TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Lantis NV Training Projectbeheersing maakt projectorganisatie Antwerpse Ring sterker

  Verbetering van de Ring Antwerpen is het grootste infrastructuurproject in Vlaanderen van de komende decennia. Er gaan miljarden in om. Om de projectorganisatie te versterken heeft TwynstraGudde een training Projectbeheersing verzorgd.

  Lantis NV maakt de Ring Antwerpen rond. De snelweg wordt verbreed, er komen nieuwe tunnels onder de Schelde en op sommige plaatsen ‘verdwijnt’ de Ring door overkapping of verdieping. Zo ontstaat veel extra ruimte voor parken, pleinen en fietspaden. Aansluitend komen er P&R-voorzieningen en betere voorzieningen voor tram en fiets. Verschillende aannemingscombinaties zijn erbij betrokken. Het is een miljardenproject dat in de komende decennia het grootste infrastructurele project van Vlaanderen zal zijn.

  Nederlandse kennis van projectbeheersing

  De directeur van Lantis wilde dat de projectmanagers en managers projectbeheersing zouden leren van de Nederlandse kennis en ervaring. Hoe ziet projectbeheersing eruit bij complexe infrastructuurprojecten in Nederland? Hoe draagt projectbeheersing bij aan de sturing en het resultaat van de projecten? Hoe werken projectmanagers en projectbeheersers in een projectteam op een gelijkwaardige manier samen? Wat kunnen de Belgen van de Nederlanders leren?

  Tweedaagse training

  In opdracht van Lantis (voorheen Bureau Antwerpen Mobiel) hebben adviseurs van TwynstraGudde een tweedaagse training Projectbeheersing opgezet en verzorgd. Veertien projectmanagers en managers projectbeheersing van de Vlaamse projectorganisatie deden hieraan mee. In de training hebben we de essenties van projectbeheersing en de rol en vaardigheden van de projectbeheerser besproken. Tijdens de training hebben we theorie en praktijk afgewisseld. We zijn daarbij uitgegaan van een bestaande training, die we op maat hebben gemaakt naar de wensen van de opdrachtgever.

  Cultuurverschillen

  De training gaf de managers meer duidelijkheid en handvatten voor een goede projectbeheersing en -sturing. Interessant waren de cultuurverschillen: waar in Nederlandse projectorganisaties mensen gewend zijn aan ‘platte’ organisaties, , is men in Vlaanderen meer gewend aan hiërarchische structuren. De deelnemers aan de training zijn zich daar meer bewust van geworden. Samen met hen hebben we bekeken wat dat betekent voor de rol van de projectbeheerser en voor de invulling van de projectbeheersing en - sturing. Uiteindelijk draagt dat bij aan een optimaal projectverloop.

  Waarom TwynstraGudde?

  TwynstraGudde heeft veel ervaring met projectbeheersing bij complexe infrastructuur- en bouwprojecten. We zijn bovendien één van de weinige bureaus die op dit vakgebied trainingen aanbieden. Daar komt bij dat wij ons bewust zijn van de cultuurverschillen tussen organisaties en, in deze opdracht, tussen landen. Hiermee kunnen we bestaande trainingen goed laten aansluiten bij een specifieke leerbehoefte.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen