Brainport Eindhoven De nieuwe high tech campus voor Brainport Eindhoven

De Brainport Industries Campus is de nieuwe locatie voor de high tech maakindustrie. Op de campus vestigen zich gespecialiseerde toeleveringsbedrijven. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsverzamelgebouwen.

Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Wij hebben de ontwikkeling van de campus aangestuurd, in de rol van kwartiermaker, in opdracht van de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

De Brainport Industries Campus is de nieuwe locatie voor de high tech maakindustrie. Op de High Tech Campus staat research & development centraal. De nieuwste campus is gericht op productiebedrijven: gespecialiseerde toeleveringsbedrijven die een hoogwaardige productieomgeving en samenwerking met kennisinstellingen nodig hebben.

De campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met 5 grote bedrijfsverzamelgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Door de gebouwen loopt een glazen atrium met horeca en paviljoens voor onderwijs en projecten. De ruimte om de gebouwen vormt een geheel met het groene, bosrijke gebied van het nieuwe stadspark Brainport Park. Daar komen wandel- en fietspaden, weiden en bijzondere tuinen.

Op welke termijn wordt de campus gerealiseerd?

De Brainport Industries Campus wordt de komende jaren in een aantal stappen ontwikkeld. In 2017 is de eerste fase aan de zuidkant van het gebied gestart. SDK Vastgoed is de integraal ontwikkelaar van deze eerste fase. In deze fase worden een deel van de groene omgeving en het eerste bedrijfsgebouw gerealiseerd.

In 2019 heeft high tech toeleverancier KMWE als ancor tenant zich gevestigd op de campus. Daarna is het snel gegaan en hebben vele high tech bedrijven zich gevestigd op de campus, zoals Anteryon, Yaskawa en Siemens, en kennisinstellingen zoals Fontys. Met tussenposen van 3 tot 4 jaar worden de andere gebouwen en de overige delen van het park opgeleverd. De behoefte vanuit de bedrijven is bij deze fasering leidend. Afhankelijk van de marktvraag zal naar verwachting de hele campus in 2035 voltooid zijn.

Waarom is de campus belangrijk voor de regio?

De high tech maakindustrie is de tweede pijler van de Nederlandse economie. Op de campus bundelt deze industrie hun krachten om de internationale positie van de maakindustrie te versterken. De campus is niet een traditionele verzameling van bedrijven op één locatie, maar nadrukkelijk ingestoken om anders te gaan samenwerken en zo innovatie te bevorderen.

Brainport industries Campus

Brainport industries Campus

Vraag hier het volledige artikel aan

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.