Haga Ziekenhuis Vernieuwingsopgave Haga Ziekenhuis

Het Haga Ziekenhuis, onderdeel van de Reinier Haga groep, stond voor een grote vernieuwingsopgave: de vernieuwbouw van de locatie Leyweg in Den Haag.

Er is op deze locatie nieuwbouw gerealiseerd, waar onder andere het nieuwe OK-complex, hotfloor en ambulance centrum, het Moeder & Kindcentrum en het nieuwe Juliana kinderziekenhuis is gehuisvest zijn. Het Haga Ziekenhuis vroeg TwynstraGudde om te ondersteunen bij deze enorme opgave op het gebied van programmeren nieuwe werkplekconcepten, tendermanagement, projectmanagement en vervolgens bij de samenwerking in de ontwikkeling en het ontwerp en de realisatie en fysieke en organisatorische inrichting.

We hebben bijgedragen aan het vormgeven van het programmamanagement van de nieuwe werkplekconcepten voor de nieuw- en verbouw. Het project omvatte naast het OK-complex, Moeder & Kindcentrum en het Juliana kinderziekenhuis ook de vernieuwbouw van de spreekuuromgeving, diverse poliklinieken, IC, het Ronald Mac Donaldhuis en de Parkeergarage.

Bijzonder bij deze opgave was dat het oude en het nieuwe deel van het ziekenhuis op elkaar aansluiten. Het bestaande ziekenhuis moest dan ook gedurende gehele realisatiefase operationeel blijven, met zo min mogelijk overlast voor patiënten en verstoring van het primaire proces. Mede daarom is er gekozen voor een de contractvorm Design Build Maintain voor zowel de nieuw- als verbouw. Het totale oppervlak bedroeg 107.000 vierkante meter. Zowel het ontwerp, bouw als het onderhoud van het gehele ziekenhuis voor twintig jaar is uitbesteed aan één partij. Wij hebben voor de opdrachtgever het tendermanagement uitgevoerd. Wij zijn van de definitie- tot en met de beheerfase opgetreden als projectmanager en adviseur samenwerking in opdracht van het Haga Ziekenhuis en VolkerWessels.

Het resultaat voor de opdrachtgever

Het Haga Ziekenhuis is na een intensief traject opgeleverd in 2015. Het project is binnen de geplande tijd en het beschikbare budget gerealiseerd en in gebruik genomen. Bovendien is het gelukt de overlast voor patiënten en de verstoring van het primaire proces zoveel mogelijk te beperken.

De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

TwynstraGudde heeft kennis en ervaring op het gebied van zorg en werkconcepten, financiering van de zorg, projectmanagement bij complexe bouwkundige opgaven en contractmanagement. In deze opdracht hebben we die kennisdomeinen geïntegreerd. Daarmee konden we het project van begin tot eind op vele aspecten adviseren en begeleiden.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.