TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Nieuws Doorontwikkeling Technology Park Ypenburg tot campus

  De gemeente Den Haag heeft TwynstraGudde en Kuiper Compagnons gevraagd om de mogelijke doorontwikkeling van Technology Park Ypenburg tot campus te begeleiden. Wij onderzoeken welke ruimtelijke en organisatorische interventies er mogelijk zijn, en stellen de bijbehorende gebiedsvisie, ontwikkelstrategie en business case op.

  Toegevoegd door Gregor Heemskerk op 9 november 2021

  De ambitie is om Den Haag uit te laten groeien tot een volwaardige High Tech Systems and Materials (HTSM) stad, met de focus op Technology Park Ypenburg (TPY). TPY moet uitgroeien naar een herkenbaar, samenhangend en omvangrijk ecosysteem van hightech maakbedrijven met specialisaties in lichtgewicht materialen en elektronische componenten voor high-end markten zoals lucht- en ruimtevaart, medische toepassingen, semicon en apparatenbouw. TPY heeft hierbij als doel een internationale magneet te zijn voor business investeringen, innovatie, training en werkgelegenheid.

  Bedrijventerreinen staan onder druk. De woningbouwopgave duwt maakindustrie de stad uit, omdat ruimte schaars is en maakindustrie niet altijd goed te mengen is. Het maatschappelijk en economisch belang van de maakindustrie, in combinatie met de druk op de sector, maakt dat overheidsingrijpen gewenst is. Door het gebrek aan ruimte loopt Den Haag op dit moment al diverse (nieuwe) bedrijven en banen in deze sector mis.

  Aanpak

  Wij onderzoeken welke ruimtelijke en organisatorische interventies er mogelijk zijn voor een doorontwikkeling van TPY, met als doel meer ruimte creëren voor de high tech maakindustrie. De resultaten hiervan hebben we vertaald in een ontwikkelstrategie en business case.

  Voor de ontwikkelstrategie hebben we drie scenario’s opgesteld:

  1. Beter benutten. TPY heeft een hogere milieu categorie (HMC) van 3 tot 4. Er zijn bedrijven gevestigd die deze HMC niet nodig hebben en die prima elders in de stad zich kunnen huisvesten. Deze bedrijven bezetten de schaarse milieuruimte. Wij hebben een inventarisatie opgesteld van de bedrijven die niet tot de doelgroep behoren en die -actief of passief – kan worden uitgeplaatst. Het juiste bedrijf op de juiste plek.
  2. Intensiveren. TPY heeft veel parkeerplaatsen. Samen met onze partner stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons hebben we een massastudie opgesteld om bedrijfsruimte toe te voegen en parkeren op een compacte manier op te lossen.
  3. Uitbreiden. TPY is gelegen in de oksel van twee snelwegen. We hebben een massastudie opgesteld om in de randen van TPY bedrijfsruimte toe te voegen. De massa studies hebben we gecombineerd tot een gebiedsvisie om dit bedrijventerrein toekomstbestendig te maken: met meer ruimte voor groen en biodiversiteit, meer ruimte voor klimaat en water, meer ruimte voor de maakindustrie en meer ruimte voor campus faciliteiten.

  Samenwerking TwynstraGudde en KuiperCompagnons

  Wij hebben de samenwerking met KuiperCompagnons gezocht, omdat in eerdere samenwerkingstrajecten gebleken is dat wij elkaar goed aanvullen. KuiperCompagnons richt zich met name op stedenbouw, ruimtelijke visies en bestemmingsplannen, terwijl TwynstraGudde zich richt op ontwikkelstrategie, grondexploitatie/businesscases en publiek private samenwerking.

  Campussen en bedrijventerreinen

  TwynstraGudde is specialist in (her)ontwikkeling van werklocaties. Ons team heeft aan meer dan 20 campussen gewerkt waaronder herontwikkeling van de energiecentrales van ENGIE in Nijmegen en Zwolle, maar ook de doorontwikkeling van Horti Science Park (Lansingerland), de doorontwikkeling van Novio Tech Campus Nijmegen, Brainport Industries Campus (Eindhoven), de Polymer Science Campus, Utrecht Science Park en Leerpark Dordrecht. Elke situatie is uniek en vraagt een aanpak op maat.

   

  Lees ook:
  Bedrijventerreinen beter benutten dankzij ontwikkelstrategie

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen