Aanpak De snelste weg naar duurzaam maatschappelijk vastgoed

Ieder gebouw in Nederland moet in 2050 CO2-neutraal zijn. Van gebouwen met een maatschappelijke functie wordt bovendien het goede voorbeeld verwacht. TwynstraGudde helpt eigenaren van maatschappelijk vastgoed weloverwogen keuzes te maken en verduurzaming te versnellen.

Een gestructureerde aanpak maakt het mogelijk de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed vanuit de breedte aan te vliegen, zonder te verdrinken in ingewikkelde technische inventarisaties en onhaalbare ambities. Grote vastgoedeigenaren krijgen de beschikking over een portefeuilleroutekaart met praktische waarde. Kleine vastgoedeigenaren krijgen de handvatten om zelf duidelijk en gemotiveerd de juiste keuzes te maken. Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed komt hierdoor in een stroomversnelling.

Portefeuilleroutekaart voor vastgoedeigenaren

Veel gemeenten en maatschappelijke organisaties hebben een reeks van gebouwen in eigendom. Van zwembaden tot theaters. Van onderwijsgebouwen tot gemeentekantoren. Hoe zorg je ervoor dat al die gebouwen binnen dertig jaar CO2-neutraal zijn? Wij maken samen met eigenaren van maatschappelijk vastgoed een portefeuilleroutekaart.

Lees verder

Kennissessie voor kleine vastgoedeigenaren

Kleine gemeenten en sommige maatschappelijke organisaties hebben vaak één of enkele gebouwen in eigendom. Dan is een uitgebreide portefeuilleroutekaart niet praktisch. Toch wil je weloverwogen keuzes maken. Wij organiseren de kennissessie ‘Verduurzamen van maatschappelijk vastgoed’ die je daarvoor de handvatten aanreikt. De kennissessies bieden we ook aan in het kader van de provinciale Ontzorgingsprogramma’s Maatschappelijk vastgoed.

Lees verder

Behoefte aan inspiratie over hoe de energietransitie aan te pakken?

Meld je aan voor onze energietransitie nieuwsbrief

Over TwynstraGudde

TwynstraGudde is specialist op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. We overzien het hele terrein van initiatief tot en met beheer. We ondersteunen onze opdrachtgevers met planvorming, proces- en projectmanagement. Dankzij opdrachten van diverse (overheids)organisaties hebben we ervaring met het maken van sectorale routekaarten en portefeuilleroutekaarten en met de uitwerking ervan in concrete businesscases. Bekijk ook ons webinar terug over 'Drijfveren om door te pakken met de portefeuilleroutekaart'.

Heb je een vraag voor ons?

Cases

Cases

Wij staan voor je klaar

Alle mensen

Wij staan voor je klaar

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.