TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Cosis Strategie vertalen naar de werkvloer met een veranderaanpak op maat

  Zorginstellingen hebben vaak wel een heldere strategie, maar de realisatie hiervan is soms een uitdaging. Dat geldt ook voor Cosis, een zorginstelling die mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking helpt om grip te krijgen op het leven. Cosis had moeite om een bestaande strategie in combinatie met de nieuwe strategie te vertalen naar de werkvloer. Samen met Cosis heeft TwynstraGudde handen en voeten gegeven aan de bestaande strategie, zodat er ook gestart kan worden met de implementatie van de nieuwe strategie. 

  Cosis heeft met hulp van TwynstraGudde een nieuwe strategie ontwikkeld, ‘De Beweging’. Deze zet in op het netwerk rondom de cliënt, aantrekkelijk werkgeverschap, digitalisering en zorgvernieuwing, positieve gezondheid en betaalbaarheid. De vorige strategie ‘De Bedoeling’ bleek alleen nog niet overal doorgedrongen te zijn op de werkvloer. En je kunt geen nieuwe strategie implementeren als de bestaande nog niet helemaal loopt.

  Verandering van werkwijze en gedrag

  Om een inhaalslag te maken, brachten we binnen één van de clusters de stand van zaken van een onderdeel van de beweging in beeld. De strategie vroeg van clientbegeleiders dat zij niet langer gingen ‘zorgen voor’ maar gingen ‘zorgen dat’. Zelfredzaamheid, eigen regie en het vergroten en het aanspreken van het netwerk van cliënten stonden centraal. Dit betekende een verandering van werkwijze én van gedrag van de clientbegeleiders. Die verandering was alleen nog niet zichtbaar op de werkvloer. Hoe kwam dat? En wat maakte dat het nog niet lukte om dit volledig te implementeren?

  Toolkit met interventies

  Samen met teamleiders en coördinatoren onderzochten we waar de ‘veranderkundige angel’ precies zat. Waar loopt het op vast? Maar ook: wat gaat al goed en wat werkt er binnen Cosis? We stelden een beknopte aanpak en toolkit met interventies samen, zoals dilemmagesprekken, waarderend kijken, de ontwikkelkwadrant en een spelsimulatie. Dit testten we bij een aantal pilotteams, waarbij we focusten op specifieke uitdagingen. In een aantal sessies pasten we de interventies toe, die aansloten bij de vraagstukken van het betreffende team. De positieve effecten waren direct zichtbaar.

  Op basis van de ervaringen hebben we de toolkit verder aangescherpt en een keuzehulp ontwikkeld. Zo kunnen teamleiders en coördinatoren van andere teams zelf de interventies kiezen en gebruiken.

  Meer verbinding en samenwerking

  Dankzij deze inhaalslag, de beschikbaarheid van de toolkit en keuzehulp kunnen de teams nu ook handen en voeten geven aan de nieuwe strategie. De zorgambities uit de strategie zijn tot leven gekomen en er is een betere focus en productie. Het hielp enorm dat wij het nieuwe en gewenste gedrag bespreekbaar en concreet maakten binnen de teams. Hoe ziet dit eruit? Wat willen we behouden? Waar willen we mee stoppen?

  Zo versterkten we de kennis, vaardigheden en intrinsieke motivatie van medewerkers. Dit leidde niet alleen tot ander gedrag, maar ook tot meer verbinding en samenwerking binnen de teams. Teamleden voelden zich meer gezien en gewaardeerd, omdat er meer ruimte was om individuele dilemma’s, zorgen en lessen te delen.

  De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

  Verandermanagement is één van de expertises van TwynstraGudde. Onze ervaren adviseurs koppelen de veranderkundige theorie aan de praktijk. Daarbij komt dat zij veel kennis hebben van de uitdagingen in zorginstellingen. Daardoor kunnen zij op maat gemaakte toolkits samenstellen, met interventies die aansluiten op de vraag van een organisatie. Dat zorgt voor een duurzaam resultaat, waardoor de klant met onze toolkit en interventies kan blijven werken als de opdracht is afgerond.

  Wil jij ook je strategie werkend krijgen in je organisatie? Of wil je een nieuwe strategie meer handen en voeten geven met een veranderaanpak op maat? Wij wisselen graag met je hierover van gedachte, laat je vraag hieronder achter.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen