TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Joh. Mourik & Co. Holding B.V. Veranderprogramma voor het strategisch borgen van leiderschapsontwikkeling

  De bouw- en infrasector kent de laatste jaren grote uitdagingen. Denk aan de krapte op de arbeidsmarkt, versnelling op het gebied van verduurzaming en technologische ontwikkelingen, zoals de inzet van digitale tools. Het HR-managementteam van het aannemersbedrijf Mourik wil aansluiten en inspelen op deze marktontwikkelingen. Naast de operationele focus is er behoefte aan een strategische borging. TwynstraGudde is ingeschakeld om (de visie op) leiderschap te ontwikkelen in de vorm van een veranderprogramma.

  Fotografie: Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

  Mourik is een van de grootste familiebedrijven van Nederland. De oprichter is ruim honderd jaar geleden begonnen binnen de bouwsector en inmiddels uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire dienstverlener op het gebied van infrastructuur en industriële diensten.

  Van 2021 tot 2023 heeft TwynstraGudde meer dan 240 leidinggevenden van het bedrijf begeleid in een leiderschapsprogramma met als doel om bovenstaande uitdagingen vanuit een gezamenlijke leiderschapstaal en set aan vaardigheden te benaderen. In de afronding ontstond bij het HR-managementteam een borgingsvraagstuk: hoe kunnen we onze nieuwe visie op leiderschap verder vormgeven en structureel voeden vanuit een leerroute voor leidinggevenden?

  'Een startsessie gericht de samenwerking heeft geholpen een veilige leeromgeving neer te zetten. Dit maakte het mogelijk om onze dillema's en kwetsbaarheden te delen bij het doorbreken van organisatiepatronen.'
  Bas Pruijmboom, HR-manager, Mourik Infra B.V.

  Wat zijn onze inzichten?

  Samen met het programmateam heeft TwynstraGudde gebouwd aan een antwoord op deze vraag, zodat de leiders hun impact kunnen vergroten. Dit heeft geleid tot de volgende inzichten:

  cijfers-voor-blog-01-2Start met de samenwerking

  Het HR-managementteam heeft de afgelopen zes jaar een transitie doorgemaakt van een operationele PZ-afdeling naar een HR-afdeling die strategisch sparringpartner is voor het management. Een HR-visie vormen op een thema als leiderschap en hiervoor een programma aanbieden was nieuw. Het HR-management heeft dit vanuit de kracht van samenwerking opgepakt. Bij de start is een DISC teamprofiel gemaakt. Dit geeft inzicht in de gedragsstijlen en communicatievoorkeuren, zodat het team hun kwaliteiten en valkuilen kon herkennen en elkaar hierop kon aanspreken.

  cijfers-voor-blog-02-2Kies de juiste aanpak

  Naast een goede start van de samenwerking hebben we gesproken over de juiste vorm voor het borgen van leiderschap. Hiervoor hebben we de expertises veranderkunde en programmamanagement samengebracht. Zo helpt een veranderprogramma bij het scherpstellen van de ambitie (waar wil je naartoe), het formuleren van doelen (wat wil je wanneer gerealiseerd hebben) en initiëren van veranderinitiatieven (met welke interventies beoog je het doel te bereiken).

  cijfers-voor-blog-03-2Stel een veranderkundige diagnose

  Het borgingsvraagstuk hebben we aangepakt door in eerste instantie de kern te duiden. Met andere woorden: waarom gaat het strategisch borgen van leiderschap hier niet vanzelf. Hiervoor hebben we de historie van leiderschap binnen de organisatie besproken, meervoudig gekeken naar het vraagstuk van de veranderkleuren van De Caluwé en Vermaak om vervolgens het patroon in kaart te brengen van zoals het gaat en wat niet effectief is. Deze drie acties gaven inzicht in wat wél werkt.

  cijfers-voor-blog-04-2Geef de uitkomst visueel weer

  De uitkomst voor het strategisch borgen van leiderschap was een visie op leiderschap met een visuele weergave van de leerroutes voor leiderschapsontwikkeling. Dit zorgde ervoor dat enerzijds de visie op leiderschap inhoudelijk was geformuleerd en anderzijds visueel was vormgegeven. Beide zijn een krachtige vorm voor doorvertaling in de organisatie.

  mourik leiderschapsontwikkelingLeerroute leiderschapsontwikkeling Mourik Academy

  Waarom TwynstraGudde?

  De professionals van TwynstraGudde hebben veel ervaring met grote verandertrajecten binnen organisaties. Daarbij gaan denken en doen in onze visie hand in hand. Wij hanteren zowel een persoonlijke, mensgerichte en veranderkundige manier van werken als een resultaatgerichte, analytische en organisatiekundige aanpak. We combineren hiermee de unieke combinatie van ‘hard’ en ‘zacht’. Daarmee nemen we mensen mee in een organisatie, maken we verandering concreet en zorgen voor draagvlak.

  'We zijn trots dat we op organisatieniveau tot een gezamenlijk plaatje zijn gekomen. Het voelt daarmee echt als onze visie, waar wij verder mee aan de slag gaan.'
  Jan-Paul van den Bosch, Directeur, Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

  Aan de slag?

  Wil jij van gedachten wisselen over het strategisch borgen van een verandering binnen jouw organisatie? Laat hieronder je gegevens achter.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen