Download Socratische dialoog

Met een Socratische dialoog analyseer je fundamentele kwesties en breng je gezamenlijke leerprocessen op gang. De dialoog onderscheidt zich van andere methoden doordat je samen een helder beeld probeert te krijgen van complexe vraagstukken.

Toegevoegd door Aniek Janssen op 24 september 2021

In organisaties is het soms nodig samen een goed gesprek te voeren over actuele of fundamentele kwesties. De socratische dialoog is een klassieke methode om zo’n proces te structureren. 

socratische dialoog-LP
Wat kun je ermee bereiken?

Je voert een ‘gemeenschappelijk denkgesprek’ om te onderzoeken wat een groep denkt en waarom. De deelnemers leren goed te luisteren en eerst te vragen naar feiten in plaats van beweringen. Het hele gesprek is erop gericht om beter samen te werken en een gezamenlijke visie te vormen.

Download

Benieuwd naar de Socratische dialoog en de toepasbaarheid hiervan voor jouw situatie? Download de interventie uit Het Groot Interventieboek.

Download

De Socratische dialoog is één van de 99 interventies die wordt uitgelicht in Het Groot Interventieboek. Hét boek voor adviseurs, managers en projectleiders die regelmatig interventies toepassen in hun opdrachten. Met een breed repertoire aan interventiemogelijkheden, inclusief praktijkvoorbeelden.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.