TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Podcast BNR – Nieuw Nederland Droge voeten in Den Haag

    In samenwerking met BNR hebben we de podcast- en videoserie Nieuw Nederland ontwikkeld. In acht afleveringen gaan we dieper in op de complexe ruimtelijke vraagstukken waar gemeenten mee te maken hebben. Deze achtste en laatste aflevering gaat over het verduurzamen van de stedelijke regio’s, waarbij water het leidende principe is.

     

    Toegevoegd door Marco van Lente op 14 maart 2022

    Voor deze aflevering fietst Maarten Bouwhuis naar Den Haag. Daar opende een jaar geleden de Rotterdamsebaan, een nieuwe weg die de Haagse regio beter bereikbaar maakt. Met al dat asfalt is de grootste uitdaging een flinke hoosbui. Want waar blijft al dat water?

    Bewoners en belanghebbenden maakten een plan om de weg in zoveel mogelijk groen in te pakken. Het resultaat is het Molenvlietpark: een grote waterberging naast de weg in de vorm van een wandelpark. Goed bereikbaar voor wandelaars en met alle nodige ruimte voor de natuur. Zo houdt Den Haag de voeten droog.

    Handen ineenslaan

    Door het tekort aan woningen, de snelle ontwikkelingen rond ‘hoe en waar we werken’ en de ingrijpende transities op het platteland staan overheden voor grote, ruimtelijke uitdagingen. In zo’n complexe politiek bestuurlijk omgeving krijg je alleen dingen voor elkaar als overheden de handen ineenslaan met burgers, investeerders, toekomstige gebruikers en ontwikkelaars. TwynstraGudde begeleidt de partijen hierbij. Wij kennen de geschikte methodieken en hebben alle benodigde expertise in huis om de samenwerking vorm te geven.

    Lees meer over hoe wij bijdragen aan de woningbouwopgave waar Nederland voor staat

    Lees ook:

    • Herontwikkeling realiseren bij schaarste
      Veel grond in Nederland is bebouwd waardoor ruimte voor nieuwe ruimtelijke opgaven schaars is. De aandacht voor het behouden van buitengebied om te recreëren en behouden van de natuur wordt steeds groter. Willen ruimtelijke opgaven voor wonen maar ook voor bedrijvigheid kunnen doorgaan, dan is het noodzakelijk te kijken naar de huidige bebouwde omgeving.
    • Ruimtelijke plannen voor elkaar krijgen
      Het tekort aan woningen, de snelle ontwikkelingen rond ‘hoe en waar we werken’ en de ingrijpende transities op het platteland: overheden staan weer voor grote, ruimtelijke uitdagingen. Overheden moeten de handen ineenslaan met burgers, investeerders, toekomstige gebruikers en ontwikkelaars. Maar hoe krijg je in zo’n complexe politiek bestuurlijke omgeving dingen voor elkaar?
    • Beoordelingskader voor gebiedsontwikkeling
      Besluiten over ruimtelijke ordening of gebiedsontwikkeling vragen om een evenwichtige bestuurlijke belangenafweging. Die afweging is vanwege de beperkte ruimte in Nederland vaak complex. Een nauwkeurig beoordelingskader helpt bij het nemen van een zorgvuldig afgewogen besluit.
    • De snelste weg naar duurzaam maatschappelijk vastgoed
      Ieder gebouw in Nederland moet in 2050 CO2-neutraal zijn. Van gebouwen met een maatschappelijke functie wordt bovendien het goede voorbeeld verwacht. TwynstraGudde helpt eigenaren van maatschappelijk vastgoed weloverwogen keuzes te maken en verduurzaming te versnellen.
    • Tempo en kwaliteit bij het bouwen van één miljoen nieuwe woningen
      In Nederland zijn één miljoen nieuwe woningen nodig. Dat moeten bovendien aardgasvrije, energiezuinige woningen zijn, goed bereikbaar en inspelend op klimaatverandering. Mooie wijken waar je prettig woont. Met genoeg ruimte voor groen en bedrijvigheid. Dat kan nooit allemaal. Gemakkelijke oplossingen zijn er niet meer. Maar we kunnen wel zo goed mogelijk aan alle eisen voldoen. Het komt aan op creativiteit, een goed planproces, besluitvorming met de juiste partners en een krachtige uitvoeringsorganisatie. Wij helpen je om kwaliteit én tempo te combineren.

    Nieuwsbrief

    De adviseurs en managers van TwynstraGudde werken dagelijks aan de maatschappelijke thema’s van deze tijd. We bieden onze opdrachtgevers binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven unieke, werkbare oplossingen en brengen complexe projecten en programma’s tot een goed einde. Onze kennis en ervaring delen we regelmatig via onze site en onze nieuwsbrief. Wil jij vanaf nu deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

    Neem contact op met één van deze experts

    Alle mensen

    Neem contact op met één van deze experts

    Alle mensen