TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Aanpak Bouwstenen voor effectieve strategie-executie binnen zorginstellingen

  Het ontbreekt in de zorg niet aan strategische uitdagingen of slimme ideeën om de zorg verder te verbeteren. Denk aan de opgaven vanuit het Integraal Zorgakkoord of het implementeren van hybride-zorg initiatieven. Dit vraagt het nodige verandervermogen van zorginstellingen, maar die is vaak beperkt en wordt in onze ervaring ook niet altijd even effectief ingezet. 

  Wij zien dat zorginstellingen die strategie-executie een topprioriteit maken, veel effectiever en slagvaardiger zijn in het realiseren van hun zorgambities. Fundamentele daarin is een sterke en gedragen strategische koers en een continu dialoog daarover in de je organisatie. Om te zorgen voor impactvolle aanpakken en plannen zijn daarnaast vier kerncompetenties (bouwstenen) onmisbaar: 

  cijfers-voor-blog-01-2Inrichten van strategisch portfoliomanagement

  In elke zorgorganisatie moet je continu omgaan met schaarse menskracht, expertises en (financiële) middelen. Welk project start je op en welke niet? Welke initiatieven kunnen snel worden gerealiseerd of hebben de grootste impact? Waarom haal je sommige projecten naar voren en zet je andere in de wacht? Keuzes zijn vaak pijnlijk, maar je ontkomt er niet aan. Welke afweging maak je? Het is daarom belangrijk om een helder én continu proces van portfoliomanagement in te richten die helpt om heldere prioriteiten te stellen. Dat vergroot het draagvlak voor keuzes en draagt bij aan goede samenwerking.

  cijfers-voor-blog-02-2Opgavegericht werken vanuit programma’s

  Toekomstbestendige processen, passende zorg, aantrekkelijk werkgeverschap, duurzaamheid en regionale samenwerking. Voor dergelijke complexe, doelgerichte opgaven kiezen steeds meer zorgorganisaties voor een programmatische aanpak. Door activiteiten in samenhang te managen en de samenwerking daarvoor te organiseren, zijn maatschappelijke doelen slimmer, sneller en efficiënter te realiseren. Tegelijk is het een valkuil om elke grote opgave of zelfs de hele strategie-executie in een programma te gieten. Denk goed na wanneer je wel en juist niet programmatisch wilt/moeten worden en richt die vervolgens slagvaardig in.

  cijfers-voor-blog-03-2Projectmatig aan resultaten werken

  Om waardevolle resultaten te behalen, moet je een project altijd eerst succesvol voor elkaar zien te krijgen. Effectief projectmanagement is daarbij cruciaal, maar verdient in veel zorgorganisaties nog aandacht. Goed projectmanagement geeft overzicht en ondersteunt je bij het bereiken van je doelen en resultaten. Zo weet je zeker dat je de zaken gestructureerd aanpakt: binnen de gewenste tijd, binnen budget en met de vereiste kwaliteit. Een goede tip is om te zorgen voor een deskundig en goed ingericht projectbureau of een netwerk opzetten van ervaren projectleiders/PMO’ers binnen je zorginstelling. Vergeet daarbij ook zeker niet om ook aandacht te besteden aan een goede projectstart en goed opdrachtgeverschap.

   

  cijfers-voor-blog-04-2Veranderkundige expertise borgen

  Elke organisatie kan veranderen: dit begint vaak klein. In kleine gebeurtenissen, snel te realiseren, herkenbaar en dichtbij. Maar verandering is afhankelijk van het vraagstuk zelf én de cultuur van de organisatie. Dit vraagt om een gedegen diagnose, weloverwogen veranderaanpakken en een serie van passende interventies die in samenhang met elkaar tot de beoogde verandering leidt. Het is dan ook belangrijk om veranderkundige expertise aanwezig of dichtbij te hebben in je organisatie. Zodat je onderliggende overtuigingen en belemmeringen bespreekbaar kunt maken en de juiste veranderkracht vrij kan komen. Daarbij hoort óók durven vertragen en bewust kiezen welke interventie je inzet en waarom.

  Leer in een interactieve tweedaagse training de principes van projectmatig werken én hoe je succesvol samenwerkt aan een project.

  Wat kun je van ons verwachten?

  TwynstraGudde heeft vele jaren ervaring met complexe veranderingen en organisatie-ontwikkeling binnen zorginstellingen.  Wij hebben een samenhangend geheel van instrumenten en methoden ontwikkeld waarmee je je strategische ambities succesvol realiseert en/of je competenties daartoe versterkt.

  • Wij zorgen voor uitvoeringskracht door de inzet van o.a. projectleiders en programmamanagers.
  • Wij adviseren bij goed opstarten, inrichten en uitvoeren van projecten en programma’s.
  • Wij verzorgen trainingen om het verandervermogen van de zorginstellingen te vergroten.

  Inhuur van projectleiders, programmamanagers, PMO’ers

  We hebben ervaren collega’s die snel inzetbaar zijn als projectmanager, projectmedewerker, programmamanager of programmasecretaris. Lees meer

  We hebben ervaren collega’s die snel inzetbaar zijn als projectmanager, projectmedewerker, programmamanager of programmasecretaris. Die de zorg goed kennen, zorgen voor een slagvaardige aanpak en samen met jouw mensen samenwerken om projecten/veranderingen tot een goed einde te brengen. Vaak in trajecten met grote veranderkundige complexiteit, veel tegengestelde belangen of wanneer het niet lukt om een stap verder te komen.

  Lees minder

  Advies, begeleiding of coaching

  Heb je een specifiek vraagstuk of loopt je project of programma op een bepaald onderwerp vast? Onze adviseurs denken graag (tijdelijk) met je mee en helpen je verder. Lees meer

  Heb je een specifiek vraagstuk of loopt je project of programma op een bepaald onderwerp vast? Onze adviseurs denken graag (tijdelijk) met je mee en helpen je verder. Bijvoorbeeld met het opstarten van je project, het opstellen van een veranderkundige aanpak, het opstellen van een business case of het bijeenbrengen van belangen.

  Lees minder

  Op maat gemaakte trainingen

  Wij bieden zowel incompany trainingen aan als open inschrijvingen op o.a. de thema’s van Projectmatig werken, Programmamanagement, Portfoliomanagement en Veranderkunde. Lees meer

  Wij bieden zowel incompany trainingen aan als open inschrijvingen op o.a. de thema’s van Projectmatig werken, Programmamanagement, Portfoliomanagement en Veranderkunde. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis en handvatten, waarbij pragmatisch en situationeel handelen centraal staat. We wisselen theorie af met praktische oefeningen met casuïstiek van de deelnemers. Zo word je in staat gesteld de theorie te vertalen naar je eigen project en eigen organisatie. In overleg maken we de training op maat waar nodig.

  Lees minder

  Zorgorganisaties werken hard om in de toekomst goede zorg te kunnen bieden. Samenwerken in projecten en programma's is een effectieve manier om dat doel te bereiken. Hoe behaal je je resultaten die leiden tot het doel? En hoe krijg jij mensen in beweging? Wij gingen in gesprek met Victor Verrijp, Directeur-bestuurder bij UMCG Ambulancezorg. 

  Meer weten of wil je eens sparren?

  Als TwynstraGudde helpen wij zorginstellingen bij het slagvaardig realiseren van hun zorgambities en om hun verandervermogen te versterken. Wij denken en helpen graag mee over het proces van strategie-executie en in het versterken van de kerncompetenties die hiervoor nodig zijn.

  Cases

  Cases

  Heb je een vraag over strategie-executie?

  Aan de slag met strategie-executie

  Alle mensen

  Aan de slag met strategie-executie

  Alle mensen