TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Podcast BNR – Nieuw Nederland De kracht van de Rotterdamse nacht

  In samenwerking met BNR hebben we de podcast- en videoserie Nieuw Nederland ontwikkeld. In acht afleveringen gaan we dieper in op de complexe ruimtelijke vraagstukken waar gemeenten mee te maken hebben. De tweede aflevering gaat over het aardgasvrij maken van wijken en hoe je bewoners hierbij betrekt.

   

  Toegevoegd door Floor hooge Venterink op 21 februari 2022

  In Rotterdam-Zuid was de riolering aan vervanging toe, waarop de gemeente besloot de wijk direct van het aardgas af te halen. Een mooi initiatief, maar een veel te ingrijpende verandering voor de bewoners. Hoe heeft Rotterdam ervoor gezorgd dat ze de bewoners hier toch in meekregen?

  De uitkomst werd gevonden in nachtelijke gesprekken bij een discobal in het park in IJsselmonde. Het bracht bewoners en de gemeente dichterbij elkaar. De bewoners kregen de ruimte om te vertellen wat er echt speelde in de wijk. In deze podcastaflevering laat Maarten Bouwhuis zien hoe Rotterdam-Zuid letterlijk samenkwam en niet alleen de duurzaamheid, maar ook de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk verbeterde.

   

  De energietransitie in de gebouwde omgeving wordt vaak aangevlogen als een technisch, financieel en beleidsmatig vraagstuk. TwynstraGudde roept gemeenten op bij de verduurzaming van woningen te handelen en te denken vanuit hun bewoners. Dat is de enige manier om een verandering teweeg te brengen, omdat het verduurzamen van onze woningen zich thuis afspeelt, achter ieders voordeur. Net zoals het voorbeeld in de podast begeleiden wij gemeenten hier ook bij via onze social design aanpak.

  Bij het verduurzamen van wijken is het belangrijk dat wijken ook direct maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de effecten van klimaatverandering zo klein mogelijk zijn. Dat kan door het vergroenen van de wijk. Groen zorgt ervoor dat het water tijdens extreme regenbuien weg kan of beter opgeslagen wordt voor droge perioden. Ook biedt groen verkoeling tijdens warme dagen.

  Nieuwsbrief

  De adviseurs en managers van TwynstraGudde werken dagelijks aan de maatschappelijke thema’s van deze tijd. We bieden onze opdrachtgevers binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven unieke, werkbare oplossingen en brengen complexe projecten en programma’s tot een goed einde. Onze kennis en ervaring delen we regelmatig via onze site en onze nieuwsbrief. Wil jij vanaf nu deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  Neem contact op met één van deze experts

  Alle mensen

  Neem contact op met één van deze experts

  Alle mensen