TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Boek Het Groot Interventieboek

  Het Groot Interventieboek - Bewust beweging creëren met interventies uit de praktijk is hét boek voor adviseurs, managers en projectleiders die regelmatig interventies toepassen in hun opdrachten. Met een breed repertoire aan interventiemogelijkheden, inclusief praktijkvoorbeelden.

  Bestellen 

  Toegevoegd door Aniek Janssen op 29 maart 2021

  Vergaande digitalisering, de energietransitie, klimaatadaptatie, ketensamenwerking, opgavegericht werken en organiseren in netwerken. Allemaal ontwikkelingen die vragen om doordachte strategieën, inventieve tools en vernieuwende aanpakken. Iedereen wikt en weegt over de geschikte tools, methodieken of werkvormen om dit voor elkaar te krijgen. Er is een enorm arsenaal aan mogelijke interventies ontwikkeld. Toch grijp je als adviseur, manager of projectleider vaak terug op een (of misschien twee) handje(s)vol beproefde interventies. En dat is een gemiste kans!

  Interventietest

  Interventietest TwynstraGuddeOp basis van de zelftest interventielijst uit Het Groot Interventieboek is de interventietest ontwikkeld. De interventietest bestaat uit een selectie van 35 interventies. Hoe bewust zijn jouw interventies? Vaak zijn we geneigd om instrumenten in te zetten waarmee we bekend zijn of die ons in het verleden een dienst hebben bewezen. Maar is die interventie ook het meest effectief voor jouw huidige opgave? Gebruik de interventietest om er achter te komen hoe jouw interventierepertoire er uit ziet en hoe je dit kunt vergroten.

  Boek bestellen

  Het Groot Interventieboek kun je via bestellen via Boom Management.  

  ISBN 9789024467297  | 412 pagina's | € 76,90 (inclusief btw en verzendkosten) | hardcover | 4e druk

  Kompas

  In Het Groot Interventieboek vind je een breed repertoire aan interventiemogelijkheden, waarmee je beweging kunt creëren of verandering kunt realiseren binnen jouw opdrachten. In onderstaand filmpje vertelt Marc van Leeuwen, partner bij TwynstraGudde, over zijn favoriete interventie: micro-interventies.

  Het Groot Interventieboek vergroot je bewustzijn als het gaat om interveniëren in organisaties en je eigen handelen daarin. Het kan je nieuwsgierig maken naar andere interventiemogelijkheden en je uitdagen je eigen repertoire te verbreden. En het boek kan je inspireren om buiten je eigen kaders te denken en te handelen als de opgave daarom vraagt. Zo helpt het je als je even niet weet welke interventie het beste past bij de vraag die jij hebt gekregen. Daarmee is dit boek ook een naslagwerk.

  'Het hoort in de kast van iedere trainer die het voorrecht heeft met enige regelmaat teams mee te nemen in hun zoektocht naar antwoorden op diverse vragen. Ik zal hem in ieder geval regelmatig openslaan om nieuwe ideeën op te doen voor mijn interventies.'
  Henk Jan Kamsteeg, keynote spreker

  Kleur geven

  Naast de beschrijving van interventies vind je in dit boek diverse praktijkvoorbeelden van adviseurs. Omdat we zien dat interventies vaak persoonsgebonden zijn. Vanuit je persoonlijkheid en vakmanschap geef je kleur aan een interventie. Geen professional is hetzelfde, en daarmee is ook geen toepassing van een interventie hetzelfde. Door middel van de praktijkvoorbeelden brengen we de interventies als het ware tot leven en geven we kleur aan de toepassing in de praktijk en binnen een specifieke context. Zo geven we inzicht in het proces van wikken en wegen dat hoort bij interveniëren en de overwegingen die wij daarbij maken.

  In onderstaand filmpje vertelt Niels Vrije, senior adviseur Mobiliteit & Infrastructuur, meer over zijn favoriete interventie - het participatietraject- en hoe hij dit toepast in de praktijk.

  Dit alles maakt dat Het Groot Interventieboek een praktisch en pragmatisch boek is, dat niet ligt te verstoffen in een la, maar veelvuldig de weg vindt naar je bureau, nachtkastje of rugzak. En je inspiratie geeft wanneer je dat nodig hebt.

  Via dit inkijkexemplaar krijg je een indruk van (de inhoud van) het boek:

  Download inkijkexemplaar

   

  Laat je inspireren

  Nog niet overtuigd, lees dan deze vijf door ons geselecteerde interventies:

  Halen-Brengen kaart

   

  Halen-Brengen kaart
  Het invullen van een Halen-Brengen kaart geeft inzicht in de vraag én het aanbod van alle betrokken partijen. Wat kun je doen om de gezamenlijke ambitie succesvol uit te voeren? 

  Canvas Omgevingsmanagement
  Het Canvas Omgevingsmanagement zet je in wanneer je teams en organisaties een praktisch hulpmiddel wilt geven om de relatie met de omgeving al bij de start van de opgave helder te krijgen.

  Canvas Omgevingsmanagement

   

  Kantoorsafari

   

  Kantoorsafari
  De Kantoorsafari zet in je in als je van anderen wilt leren hoe organisaties een concept, aanpak of strategie in de praktijk brengt.

  Nightmare competitor
  De Nightmare competitor zet je in als je in een strategisch vraagstuk merkt dat mensen het moeilijk vinden om buiten de gebaande paden te denken of iets te veranderen aan de status quo.

  Nightmare competitor

   

  Socratische dialoog

   

  Socratische dialoog
  Met een socratische dialoog kun je fundamentele kwesties analyseren en gezamenlijke leerprocessen op gang brengen. De dialoog onderscheidt zich van andere methoden doordat je samen een helder beeld probeert te krijgen van complexe vraagstukken. 

   

  ‘Met veel plezier heb ik dit boek doorgewerkt. In mijn lange loopbaan heb ik veel verschillende interventies toegepast. Mijn boekenkast staat ook vol met boeken over de verschillende modellen. Dit boek breng voor mij alles samen en dat is niet alleen fijn, maar werkt ook inspirerend.'
  Jaap Kooman (opdrachtgever Openbare Ruimte, Gemeente Haarlem)

  Vragen?

  Heb je een vraag aan ons? Vul dan onderstaand formulier in. Eén van de auteurs neemt dan op korte termijn contact met je op.

  Heb je een vraag voor ons?

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen