TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Inspirerend programma omlijst internationale bijeenkomst waterstoftransitie in zeehavens

  Om de energietransitie naar groene waterstof te versnellen en ketenpartners met elkaar in contact te brengen, organiseerde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een meerdaagse bijeenkomst waarbij CEO’s van nationale en internationale havenautoriteiten en Franse bedrijven in de wind-op-zee-sector elkaar ontmoetten. TwynstraGudde was vanaf het begin betrokken en werkte mee aan het inrichten van een exclusief kennis- en netwerkprogramma.

  Nederland wil voorop lopen in de energietransitie naar groene waterstof. De Nederlandse havenbedrijven en hun partners vervullen een essentiële rol om deze schone ‘brandstof van de toekomst’ aan land te brengen of te importeren, te produceren en vervolgens te distribueren naar grote industriegebieden als Chemelot en het Roergebied en bedrijven als Schiphol en Tata Steel. De mondiale waterstofsector moet nog sterk worden ontwikkeld om een volwaardig alternatief te worden. Om de Nederlands zeehavens daarbij tot waterstofknooppunt van wereldniveau te ontwikkelen, is mondiale samenwerking, kennisdeling en handel nodig met internationale havens van landen die waterstof produceren. De meerdaagse bijeenkomst was onderdeel van het International Clean Energy Partnership (ICEP) programma van de RVO, dat is gericht op handelsbevordering en Nederlandse bedrijven ondersteunt die producten en diensten aanbieden op het gebied van hernieuwbare energie.

  Exclusief kennis- en netwerkprogramma

  De bijeenkomst was by invitation only en onze opdracht was deze te voorzien van een exclusief kennis- en netwerkprogramma en masterclasses op het gebied van hernieuwbare energie. Om hierop focus aan te brengen, hebben wij eerst verkennende gesprekken gevoerd met de Business Development Coaches van de RVO en de ICEP-coördinatoren van de vijf leidende energiethema’s: waterstof, zonne-energie, elektrisch rijden, wind-op-zee en bio-energie. Al gauw werd duidelijk dat waterstof en wind-op-zee de twee meest kansrijke thema’s zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven.

  ‘Er is geen tijd voor competitie. Wij zijn thrilled om hier te zijn en deel te zijn van de oplossing.’
  Ana Rita Rosa, Port of Sines, Portugal

  Havens uitgenodigd

  Wij stelden voor om 20 zeehavens te betrekken bij het exclusieve waterstofprogramma. De drie belangrijkste havens in Nederland (Rotterdam, Amsterdam, Eemshaven) nodigden buitenlandse havens uit waarmee ze op het gebied van waterstof zaken willen doen. Vertegenwoordigers van havens uit o.a. Chili, Canada, IJsland, Abu Dhabi en Australië waren te gast. Evenals een delegatie van 15 Franse wind-op-zee-bedrijven.

  Blijf op de hoogte van de laatste inzichten.

  Matchmaking, masterclasses en bedrijfsbezoeken

  Het was voor het eerst dat zo’n grote, internationale groep vertegenwoordigers uit de hernieuwbare energiesector meerdere dagen met elkaar optrok. Reden temeer om een inspirerend en gevarieerd programma samen te stellen. Dat bestond onder andere uit bezoeken aan de Rotterdamse, de Amsterdamse en de Eemshaven, bedrijfsbezoeken in alle windstreken en een receptie dinatoire op het Rotterdamse stadhuis. Daarnaast hebben wij een CEO-diner georganiseerd in de Hermitage in Amsterdam met vertegenwoordigers vanuit het Nederlandse bedrijfsleven in de energiesector en directeuren van uit de Nederlandse overheid. Omdat het programma door coronabeperkingen enkele maanden was opgeschoven viel het bovendien samen met de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) in de RAI Amsterdam. Een mooie mogelijkheid om het programma hieraan te koppelen. De RVO kreeg een stand op de beurs voor matchmaking. De RAI werd zo de ontmoetingsplaats voor deelnemers. Zij verbleven in het naastgelegen Nhow Hotel, volgden er de masterclasses en sloten er de dag af met een netwerkborrel.

  TwynstraGudde organiseerde een groot deel van het programma en werkte behalve met de RVO ook nauw samen met een groot aantal stakeholders, waaronder de havens van Rotterdam, Amsterdam en Groningen en branchevereniging Holland Home of Wind Energy (HHWE).

  ‘Dit moet echt een worldwide movement worden.’
  Omar Al-Mahrizi, SOHAR Port and freezone, Oman

  Unieke kans

  Het resultaat was een veelomvattende bijeenkomst, waarmee de RVO het Nederlandse bedrijfsleven in de groene waterstofproductie en -distributie een unieke kans gaf om zichzelf en de sector te promoten, handelscontacten aan te gaan en kennis te delen. Voor sommige deelnemers was dit de eerste keer dat zij hun zakelijke contacten face-to-face konden spreken. Deelnemers aan het programma waren unaniem positief over de vele indrukken en inzichten die zij mee naar huis namen. Uitspraken die we optekenden uit de mond van deelnemers:

  Reportage bijeenkomst ontvangen?

  Van de bijeenkomst wordt in opdracht van TwynstraGudde en de RVO een reportage gemaakt in tekst en beeld. Deze is aan alle deelnemers toegezonden. Wil je deze ook ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en we mailen je de reportage zodra deze beschikbaar is.

  Heb je vragen? Neem dan contact op met Thomas Benit of Jacqueline Heere.

  ‘Ik ben blij dat ik hier ben om nog meer kennis op te doen en contacten te leggen. We moeten kennis delen. Dit is een internationale dynamiek.’
  Julien Ciglar, régio Occitanie, AD’OCC, Frankrijk

  Aanvragen publicatie

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen