TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Aanpak Programmatisch werken met raad en daad ondersteunen

  Steeds meer organisaties gaan programmatisch werken. Vaak is dat nieuw en daardoor onbekend en spannend. Waar begin je aan? TwynstraGudde helpt programma’s goed neer te zetten, te professionaliseren en op vlieghoogte te brengen. We leveren menskracht en staan programmamanagers met raad en daad terzijde.

  Met een programmatische aanpak treed je als organisatie buiten gebaande paden. Je laat bestaande structuren en zekerheden los. Van medewerkers wordt een andere attitude verwacht. Managers krijgen een nieuwe rol. Programmatisch werken kan effectief zijn, maar veel programmamanagers hebben nog weinig ervaring, kennis en expertise op dat specifieke terrein. Soms is er te weinig capaciteit om een programma goed vorm te geven.

  Praktische ondersteuning

  Om een programma goed op de rails te zetten of om programmatisch werken naar een hoger niveau te tillen, leveren wij een tijdelijke programmasecretaris of assistent-programmamanager. Met een rugzak vol kennis en ervaring biedt hij of zij praktische ondersteuning. Het begint vaak met een Programma Startup. Daarna organiseren we werksessies waarin we met de betrokkenen een Programma-canvas en een Doelen-Inspanningen-Netwerk (DIN) invullen. Dit zijn modellen waar we veel ervaring mee hebben en die helpen een programma te definiëren. We schrijven mee aan een programmaplan en helpen bij de inrichting van een programmateam. Tot slot zetten we een overleg- en besluitvormingsstructuur op en helpen we bij de governance van het programma.

  Sparringpartner

  Onze mensen leveren niet alleen praktische ondersteuning bij de opzet van een programma. Omdat programmatisch werken voor veel mensen nieuw is, staan we de programmamanagers binnen jouw organisatie ook met goede raad terzijde. We bieden een luisterend oor, fungeren als sparringpartner, geven feedback en helpen keuzes te maken. Als programmamanager kun je hierdoor groeien in deze nieuwe rol.

  Meer samenhang stedelijke ontwikkeling Alkmaar door programmatische aanpak

  Hoe we te werk gaan

  Aan iedere ondersteuningsopdracht gaat een gesprek tussen de opdrachtgever en een partner van TwynstraGudde vooraf. Wat is de aard van het beoogde programma? Waar ligt de ondersteuningsbehoefte? Met die input kunnen wij uit ons team een interim-programmasecretaris voordragen die over de juiste kennis en ervaring beschikt. We koppelen hem of haar aan een expert uit ons bureau die op de achtergrond betrokken blijft. Frequent zitten we om tafel om te reflecteren, de voortgang te bespreken en te sparren over lastige kwesties. Ook met de opdrachtgever organiseren we zulke reflectiemomenten. Als je voor meerdere programma’s ondersteuning zoekt, zetten we meerdere mensen in. Dat heeft als bijkomend voordeel dat er een gezamenlijke taal, aanpak en vorm ontstaan. Ook reflectiemomenten zijn dan breder: leerpunten uit het ene programma zijn van nut in andere. 

  Basis voor uitvoering

  Onze interim-programmasecretaris zorgt voor een duidelijk programmaplan en een adequate organisatie. Niet te zwaar en niet te licht. Hij of zij legt een goede basis voor uitvoering en zorgt dat de opdrachtgever, medewerkers en andere betrokkenen een helder beeld hebben van het wat en waarom. Met die basis kan een programma van start. Meer er is meer. De programmasecretaris zorgt ook dat de programmamanager zijn of haar weg vindt en met vertrouwen leiding kan geven aan het programma en de programmaorganisatie. 

  Waarom TwynstraGudde? 

  Programmatisch werken is één van de kerncompetenties van TwynstraGudde. We hebben ruime ervaring met de opzet en begeleiding van programma’s bij de overheid (op alle niveaus) en andere organisaties. We weten waar programmamanagers in de praktijk tegenaan lopen, brengen deze kennis in praktijk en kunnen de organisatie daadwerkelijk helpen om programmatisch werken te implementeren. Wij hebben programmamanagers van verschillende niveaus en met diverse vakinhoudelijke achtergronden. Daarmee kunnen we op maat inspelen op de vragen van organisaties in verschillende domeinen. 

  Cases

  Cases

  Aan de slag met programmatisch werken

  Alle mensen

  Aan de slag met programmatisch werken

  Alle mensen