TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Ruimte Bestaande bedrijventerreinen beter benutten

  We willen Nederland het liefst open en groen houden. Daarom zullen er niet veel nieuwe bedrijventerreinen meer bijkomen en wordt het noodzakelijk om de bestaande bedrijventerreinen beter te benutten. Dat betekent enerzijds de ruimtelijke inrichting van bedrijventerreinen verbeteren en anderzijds een strategie bedenken om scheefwerken tegen te gaan.

  Foto: ENGIE, centrale Gelderland

  De ruimtelijke inrichting van bedrijventerreinen kun je verbeteren door intensiveren, herstructureren en meer ruimte te maken voor o.a. groen, water en de circulaire economie. Kortom, toekomstbestendig maken. Een strategie bedenken om scheefwerken tegen te gaan, want is het juiste bedrijf op de juiste plek gevestigd? Een sportschool die op een bedrijventerrein is gevestigd kan bijvoorbeeld ook in de binnenstad; zo’n bedrijf bezet schaarse milieuruimte.

  En natuurlijk vraagt de energietransitie om ruimte en om samenwerking tussen ondernemers onderling en met de gemeente. Volgens de Raad voor de Leefomgeving is - om de collectieve doelstellingen te bereiken - georganiseerde samenwerking tussen bedrijven op bedrijventerreinen vereist. Als organisatieadviesbureau helpen wij om samenwerkingen op te zetten en gezamenlijke investeringsprojecten te structureren.

  Tip om scheefwerken tegen te gaan: Weet je dat het mogelijk is om met een uitgifte in erfpacht een minimale milieucategorie als voorwaarde te stellen?

  Ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen

  Wij adviseren niet alleen over de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen, maar staan ook daadwerkelijk ‘met onze voeten in de klei’. Zo werken wij al meer dan 20 jaar aan de ontwikkeling van Green Park Aalsmeer (200 hectare): we zorgen dat bestemmingsplannen worden opgesteld, dat wegen worden aangelegd, we acquireren bedrijven en stellen uitgifteovereenkomsten op. Doordat we in de dagelijkse praktijk van de uitvoering actief zijn, kunnen we beter adviseren, omdat we weten wat er in de praktijk speelt.

  Bij de start van de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein dienen de volgende strategische vragen te worden beantwoord:

  cijfers-voor blog-01Wat zijn de doelstellingen met een nieuw bedrijventerrein?

   

  cijfers-voor-blog-02bWat is de rol van de gemeente in een dergelijke ontwikkeling?

   

  cijfers-voor-blog-03bHoe wil de gemeente samenwerken met marktpartijen, omwonenden, provincie en regio?

   

  cijfers-voor-blog-04Wat is de tijdslijn van de ontwikkeling?

   

  cijfers-voor-blog-05In welke volgorde moeten de activiteiten worden opgepakt?

   

  cijfers-voor-blog-06Welke kennis en expertise is hiervoor nodig?

   

  cijfers-voor-blog-07-1Hoe kan de projectorganisatie worden ingericht?

  Dat is mede afhankelijk van de eigen rolneming.

  cijfers-voor-blog-08Wat zijn de financiële gevolgen en risico’s?

   

  We stellen een haalbaarheidsstudie, grondexploitatie, verwervingsstrategie of een ontwikkelstrategie op en doen voorstellen voor governance en organisatie.

  Wil je van gedachte wisselen over het toekomstbestendig maken van jouw bedrijventerrein? Laat hieronder je contactgegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

  Cases

  Cases

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen