TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Rijksvastgoedbedrijf Binnenhofrenovatie kan volgens plan volgende fase in dankzij transitiemanagement

  Het Binnenhof is een 800 jaar oud monument dat continu in bedrijf was. Met de tijd zijn er aardig wat technische en bouwkundige gebreken ontstaan. Inmiddels is grootschalige renovatie in volle gang. Het complex van de Tweede Kamer heeft verschillende gebouwdelen, eigendomssituaties en veiligheidsinstallaties. Om te kunnen starten met de renovatie zijn de gebouwen ontruimd en is het beheer overgedragen aan een aannemerscombinatie. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft TwynstraGudde gevraagd om als transitiemanager te zorgen voor een soepele en tijdige overdacht.

  TwynstraGudde is al sinds 2018 in verschillende rollen betrokken bij de renovatie van het Binnenhof. Eén van die rollen is de rol van transitiemanager voor de overdracht en het beheer voor het complex van de Tweede Kamer.

  Gedegen transitiemanagement

  In de zomer van 2021 moesten alle gebruikers van de Tweede Kamer hun werkplek verlaten. En de ondersteunende diensten moesten het beheer uit handen geven. Het pand van de Tweede Kamer is ongeveer 80.000m2 en heeft maar liefst zeven bouwdelen met ieder zijn eigen karakteristieken. Verweven systemen, contractuele afspraken en onderlinge belangen van onder andere de Tweede Kamer zelf, maar ook van de Eerste Kamer, Raad van State, het Ministerie van Algemene Zaken én Rijksvastgoedbedrijf maakten het een complex geheel. De overdracht van dit historisch erfgoed naar een aannemerscombinatie vroeg om gedegen transitiemanagement.

  Documentatie op orde

  Voordat de overdracht kon plaatsvinden heeft TwynstraGudde in samenwerking met de aannemerscombinatie, de experts van het Rijksvastgoedbedrijf en de Tweede Kamer zelf onderzocht wat hier precies voor nodig was. Een specificatie van het opleverniveau en de omschrijving van het leegstandsbeheer vormden de basis. De benodigde documentatie was één van de onderdelen voor de contracten met de aannemers. Om dit op orde te krijgen, werkten we interdisciplinair samen met verschillende werkgroepen.

  Overdracht volgens planning

  De transitiemanager van TwynstraGudde woog belangen continu af, bewoog mee, maakte heldere afspraken en bracht de juiste mensen op de juiste momenten bij elkaar. Door deze zorgvuldige begeleiding van het overdrachtsproces door TwynstraGudde is het beheer van het vastgoedcomplex op tijd overgedragen aan de aannemerscombinatie. Dat moment, gemarkeerd door het ondertekenen van de overeenkomst door drie partijen, was historisch.

  Hierdoor kon het programma Binnenhofrenovatie voor het complex van de Tweede Kamer volgens planning aan de volgende fase met de aannemer beginnen: het onderzoeken van de eeuwenoude bouwdelen.

  ‘TwynstraGudde bewaakte het overzicht, hield strakke sturing op het proces en zorgde hiermee voor vooruitgang én verbinding’.
  Thijs Paardekooper, projectmanager bij het Rijksvastgoedbedrijf

  De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

  TwynstraGudde kan belangen goed afwegen, durft mee te bewegen en kijkt vooruit. Daardoor kunnen we belangrijke stappen zetten en ongewone en soms ongemakkelijke afwegingen maken. In dit geval voor de overdracht en het beheer van het complex van de Tweede Kamer. Onze adviseurs kunnen zowel op strategisch als op directieniveau snel schakelen en plannen op tactisch en operationeel vlak uitvoerbaar maken. Zo kan een volgende fase in een renovatietraject op tijd starten.

  Nieuwste publicatie als eerste ontvangen?

  Deze publicatie is onderdeel van de reeks over onze ondersteuning bij het renovatieprogramma van het Binnenhof. De volgende publicaties gaan over het ontwerpmanagement, de circulaire projectstrategie en de projectbeheersing. Wil je deze als eerste ontvangen? Laat hieronder je gegevens achter.

  Heb je in de tussentijd al een vraag? Stel je vraag hier.

  Schrijf je in voor de publicatiereeks

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen