnemer wordt dan toeschouwer, vanuit de overtuiging dat deze werkwijze tot een beter resultaat leidt. Centraal staan het werken aan vertrouwen en het realiseren van een opgave die van waarde is voor de initiatiefnemers én voor de stakeholders.

Het canvas is een hulpmiddel om een goede analyse uit te voeren van de opgave, de verschillende stakeholders en issues en de mogelijkheden hiermee om te gaan. Door met behulp van het canvas omgevingsmanagement een project of programma te analyseren, leg je een sterke basis voor de aanpak van je (strategisch) omgevingsmanagement.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de toepassing van het Canvas Omgevingsmanagement en  werkt aan projecten of programmas. Deelnemers zijn afkomstig uit zowel bedrijfsleven als (semi)overheid.  

Docenten

Hanna Rentmeester en Koen van Bezu verzorgen de workshop. Zij zijn beiden ervaren adviseurs op het gebied van omgevingsmanagement en communicatie. Koen en Hanna acteren zelf ook in diverse projecten en programma's als omgevings- of communicatiemanager en werken vanuit de praktijk. Door inbreng van hun ervaring en het oefenen met voorbeelden van deelnemers zorgen zij voor ervoor dat alle deelnemers na afloop het Canvas kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 450,-  (exclusief btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, een exemplaar van het boek Canvas Omgevingsmanangement en catering gedurende de middag. De bijeenkomst gaat door met minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers. 
Mocht de datum niet passen of als je de workshop incompany wilt houden: neem dan contact met ons op via opleidingen@tg.nl De workshop wordt bijvoorbeeld opnieuw aangeboden op 12 november 2020. 

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van de workshop en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen gaan deelnemen. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de workshop ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl . Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs van de bijeenkomst in rekening te brengen.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.