Lantis NV Training Projectbeheersing maakt projectorganisatie Antwerpse Ring sterker

Verbetering van de Ring Antwerpen is het grootste infrastructuurproject in Vlaanderen van de komende decennia. Er gaan miljarden in om. Om de projectorganisatie te versterken heeft TwynstraGudde een training Projectbeheersing verzorgd.

Lantis NV maakt de Ring Antwerpen rond. De snelweg wordt verbreed, er komen nieuwe tunnels onder de Schelde en op sommige plaatsen ‘verdwijnt’ de Ring door overkapping of verdieping. Zo ontstaat veel extra ruimte voor parken, pleinen en fietspaden. Aansluitend komen er P&R-voorzieningen en betere voorzieningen voor tram en fiets. Verschillende aannemingscombinaties zijn erbij betrokken. Het is een miljardenproject dat in de komende decennia het grootste infrastructurele project van Vlaanderen zal zijn.

Nederlandse kennis van projectbeheersing

De directeur van Lantis wilde dat de projectmanagers en managers projectbeheersing zouden leren van de Nederlandse kennis en ervaring. Hoe ziet projectbeheersing eruit bij complexe infrastructuurprojecten in Nederland? Hoe draagt projectbeheersing bij aan de sturing en het resultaat van de projecten? Hoe werken projectmanagers en projectbeheersers in een projectteam op een gelijkwaardige manier samen? Wat kunnen de Belgen van de Nederlanders leren?

Tweedaagse training

In opdracht van Lantis (voorheen Bureau Antwerpen Mobiel) hebben adviseurs van TwynstraGudde een tweedaagse training Projectbeheersing opgezet en verzorgd. Veertien projectmanagers en managers projectbeheersing van de Vlaamse projectorganisatie deden hieraan mee. In de training hebben we de essenties van projectbeheersing en de rol en vaardigheden van de projectbeheerser besproken. Tijdens de training hebben we theorie en praktijk afgewisseld. We zijn daarbij uitgegaan van een bestaande training, die we op maat hebben gemaakt naar de wensen van de opdrachtgever.

Cultuurverschillen

De training gaf de managers meer duidelijkheid en handvatten voor een goede projectbeheersing en -sturing. Interessant waren de cultuurverschillen: waar in Nederlandse projectorganisaties mensen gewend zijn aan ‘platte’ organisaties, , is men in Vlaanderen meer gewend aan hiërarchische structuren. De deelnemers aan de training zijn zich daar meer bewust van geworden. Samen met hen hebben we bekeken wat dat betekent voor de rol van de projectbeheerser en voor de invulling van de projectbeheersing en - sturing. Uiteindelijk draagt dat bij aan een optimaal projectverloop.

Waarom TwynstraGudde?

TwynstraGudde heeft veel ervaring met projectbeheersing bij complexe infrastructuur- en bouwprojecten. We zijn bovendien één van de weinige bureaus die op dit vakgebied trainingen aanbieden. Daar komt bij dat wij ons bewust zijn van de cultuurverschillen tussen organisaties en, in deze opdracht, tussen landen. Hiermee kunnen we bestaande trainingen goed laten aansluiten bij een specifieke leerbehoefte.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.