Aanpak De kracht van projectmatig werken in de zorg

Een goed project raakt de harten van iedereen die ermee te maken heeft. Zeker in de gezondheidszorg. Maar om impact te maken en waardevolle resultaten te behalen, moet je een project eerst succesvol voor elkaar zien te krijgen. De projectmanagers van TwynstraGudde hebben veel ervaring met projectmanagement in de gezondheidszorg. Wij helpen je met het bereiken van resultaten en/of het professionaliseren van projectmanagement in jouw organisatie.

De zorg en zorgorganisaties veranderen volcontinu. Het kan altijd nog iets beter, slimmer & sneller, mede ingegeven door belangrijke transities zoals digitalisering, regionalisering, arbeidsmarktkrapte, capaciteitsmanagement en verduurzaming. Zeker nu de coronacrisis een nieuwe werkelijkheid in onze samenleving creëert. Dat vraagt veel van zorgprofessionals en zorgorganisaties.

Effectief projectmanagement is daarbij cruciaal, maar niet altijd gemeengoed in de zorg. Succesvol werken in projecten helpt goed om ambities te realiseren. Toch ondervinden veel projecten in de zorg vaak vertraging, worden (ten onrechte) stopgezet of bereiken onvoldoende resultaat. Wij werken graag met je samen om al je projecten - nu én straks - tot een succes te maken.

Wat kun je van ons verwachten?

TwynstraGudde heeft vele jaren ervaring met projectmanagement in de gezondheidszorg. We zorgen voor extra capaciteit en expertise door de inzet van o.a. projectmanagers en -secretarissen. We adviseren en begeleiden projectteams in het goed opstarten, inrichten en uitvoeren van projecten. En we geven al vele jaren diverse trainingen op het gebied van projectmanagement. Daarbij zetten wij ook onze expertise in op het gebied van veranderkunde en organisatieontwikkeling.

>

Je projectorganisatie versterken met onze experts

We zijn snel inzetbaar, kennen de zorg goed en werken graag samen met jouw mensen om projecten tot een goed einde te brengen en jouw projectorganisatie te versterken. Lees meer

We zijn snel inzetbaar, kennen de zorg goed en werken graag samen met jouw mensen om projecten tot een goed einde te brengen en jouw projectorganisatie te versterken. Voor elk project – en voor elke specifieke discipline - kun je op ons rekenen: als (interim) projectmanager, projectleider, projectsecretaris of met een goed op elkaar ingespeeld projectteam. Degelijk projectmanagement geeft overzicht en ondersteunt je bij het bereiken van je doelen en resultaten. Zo weet je zeker dat je de zaken gestructureerd aanpakt binnen de gewenste tijd, binnen budget en met de vereiste kwaliteit.

Lees minder

Een goede projectstart

Goed op- of doorstarten van een project is een vak apart. Zeker nu in deze Coronacrisis. Lees meer

Het goed op- of doorstarten van een project is een vak apart. Zeker nu in deze Coronacrisis. Een natuurlijke neiging bij de start van elk project is om vooral de focus te leggen op de harde, rationele kant. In de dagelijkse zorgpraktijk blijkt het lastig om juist de zachte kant niet uit het oog te verliezen. De onderlinge samenwerking is een belangrijke succesfactor voor het slagen van het project. Een goed begin van je project is daarbij het halve werk.

Wij hebben speciaal daarvoor een (digitale) Project Start-Up (PSU)ontwikkeld waarmee inhoud en samenwerking bij elkaar komen. Wij verbinden hoofd (inhoud van het project en wat daarvoor nodig is), hart (ervaren wat effectief samenwerken daadwerkelijk betekent voor het projectteam) en handen (de vertaalslag maken van het hoofd en het hart naar concrete, schriftelijke afspraken voor de dagelijkse praktijk) met elkaar.

Lees minder

Projecten verbeteren met tussentijdse reflecties en evaluaties

Projecten en programma’s verlopen zelden op de manier zoals vooraf bedacht. De omstandigheden zijn daarvoor te veranderlijk. Lees meer

Projecten verlopen zelden op de manier zoals vooraf bedacht. De omstandigheden zijn daarvoor te veranderlijk. Goede, tussentijdse reflecties zijn essentieel om ze succesvol te houden. Onze adviseurs coachen en begeleiden projectteams hierbij, bijvoorbeeld met de praktische en snelle Project & Programma Review (PPR). Op gestructureerde wijze worden essentiële aspecten van projectmanagement beoordeeld en worden actiegerichte aanbevelingen aangereikt. Het inbouwen van meer reflectie met de PPR is een belangrijke manier om overzicht te houden. Om niet alleen mee te gaan in de waan van de dag, maar tijdig te vertragen om daarna weer te kunnen versnellen.

Lees minder

Trainingen, workshops en coaching

Onze projectmanagement training zijn bedoeld voor individuele deelnemers of incompany groepen en bieden de perfecte mogelijkheid om jouw kennis op projectmanagement uit te breiden. Lees meer

Onze projectmanagement training zijn bedoeld voor individuele deelnemers of incompany groepen en bieden de perfecte mogelijkheid om jouw kennis op projectmanagement uit te breiden. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de kennis van effectief projectmatig werken. Tijdens deze training en workshops wisselen we de theorie af met praktische oefeningen: je wordt in staat gesteld de theorie te vertalen naar je eigen project.

In de TwynstraGudde aanpak van projecten (Projectmatig Werken) staat pragmatisme en situationeel handelen voorop. Voor zowel startende als meer ervaren projectmanagers, projectteams of projectbureaus.

Lees minder

Online spreekuur

Iedere vrijdag organiseren wij een online spreekuur om je te helpen bij jouw vragen rondom  projectmatig werken. Eén van onze adviseurs denkt vrijblijvend een uur met je mee en je krijgt tips over hoe je de vaart in je project houdt. 

Aanmelden

Heb je een vraag over projectmanagement in de zorg?

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.