TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Rijksvastgoedbedrijf De nieuwe publieksentree van de Tweede Kamer

    Het Binnenhof wordt grootschalig gerenoveerd. TwynstraGudde is al sinds 2018 in verschillende rollen en verantwoordelijkheden betrokken bij de renovatie en zorgt samen met het Rijksvastgoedbedrijf dat de opgave invulling krijgt. Eén van die verantwoordelijkheden is het projectmanagement van de nieuwe publieksentree. 

    Beeld: RVB/Absent Matter

    De nieuwe publieksentree is een belangrijk onderdeel van de renovatie van het Binnenhof. Het is een nieuwe toevoeging aan het complex. Wat bijzonder is aan het Nederlandse parlement is dat je als bezoeker tot ver in het complex mag komen. Jaarlijks ontvangt het Tweede Kamergebouw zo’n 300.000 bezoekers. Als de Tweede Kamer straks terugkeert op het Binnenhof, verwacht de Kamer ongeveer 500.000 bezoekers. De nieuwe publieksentree moet het mogelijk maken om die bezoekersstroom gastvrij en veilig te kunnen ontvangen.

    Verschillende belangen

    Bij het ontwerp van de publieksentree zijn veel stakeholders betrokken, met ieder eigen belangen. Naast het Rijksvastgoedbedrijf en de Tweede Kamer hebben onder andere veiligheidsdiensten, de Gemeente Den Haag en het kwaliteitsteam een belangrijke stem. De verschillende belangen en de bredere belangstelling voor dit onderdeel maken deze opgave complex.

    Tentoonstelling van de maquette van de nieuwe publieksentree in de tijdelijke Tweede Kamer. Deze tentoonstelling vond plaats na de onthulling van het Voorlopig Ontwerp van de entree op 4 september 2023 door toenmalig demissionair minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Kamervoorzitter Vera Bergkamp en wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag.

    Tentoonstelling de nieuwe publieksentree Tweede Kamer
    Foto: © de Architekten Cie. B.V./Fotograaf Ernst van Raaphorst - van links naar rechts: Lisa van Ginneken, Pi de Bruijn, Sylvia Karres, Geert Jan Hamilton, Vera Bergkamp, Chantal Wouters, Thijs Paardekooper, Romy Berntsen, Mark Wevers.

    Programma van Eisen

    Bij een succesvol project is het creëren van draagvlak belangrijk. Partijen moeten zich gehoord voelen en gezamenlijk moet men dezelfde stip op de horizon houden. Als projectmanager zorgen wij voor afstemming tussen alle stakeholders. Zo hebben we door middel van meerdere gezamenlijke sessies met een breed scala aan stakeholders de wensen en eisen voor de nieuwe publieksentree van de Tweede Kamer gedefinieerd om zo vanuit de verschillende standpunten een Programma van Eisen op te stellen voor de ontwerpers.

    Tijdens het ontwerpproces zorgden wij ervoor dat het Programma van Eisen werd gewaarborgd en dat hier niet zonder overleg met de stakeholders van werd afgeweken. We bewaakten de kwaliteit door ervoor te zorgen dat de juiste mensen in het besluitvormingsproces werden betrokken.

    Hierbij hebben we continu de voortgang bewaakt en gestuurd op een goede samenwerking tussen het ontwerpteam, het Rijksvastgoedbedrijf, de Tweede Kamer en andere belanghebbenden.

    Beeld visualisaties: RVB/Absent Matter
    Maquettefoto’s: de Architekten Cie. B.V./Fotograaf Ernst van Raaphorst
    Persconferentie 4 september 2023: Rijksvastgoedbedrijf 

    Ontwerpproces

    Door het proces te stroomlijnen, partijen bij elkaar te brengen en elkaars belangen te laten inzien, is het gelukt om draagvlak te creëren en wijzen de neuzen dezelfde kant op. Na vastlegging van de eisen en het uitvoeren van verschillende analyses ligt er inmiddels een definitief ontwerp en is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. 

    De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

    Projectmanagement is één van de expertises van TwynstraGudde. Onze adviseurs zijn politiek sensitief en hebben strategisch inzicht. We zorgen ervoor dat alle partijen goed met elkaar kunnen schakelen over de inhoud, terwijl we ook de planning en het budget bewaken. De wisselwerking tussen inzoomen op details en het overzicht houden op het geheel, maakt dat we tot een ontwerp zijn gekomen komen waar alle partijen achter staan.

    Nieuwste publicatie als eerste ontvangen?

    Deze publicatie is de vijfde in de reeks over onze ondersteuning bij het renovatieprogramma van het Binnenhof. De laatste publicatie gaat over de projectbeheersing. Wil je deze als eerste ontvangen? Laat hieronder je gegevens achter.

    Heb je in de tussentijd al een vraag? Stel je vraag hier.

    Schrijf je in voor de publicatiereeks

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen