Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Ministerie van Binnenlandse Zaken Aardgasvrije wijken. Wanneer doen bewoners echt mee?

  Nederland gaat uiterlijk in 2050 van het aardgas af. Voor de transitie naar aardgasvrije wijken bestaat geen one size fits all oplossing. Een planmatige aanpak volstaat niet. Het gaat namelijk over meer dan techniek. De energietransitie raakt vele verschillende maatschappelijke aspecten waardoor wat in de ene wijk werkt, in de andere wijk de plank misslaat. In opdracht van het Programma Aardgasvrije wijken (ministerie van BZK) hebben wij samen met MV Design en Matching Futures een ontwerpaanpak ingezet voor een mensgerichte energietransitie.

  In een aantal wijken in Dordrecht, Veenendaal en Rotterdam hebben we samen deze ontwerpaanpak toegepast. Als betrokken professionals trekken we erop uit. We gaan op allerlei manieren in gesprek met mensen in de wijk. Niet alleen sleutelfiguren en de mensen die zich uit zichzelf laten gelden, maar juist ook de mensen waar je niet zo gemakkelijk mee in contact komt. Uit inzichten die we opdeden in gesprekken met bewoners en professionals hebben we de belangrijkste thema’s in de wijk benoemd. Denk hierbij aan ‘behoefte aan rust’, ‘warmte en nabijheid’ en ‘fouten mogen maken’. Vanuit deze thema’s hebben we in co-creatie met betrokkenen nieuwe perspectieven op de transitie naar een aardgasvrije wijk ontwikkeld: nieuwe kijkrichtingen die tot verrassende oplossingen kunnen leiden. Zo wordt de energietransitie een kans om in de wijk te blijven wonen, om talenten te ontwikkelen of om elkaar vooruit te helpen. 

  aardgas-01

  Onderdeel van een onverwachte oplossing

  Opdrachtgevers weten dat de ene wijk de ander niet is. Maar de consequentie dat je situationeel moet onderzoeken wat mensen beweegt en bindt aan een opgave is soms even wennen. Door te werken vanuit een social design-aanpak sluiten we aan bij de belevingswereld van mensen en lukt het ons om hen onderdeel te laten worden van de oplossing. Die oplossing is vaak creatief en altijd onverwacht. Deze persoonlijke benadering om kennis te maken met bewoners past binnen een brede beweging om te komen tot een mensgerichte energietransitie die we samen met MV Design en Matching Futures zijn gestart.

  Blijf op de hoogte van de laatste inzichten.

  Interventies

  We hebben vier social design interventies ontwikkeld, die de kans bieden om de energietransitie in een straat, wijk of dorp mensgericht te maken. Deze interventies hebben we gebundeld in een boekje. Deze kun je via onderstaande knop downloaden. Zo heb je ze overzichtelijk bij elkaar en altijd tot je beschikking.

  New call-to-action

  Waarom TwynstraGudde?

  Wij hebben al meer dan tien jaar ervaring met social design. Met de frisse blik van ontwerpers, in volwaardige co-creatie met de eindgebruikers komen we tot oplossingen voor vraagstukken waar een traditioneel proces vaak strandt. We maken wat goed is en lokaal werkt. Enthousiasmerend en verrassend. Creatieve oplossingen krijgen zo een structurele plek.

  Podcast over het aardgasvrij maken van wijken en hoe je bewoners hierbij betrekt

  In samenwerking met BNR hebben we de podcast- en videoserie Nieuw Nederland ontwikkeld. In de podcast 'De kracht van de Rotterdamse Nacht' gaat Maarten Bouwhuis dieper in op het aardgasvrij maken van wijken en hoe je bewoners hierbij betrekt. Luister hieronder de podcast.

   

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen