Download Nightmare competitor

Als je in een strategisch vraagstuk merkt dat mensen het moeilijk vinden om buiten de gebaande paden te denken of iets te veranderen aan de status quo kun je de nightmare competitor inzetten.

Toegevoegd door Aniek Janssen op 24 september 2021

De Nightmare competitor is een interventie waarbij je deelnemers de grootste nachtmerrieconcurrent van het huidige merk of organisatie laat creëren. Deelnemers zetten bij deze interventie organisaties (start ups) op die hun klanten beter bedienen dan hun eigen organisatie. Bovendien kunnen ze alle keuzes maken die ze willen, omdat ze niet vastzitten aan de structuren of beperkingen van de bestaande organisatie. 

nightmare competitor

Wat kun je ermee bereiken?

Het doel is om inzichten op te doen in strategische vraagstukken. Je helpt mensen over de grenzen en beperkingen heen te kijken van de eigen organisatie. Dat kan zinvol zijn bij het formuleren van een nieuwe of aangescherpte marktstrategie of bij het vernieuwen van een businessmodel.

Download

Benieuwd naar de Nightmare competitor en de toepasbaarheid hiervan voor jouw situatie? Download de interventie uit Het Groot Interventieboek.

Download

De Nightmare competitor is één van de 99 interventies die wordt uitgelicht in Het Groot Interventieboek. Hét boek voor adviseurs, managers en projectleiders die regelmatig interventies toepassen in hun opdrachten. Met een breed repertoire aan interventiemogelijkheden, inclusief praktijkvoorbeelden.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.